Het lijkt wel trend. Een paar weken terug was er al een schandaal om drie Franse toeristen die naaktfoto’s namen in Angkor Wat. Vrijdag zijn er in Cambodja weer twee Amerikaanse zussen gearresteerd omdat ze naaktfoto’s van zichzelf hadden genomen op deze heilige plaats.

Volgens de Cambodjaanse politie lieten Lindsey Adams (22) en haar jongere zus Leslie (20) “hun broek zakken en namen ze foto’s van hun ontblote achterwerk” in de Preah Khan tempel. Deze tempel maakt deel uit van het Werelderfgoed van Unesco.

Het is nog niet duidelijk wat voor straf de zussen zullen krijgen. De drie Franse toeristen die al eerder waren opgepakt kregen een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. Ook mogen ze gedurende vier jaar Cambodja niet meer in.

Het is niet te hopen dat toeristen in Thailand zich ook zo onbetamelijk gaan gedragen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Amerikaanse vrouwen opgepakt wegens naaktfoto’s in tempel”

 1. Christina zegt op

  Er is maar een woord voor schandalig. Totaal geen respect en ik hoop dat mensen dit niet in Thailand gaan doen. Hoor net op het nieuws dat ze voorlopig Cambodja niet meer in mogen. Ze wilden denk ik de foto op Sociaal media zetten! In Thailand hadden ze er niet zo makkelijk vanaf gekomen.

 2. Ronald45 zegt op

  idd Christina, dit soort taferelen moeten we niet tolereren, dan hoor je niet thuis in het land waar je gast bent. Gedraag je , met respect !

  • Rob V. zegt op

   Te gast zijn in een ander land heeft er niets mee te doen dat je je met respect moet gedragen, dat moet je immers altijd, ook in eigen land. Je laat je broek niet zakken in een museum, religieus of historisch gebouw in eigen land of wel? Deze mensen ontbreekt het aan fatsoen en/of willen te graag een adrenaline kick op doen (ga dan parachute springen).

 3. Taitai zegt op

  En dat allemaal om hun ‘one minute of fame’ te hebben. Van enige daadwerkelijke interesse in dit erfgoed kan bij deze ‘dames’ geen sprake zijn. En dan te bedenken dat er zoveel anderen zijn die zich echt verdiept hebben in de Angkor Wat, maar de reis erheen niet kunnen betalen.

 4. TH.NL zegt op

  Dergelijk gedrag hoort nergens thuis. Laat staan in een tempel, kerk. moskee etc. Het was beter geweest dat naast de 6 maand voorwaardelijk men ook een maandje onvoorwaardelijk had gekregen.

 5. Willem zegt op

  De hele westerse wereld staat bol van respect voor het andere geloof, maar zodra men over eigen landsgrenzen gaat, dan zijn dit soort morele uitingen opeens verdwenen als sneeuw voor de zon.
  Ik zou ze eerst een paar maanden laten brommen in een van kakkerlakken overgoten cel en ze vervolgens als persona non grata het land uitzetten. Ik ben slechts een korte periode in Bangkok geweest om mijn dochter, die daar net klaar was met haar internationale studie, op te wachten om samen terug te reizen.
  Wij gingen naar een aantal tempels en het koninklijk paleis. Zij pakte zich in. Bloes met mouwtjes en een dunne jurk tot aan haar enkels. Mijn opmerking “is dat niet te warm voor in Bangkok? ” werd gepareerd met… Pap, uit respect voor het Boedhisme… het wordt van een vrouw niet getolereerd om in een korte rok en mouwloze bloesjes een tempel te betreden. Ook jij dient een lange broek en een shirt met mouwtjes aan te trekken. Ik heb me maar gauw omgekleed. Wel trots op mijn dochter van 22, die andere geloven respecteert, terwijl zij van huis uit niet eens een geloof heeft meegekregen.

 6. Jo zegt op

  Je mensen die zullen het NOOIT leren. Ik weet het wel zeker, als je dat voor het Wiite Huis in Washington zou doen ga je echt de bak in. Zeker weten. Heb respect in het land waar je verblijft, heel simpel.
  Prettige dag

 7. Jan Hoekstra zegt op

  Blacklisten hoop ik, respectloze ramptoeristen.

 8. Emiel Verheyden zegt op

  Hier zijn geen excuses voor. Jong, speels, grap of te dom. Voor men vertrekt naar deze landen is het minimum te weten dat deze landen zeer veel waarde hechten aan symbolen, tempels en hun geloof. Wanneer dit minimum aan respect niet kan aanvaard worden zou ik bij deze echt beledigende incidenten
  deze dames minimum 10 jaar een inreisverbod opleggen aan de landen in deze regio. Na eerst hun 6 maanden opsluiting te hebben uitgevoerd. Ik schaam me als toerist in hun plaats.

 9. yvet zegt op

  belachelijk, dat doe je toch niet? respectloos…

 10. Roswita zegt op

  Imderdaad erg respectloos. Ik zou zeggen: een paar tikken op die blote billen, terug naar de USA en nooit meer terugkomen.

 11. Christina zegt op

  Lees net in de krant vandaag dat er meer beveiliging wordt aan getrokken. Moest niet zo zijn geld is beter besteed aan onderhoud.

 12. Lisa zegt op

  Wat voor type vrouw doet dit. Ik kan maar niet begrijpen wat deze mensen daar eigenlijk komen doen.
  Geen enkel respect of nagedachtenis aan het verleden. Gewoontes en eerbied zijn waarscijnlijk woorden waar om gelachen wordt.
  het is in en in triest wat je hier leest.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website