Foto uit archief (Redactionele bronvermelding: Benny Marty / Shutterstock.com)

Het opmerkelijke verhaal van een jonge Thaise man, die zich voordeed als bedelaar in de wijk Chinatown in Bangkok, heeft op TikTok veel aandacht veroorzaakt. Zijn experiment om er achter te komen hoeveel een bedelaar zou kunnen verdienen, resulteerde in een virale video die al snel twee miljoen keer bekeken werd en meer dan 130.000 likes verzamelde.

De man, bekend als TikTok-gebruiker “KTN Food”, bereidde zich voor op zijn experiment door zijn kleding oud en versleten te maken en zijn gezicht vuil te maken. Vervolgens verliet hij zijn appartement, nam een motortaxi en reisde via de MRT naar Chinatown.

Eenmaal aangekomen in Chinatown koos hij een plek op de stoep voor een bekend hotel. Daar zat hij met gekruiste benen, een plastic beker in de hand, en smeekte voorbijgangers met een ‘wai’ gebaar om geld.

In zijn TikTok-post vertelde hij dat voorbijgangers hem opmerkten en één persoon vroeg wat hij graag wilde eten. Hij antwoordde dat hij zin had in ananas.

Na ongeveer een uur bedelen, telde hij het geld dat hij had verzameld, wat neerkwam op 325 baht. Dit bedrag overtrof het dagelijkse minimumloon. Hij berekende dat als hij zes uur per dag zou bedelen, hij tot wel 1.800 baht kon verdienen, wat neerkomt op ongeveer 55.000 baht per maand.

De TikTok-gebruiker herinnerde zich ook een eerdere ervaring van ongeveer tien jaar geleden. Als student ging hij naar Siam Square, waar hij na vijf uur bedelen ongeveer 10.000 baht inzamelde. Dit recente experiment in Chinatown werpt een interessant licht op de potentiële inkomsten van bedelaars in Bangkok en heeft op sociale media veel discussie en verbazing gewekt.

4 reacties op “Bedel-experiment in Bangkok onthuld verbluffende inkomsten”

 1. bennietpeter zegt op

  Vreemd, las jaaaaaaren gelee al een relaas in Thaivisa forum toen van een bedelende Thai.
  Ging met zijn SUV naar town, parkeerde en ging toen lopend verder voor bedel werkzaamheden.
  Het was zelfs een filmpje, dacht ik, men had hem gevolgd.
  Dus waar nou al de ophef weer vandaan komt.
  Gebeurt ook in Amerika en de Filipijnen kennen “kinder bendes” die worden uitgebuit om te bedelen voor de gangbaas. What is new?

 2. eli zegt op

  Bij mijn bts station zitten ook vaak mensen te bedelen.
  Een jonge man met een mismaakte arm en been, die vaak met een jongetje samen zit. Ook regelmatig een oud kromgetrokken vrouwtje en als derde maar niet altijd gezamenlijk, een man met een soort salamanderhuid, donkerbruin met grote bulten.
  In het bekertje dat ze allemaal voor zich hebben staan zit altijd een bodempje vijf baht munten. Mijn briefje van 20 dat ik vaak geef aan de aanwezige van die dag, komt daar bovenop. Wellicht verdwijnt dat snel nadat ik doorloop, ik weet het niet.
  Het is ze gegund als ze echt zoveel inkomsten hebben maar ik geloof het niet.
  Al is een internationaal hotel wel wat anders denk ik.
  Mijn 20 baht is ook afkoop voor mij omdat ik het goed heb en anderen dat ook gun, in ieder geval financieel.
  In Nederland weet ik nog wel dat er bendes waren die bedelaars verdeelden over de stad. Wellicht is dat hier ook zo. Ik denk maar dat de hele dag op de stoep zitten ook werken is.

 3. Erik Kuijpers zegt op

  Er zijn ook bedelaars die ten prooi vallen aan de maffia en zelfs slaag krijgen als ze niet genoeg binnen harken. Jonge kinderen worden van straat geplukt om bloemen te verkopen aan toeristen die iets kopen vanwege het zielige smoeltje. Het is niet alles goud dat er blinkt aan bedelen; laten we dat nu niet gaan verheerlijken ook al bestaat ook dáár misbruik van onze goedgeefsheid.

  Was er niet ooit een verhaal van een farang in Thailand die zijn centen zo bij elkaar schooide? Dat doe je toch ook niet voor je lol?

 4. Piet zegt op

  Leuk filmpje:

  https://www.youtube.com/watch?v=PV2gbLS4L8Q


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website