Dat een Doerian flink kan stinken weten de meeste Thailandgangers wel, ook herkenen wij de geur vrijwel onmiddellijk. Dat geldt helaas niet voor de eigenaar van een Primera winkel met een PostNL agentschap in Goes.

Frans Lameijn, de eigenaar van de winkel, schrok zo van de penetrante geur die uit een postpakket kwam dat hij het alarmnummer belde. Vervolgens kwamen er vijf brandweermannen met zuurstofflessen de winkel binnen. De winkel werd ontruimd en een gedeelte van de straat werd tijdelijk afgesloten. Door het postgeheim moest de politie er aan te pas komen om het pakketje te openen en het duidelijk werd dat het om een doerian ging.

De penetrante geur van de Doerian, lijkt op een combinatie van rotte uien en zweetsokken, dat komt door het aminozuur ethionine. De vrucht gaat steeds meer ruiken naarmate die rijper is. De hoeveelheid ethionine in de vrucht is niet alleen bepalend voor de geursterkte, voedselchemici ontdekten bij ratten dat de verbinding in hoge doses giftig is. Maar omgerekend zou een persoon van 70 kilo bijna 600 kilo vruchtenpulp moeten eten voordat toxische verschijnselen ontstaan.

Lees hier het hele verhaal: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/131350/Stinkend-fruitpakket-teruggestuurd-naar-afzender-Dat-is-de-instructie-van-PostNL


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

3 reacties op “Doerian zorgt voor paniek bij eigenaar van Primera winkel met PostNL punt”

  1. Erik zegt op

    Dit doet me denken aan de paniek in Soho, Londen, in 2007 waar een lucht hing waarvan mensen bijna over de nek gingen. Ik laat je meelezen met wat er aan de hand was….. Van internet geplukt dus in het Engels.

    Spicy chili smell leads to evacuation.
    By RAPHAEL G. SATTER, Associated Press Writer; Wed Oct 3, 2007.

    Super spicy chili sauce being cooked at a London Thai restaurant sparked road closures and evacuations after passers-by complained that the smell was burning their throats, police said Wednesday. London Fire Brigade’s chemical response team was called after reports that a strong smell was wafting from the restaurant in the heart of London’s Soho district Monday afternoon, a Metropolitan police spokesman said, speaking anonymously in line with force policy.

    Authorities sealed off several premises and closed roads. The Times of London described shoppers coughing and spluttering as firefighters wearing special breathing masks sought the source of the smell.

    The paper said firefighters smashed down the door of the Thai Cottage restaurant and seized extra-hot bird’s eye chilies which had been left dry-frying. It said they were being prepared as part of a batch of Nam Prik Pao, a spicy Thai dip.

    The smoke didn’t go up into the sky because of the rain and the heavy air, The Times quoted Thai Cottage owner Sue Wasboonma as saying ‘It’s the hottest thing we make.’

    The police spokesman said no arrests were made in the case. ‘As far as I’m aware it’s not a criminal offense to cook very strong chili’, he said.

  2. Rob V. zegt op

    Misschien handiger om er om te schrijven dat er een doerian in het pakje zit… Alhoewel, als de post medewerker uit zuidoost Azië komt dan kan het pakje dan weleens ‘zoek’ raken… 555

  3. Vincent zegt op

    Voor mensen die deze vrucht graag eten, zoals ik, ruikt deze zeker niet naar rotte uien en zweetsokken.
    Integendeel, ruikt lekker. De mensen, zelfs Thaise mensen, houden er van of haten het. Kan je vergelijken met een schimmelkaas die voor sommige lekker ruikt en andere stinkt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website