TIT: Blunder bij halve marathon Bangkok, 7 kilometer extra

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
18 november 2015

Is het grappig of diep triest? Deelnemers aan de halve marathon in Bangkok moesten door een fout van de organisatie maar liefst 28 kilometer lopen in plaats van de gebruikelijke 21 kilometer.

Volgens de Bangkok Post waren de “bonus miles” een onaangename verrassing voor een groot deel van de hardlopers. Zij beklaagden zich massaal op sociale media. Kort daarna gaf de organisatie van de halve marathon toe dat er een fout was gemaakt. Een woordvoerder van de Thaise atletiekbond zei tegen persbureau AP dat er een aantal bordjes verkeerd waren geplaatst. Daardoor maakten de hardlopers een haarspeldbocht op een plek waar ze rechtdoor hadden moeten lopen.

Een aantal deelnemers stelde dat de organisatie hun gezondheid in gevaar heeft gebracht. Volgens hen is het gevaarlijk om hardlopers die voor een afstand van 21 kilometer hebben getraind, nog eens 7 kilometer te laten lopen.

Andere hardlopers konden wel lachen om de vergissing. “Ze hadden de prijs voor de deelname aan de halve marathon dit jaar verhoogd”, schreef een van hen op Facebook. “Dan is het wel zo netjes dat je wat extra kilometers krijgt.”

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “TIT: Blunder bij halve marathon Bangkok, 7 kilometer extra”

 1. Joop zegt op

  Kijken we hier echt van op? Voor mij is dit een typisch thaise blunder.

 2. Kees 2 zegt op

  7 km extra bovenop 21 km is erg zwaar…pfff.

  Ook in Nederland worden fouten gemaakt: ooit een ronde te weinig…
  In Utrecht in 2012 bij een bijnummer van de Marathon Utrecht, een 10 km, werden de lopers ook verkeerd gestuurd.
  Of in Frankrijk: start van een 1500m op de atletiekbaan bij verkeerde lijn, scheelde een handvol meters.. en het betrof een topwedstrijd..

  Zelfs bij een EK indoor (in Frankrijk) werd in de finale een ronde te weinig gelopen (baan van minder dan 180m).

  Dus echt geen typisch Thaise blunder.

 3. Fred Janssen zegt op

  Bij een loop over 10 Engelse mijlen maakte ik in Zutphen/Eefde ooit mee dat spelende kinderen de richtingbordjes verplaatsten waardoor de daarna passerende lopers op het parcours van de halve marathon terechtkwamen. Gedurende deze ongeveer 5km teveel heb ik wel erg vaak op mijn horloge gekeken.

 4. John Chiang rai zegt op

  Het zal niet echt typisch Thai zijn,maar iemand die zijn sport serieus neemt,en graag een bepaalde tijd loopt op deze afstand,is op zijn minst niet erg verheugd. Dat ook in Europa af en toe iets mis gaat met het berekenen van de juiste afstand is zeker waar,alleen bij ca 38°is deze fout anders te beoordelen.
  Ik kan me het antwoord ongeveer voorstellen,, MAI PEN RAI”en daar sta je dan met je talent.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website