10 dingen die je alleen maar op vakantie doet

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
17 maart 2016

Sommige Nederlanders (en wellicht ook Belgen) gedragen zich tijdens de vakantie in bijvoorbeeld Thailand anders dan normaal. Denk aan het kopen van waardeloze souvenirs, straathonden aaien tot het dragen van Speedo’s.

Waaraan heeft u zich wel eens bezondigd tijdens de vakantie? Geen idee? Wij geven u een top 10.

Vakantiemissers top 10

Dat voelt geweldig of niet? Normaalgesproken zou u vandaag gewoon op uw werk zitten, maar nee, u bent op vakantie! Terwijl u in de airport lounge zit met een lekker drankje, ondergaat u toch een ietwat bizarre karakter- en persoonlijkheidstransformatie.

Vakanties zijn hét moment om alle zorgen achter u te laten, maar wees voorzichtig: gooi niet alle remmen los, u kunt ook uw verstand enigszins verliezen. Van naar het strand gaan in een Speedo tot het kopen van waardeloze souvenirs, behoed uzelf voor dergelijke vakantiedrama’s.

1. Slechte kledingkeuzes
Het beste voorbeeld: die baggy witte linnen broek die ergens achteraan in uw kledingkast hangt. U kijkt er niet meer naar op of om, maar zodra u het vliegtuig in Bangkok uitstapt vergeet u dat ze onpraktisch en doorzichtig zijn en verworden ze plots tot een ‘moet-ik-dragen’ item. Alleen omdat u een mooi vakantiekleurtje heeft, staat niet ineens alles goed…

2. Ontbijt eten voor drie
Op een normale dag voldoet een bakje cornflakes, maar als het vakantietijd is, wordt het ontbijtbuffet een soort hordenloop waarbij u alles moet proberen (in vier of vijf shifts). U probeert de gefrituurde afdeling, gevolgd door fruit, cake, muesli, yoghurt, sinaasappelsap en koffie. Thuis moet u er niet aan denken om zoveel te eten, maar tijdens een vakantie lijkt het zonde om niet iets van al dat lekkers te proeven. De investering moet er immers uit…

3. Speedo’s dragen
Hoera! De beruchte strakke zwembroekjes die niets aan de fantasie overlaten. Daarmee maakt u zeker geen fashion statement. Mannen op deze aarde, vraag jullie zelf af: waarom geven jullie je over aan deze shocking fashion crime?

4. Obsessief een kleurtje kweken
Als het in eigen land zonnig is, brengen we soms een uurtje of twee door in de zon. Zodra het vakantie is, wordt bruin worden een obsessie. U bent op een missie om zo bruin mogelijk te worden zelfs al moet u daarvoor de zonnebrandcrème weglaten en een kleur-intensiverend serum gebruiken. Wees gewaarschuwd: deze domme trucs leiden alleen maar tot de bekende ‘rode kreeft look’.

5. Verliefd worden op de lokale straathond
We kennen het allemaal. U zit te eten bij een restaurant nabij het strand en de lokale straathond kijkt naar u aan met smekende ogen. De rest van de vakantie zit het beestje in uw hoofd en hoopt u dat u hem weer spot om hem wat aandacht te geven. Als u hem weer alleen over het strand ziet lopen, schiet er op een onrealistisch moment dit door u heen: ‘Ik vraag me af hoe duur het zou zijn om hem in quarantaine te zetten en hem mee naar huis te nemen…”

6. Een Singha hemd dragen
Stelt je zit lekker te eten in een restaurant en er komt een te dikke toerist binnen met een Singha hemd. Uitzicht op trossen haar en zwetende oksels ontnemen u direct de eetlust. Wie gaat nu een restaurant binnen met strandkleding? Vergeten je fatsoen in te checken op Schiphol?

7. Een praatje maken met iemand omdat hij ook uit Nederland komt
Thuis ga je meestal niet zo maar tegen iemand aanpraten. Maar zijn we op reis en komen we in een bar in Thailand een Nederlander tegen, dan zijn we ineens de beste maatjes. Alle remmingen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het is opeens heerlijk om iemand uit je eigen land te ontmoeten. Je vertelt over waar u vandaan komt, spreekt de hoop uit nog eens af te spreken en deelt een flinterdunne band omdat u de locals niet begrijpt.

8. Video’s en foto’s maken waar u nooit meer naar omkijkt
Hoofdregel: Ik moet ALLES vastleggen. Waarschijnlijk neemt u de camcorder mee of een grote spiegelreflex of misschien is uw smartphonebatterij ieder uur leeg vanwege intensief gebruik. In plaats van dat u optimaal geniet van de omgeving, bent u bezig om overal foto’s van te maken. Ieder zonsondergang, monnik, tempel en vage toeristenattractie moet eraan geloven. Kijkt u ooit weer naar deze foto’s? Nee.

9. Vreemde gerechten eten die u normaal gesproken vermijdt
Normaal gesproken is een quinoa-salade exotisch genoeg maar als we naar het buitenland vertrekken dan gaan we ineens kippenpoten eten, gefrituurde sprinkhanen of andere vreemde gerechten.

10. Waardeloze, goedkope souvenirs kopen
Klompen, exotische maskers, een leren kameel voor op de kast, een Boeddhabeeldje en fout geurende zeepjes. Waarom kopen we deze waardeloze souvenirs? We hebben ze niet nodig en we gebruiken ze nooit. Als u dan toch de verleiding hebt weerstaan door geen souvenirs te kopen en dan ineens toch iets wilt kopen zodra u de dutyfree passeert, dan is de kans groot dat u naar huis gaat met een koelkastmagneet, het plaatselijke alcoholische drankje en een ansichtkaart die u uiteindelijk nooit opstuurt.

Aan welke vakantiezondes in Thailand hebt u zich schuldig gemaakt? Waarschijnlijk wel enkele! Biecht ze hier beneden op.

Bron: Skyscanner

10 reacties op “10 dingen die je alleen maar op vakantie doet”

 1. Daniel VL zegt op

  Punt 6 Als men mij een gratis truitje geeft neem ik het aan, ik betaal niet om rond te lopen met een advertentie. Kan het wel gebruiken om een vuil werkje mee op te knappen.

  • Koos zegt op

   Dat is het punt ze betalen er nog voor ook.
   En als zo vaak farang prijzen. Humor

 2. Thomas zegt op

  – Ergens bij een misverstand erg kwaad worden en dat luid uiten, terwijl ik dat in Nederland nooit zou doen (eenmaal gebeurd tot mijn schaamte)
  – Denken dat ik helemaal het mannetje ben omdat ik op vakantie het geld heb en het wil laten weten ook. (heb ik echt af moeten leren).
  – Op vakantie sowieso een vakantieliefde scoren (om het geld) en hoogst verontwaardigd zijn als ze er met een andere vandoor gaat met meer geld.
  – Extra service verwachten in een restaurant terwijl het al nauwelijks iets kost.
  Het normaal vinden om overaal te zitten, in tempels, kerken, musea, enzovoorts.

  Pfft, mijn dag is te kort als ik alles opnoem wat ik zelf heb moeten (af)leren en wat ik anderen heb zien doen.

  • Thomas zegt op

   De laatste moest zijn:
   – Het normaal vinden om overal aan te zitten, in tempels, kerken, musea, enzovoorts.

 3. William zegt op

  Nummer 6, daar erger ik me het meest aan. En het zijn heel vaak hollanders, die dan denken “dat moet kunnen”. En dan komen die al of niet bejaarden in een monsterlijke uitrusting naast je zitten in het restaurant. Die kerels in te kleine korte broeken en gore shirts, die wijven puilen nog uit in hun bikini, maar jongens, we hebben vacantie en we trekken ons niets aan van anderen.
  Dan ben ik in staat ergens anders te gaan zitten, bang dat men denkt dat ik bij zo’n stel hoor! Je vraagt je af of ze hun verstand soms thuis hebben gelaten
  En de andere punten: ach, aan al deze punten zal ik me ook wel eens – beperkt – schuldig hebben gemaakt, ik ben ook maar een gewoon mens.

 4. Jack G. zegt op

  Opvallend dat het dragen van sandalen inclusief sokken er niet bijstaat. Dat schijnt 1 van de grootste modemisdaden te zijn die kunt begaan. In bv Zwitserland, Italië en Frankrijk zal je in veel zwembaden in een strakke zwembroek moeten verschijnen. Daar zijn zwemshorts met daaronder een Bjorn Borg onderbroek vaak niet toegestaan vanwege de hygiëne. Vanmorgen hoorde ik nog een stukje op de radio dat wij Nederlanders steeds preutser zijn geworden dan pakweg 10 jaar geleden. Verder vindt ik het gedrag van Amerikaanse jachtluipaarden erg opvallend als ik ze bv tegenkom op het strand in Thailand. Dat is weer het tegenovergestelde van de Hollandse preutsheid anno 2016.

 5. l.lagemaat zegt op

  punt 2.
  In een hotelrestaurant heb ik gemengde gevoelens. Soms grappig zoals een man die een boterham probeerde te roosteren,maar niet wist hoe het werkte. Ik heb hem letterlijk uit de brand geholpen. Een andere keer 3 dametjes van 85 die bijna naast het buffet zaten.Zo gauw de kok binnenkwam met gepocheerde eieren, stoven zij naar voren en werd dat volledig meegenomen door deze dames. Dat herhaalde zich een paar maal. Een ergernis voel ik opkomen, als mensen een bord volladen, de helft opeten en weglopen.

 6. petra zegt op

  Als vrouw zijnde heb ik ook wel eens voor een tempel gestaan waar mijn mannen gingen kijken , maar ik niet omdat ik niet de juiste kleding droeg. Wat mij altijd weer opvalt in de toerist-area’s dat europese mannen denken dat ze de thaise dames kunnen aanraken-knijpen-aaien en schunnige taal uitslaan in hun eigen taal waar het zo uitkomt. Doe dit in je eigen land , je ligt zo naast je kruk. Als je uitgaat eten kleed je je ” proper “. Overdag in een strandtentje een hapje eten kom niet zo nauw. Zorg alleen dat andere gasten hun eetlust niet verliezen. “smorgens heel het buffet doorlopen – lekker . thuis heb je daar de tijd niet voor. Dat hoort bij vakantie. Rare dingen proeven hoort ook bij vakantie , maar wat ik thuis nooit zou eten , eet ik ook in Thailand niet. Verder zou ik willen zeggen dat wat je thuis niet doet ( voor de mannen ) doe dat ergens anders ook niet. Voor de dames : Als het in Nederland uitzonderlijk eens 30 graden is , ga je dan ook in bikini-top naar AH ? Dit zijn enkele dingen die mij zijn opgevallen.

 7. Rob V. zegt op

  Leuk cliché lijstje waar ik mijzelf gelukkig niet in kan herkennen.
  1. Ik draag min of meer dezelfde kleren. Dus ik ga even goed/slecht gekleed in NL en TH.

  2. Ik heb zelden een ontbijt buffet. Heb ik een buffet dan probeer ik misschien iet nieuws maar een vreetfestijn heeft geen zin. Als er goede, lekkere broodjes (dat zie je buiten Europa niet vaak) zijn dan gaat er soms eentje mee voor later op de dag. In Thailand eet ik eigenlijk bijna nooit ontbijt, lunch of diner in het hotel. Niets beter dan een tentje in de buurt opzoeken.

  3. Speedo? Haha, au! Nee.

  4. Ik vermijd de zon in Thailand meer dan in Nederland. In Nederland ga ik soms even lekker ergens zitten, in Thailand wordt je al vang je al genoeg zon als je van A naar B gaat. En nu hou ik van rondkijken dus het is al lastig genoeg om niet teveel zon op te vangen. Zou wel gek zijn om te gaan bakken in de zon!

  5. Ik ben meer een katten mens en geef ook weleens wat aan die beesten. Veelal rauw vlees als we bij een Koreaanse BBQ zijn. De gedachte om een beestje mee te nemen? Nee nooit.

  6. Ik heb weleens een Singha T shirt (geen hemd) gekregen maar eigenlijk nooit gedragen. Ligt vast nog ergens onder in de kast. Ik ben niet dik (vrouw lief benadrukte dat ik best een kilootje meer mog hebben, zelf wou ze ook wel iets meer hebben maar met een normaal rantsoen is dat tot nu toe niet gelukt.).

  7. Geen behoefte aan om andere toeristen of landgenoten te spreken. Een kort spontaan babbeltje prima, dat kan in Nederland ook zo maar gebeuren, maar hele verhalen uitwisselen? Nah. het voornaamste doel is gewoon heerlijk genieten van de omgeving of iets lekkers.

  8. Ja, dat deed ik wel. Veel foto’s schieten maar veel bekijk je nooit meer. Al helemaal niet als ze op de harde schijf verdwijnen en zeer zelden als je ze in een fotoboek afdrukt. Veel foto’s maak ik dus niet meer, alleen als het echt indruk maakt.

  9. Ik ben altijd wel nieuwsgierig naar dingen proberen. Blijft vaak wel bij een enkele keer want een genot voor de smaakpapillen zijn miereneitjes en sprinkhanen nu ook weer niet.

  10. Ik niet, als ik iets koop moet het vooral practisch zijn. Er staat ter aankleding wel een houten set bestaande uit 3 gebogen waxinelichthouders, kussenslopen met olifant, een praktische lap stof (om aan de muur te hangen) met 3 zakken (kun je papieren etc. in stoppen) met olifanten erop. Dus een Thais tintje maar niet iets wat in de vergetelheid raakt. Mijn vrouw vond koelkastmagneetjes wel leuk, niet de Thaise want dat was haar eigen land maar wel uit diverse Europese steden. Die mochten dan niet meer dan ongeveer een euro kosten anders was het ‘peng maak’ (erg duur) en het leuke er van af. Zelf zag ik het nut er niet van in maar nu mijn vrouw overleden is denk ik bij het openen van de koelkast toch telkens eventjes aan de leuke uitstapjes met mijn lieve schat.

 8. Wim van Doorn zegt op

  De ‘Speedo’, in feite de gewone zwembroek, als u
  1) niet (meer) ordentelijk gebuikt bent, of
  2) er te preuts voor bent,
  draag ‘m dan niet, maar blijf dan ook weg uit het zwembad en van het strand.
  Alternatieven als twee broeken over elkaar, of een met een binnenbroekje, of een grote ook op straat te dragen broek, worden veelal in zwembaden niet meer toegestaan. Terecht.
  De bikini’s werden steeds meer mini, ten spijt het ook bij de dames toegenomen buikvet,
  De heren buikten niet alleen almaar groter, maar broekten ook steeds groter. Dat in plaats van meer zelfoverwinning te plegen op bovenvermelde punten 1) en 2).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website