Vanavond op de Belgische TV: Kathoey of ladyboys

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
25 juli 2013

Bijna elke toerist die ooit heeft Thailand bezocht, heeft er één gezien: een kathoey of ladyboy. Jonge jongens die zich hebben laten ombouwen tot vrouw.

Met 200.000 zijn ze intussen, en verschillende van hen beginnen er al erg jong aan. Tem bijvoorbeeld is nog maar 13 jaar, maar slikt al dagelijks hormoonpillen om zijn lichaam vrouwelijker te maken. “Op die manier kan ik borsten krijgen, net zo mooi als mijn grote voorbeeld Poy Treechada, een ladyboy mannequin”, zegt het kind.

Thailand staat bekend om zijn tolerantie ten aanzien van transseksuelen. Sommige middelbare scholen hebben zelfs aparte toiletten voor kathoey’s. Maar de verheerlijking en het succes van transseksualiteit in Thailand heeft een keerzijde: er zijn weinig regels en veel kinderen zoeken geen medische begeleiding, maar doen maar.

In de hoofdstad Bangkok verkopen apothekers zomaar hormonen en preparaten aan erg jonge kinderen. Zonder voorschrift. “Dit is een winkel. Ze hebben geld om het te kopen, dus verkopen we het”, is het eerlijke antwoord van een apotheker, die elke maand aan 30 jongetjes hormonen verkoopt.

Zodra de kinderen oud genoeg zijn – in theorie 18 jaar – kunnen ze effectief de geslachtsoperatie laten uitvoeren. En ook al hebben veel Thaise chirurgen een goede reputatie, er zitten ook cowboys tussen. Zo toont een chirurg in de reportage hoe hij operaties uitvoert op een gammele tafel… in zijn keuken.

Het programma wordt uitgezonden op donderdag 25 juli 2013 in Telefacts Zomer om 21.45 bij VTM (België).

1 reactie op “Vanavond op de Belgische TV: Kathoey of ladyboys”

  1. compuding zegt op

    Ik heb gisteren de belgische zender in de gaten gehouden maar heb niks gezien


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website