Door Khun Peter

Met angst en beven zette ik vanmorgen mijn PC aan. Het bloed druipt inmiddels van het scherm. Foto’s van dode Thai in de straten van Bangkok. Wie stopt deze waanzin?

De ‘roadmap’ van Abhisit, het leek de oplossing. De gematigde Redshirtleiders waren ook positief. Inmiddels zijn de gematigde en vreedzame Redshirt leiders naar huis gestuurd.

Terroristen, tuig en anarchistische elementen hebben het overgenomen. Dit heeft niets meer te maken met de het protest van arme boeren. Die zijn al terug naar Isaan. Kijk maar eens goed naar de beelden. Het zijn allemaal jonge mannen die uit zijn op chaos en ellende.

In het westen spreken ze schande van het feit dat militairen op burgers schieten. Maar wat zijn burgers? Hebben we het hier wel over burgers. Het is al weken duidelijk dat gewapende extremisten (ex-militairen) zich onder de roodhemden bevinden. Daar zijn voldoende bewijzen van.

Niemand praat meer over de laffe aanslagen op de politiemannen een aantal dagen geleden.

De westerse media tonen vooral dode en gewonde burgers en schietende militairen. Dat klopt en dat is ook niet de manier om het probleem op te lossen. Maar wat als de ‘hardliners’ binnen de redshirt niet willen praten? Dan een deel van Bangkok maar benoemen tot een vrijstaat van de Reds met eigen wetten en regels?

Ik weet de oplossing ook niet, maar mijn oorspronkelijke sympathie voor de roodhemden is helemaal weg nu. Niet voor de boer in Isaan die een beter leven wil, maar wel voor terroristen die zich vermommen als Redshirts.

Chaos en paniek in centrum Bangkok (foto: AP)

.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Roodhemden of terroristen?”

 1. Gor Ecki zegt op

  Khun Peter, ik heb altijd met plezier je stukjes gelezen maar om nu de redshirts tot terroristen, anarchisten te bestempelen lijkt me niet juist. De foto onder dit stuk laat een aantal jonge arrestanten zien (wellicht om jouw stuk kracht bij te zetten ?). Ik zie honderden, duizenden foto’s van oudere mensen, kinderen, vrouwen (gisteren een jongen van 10 jaar doodgeschoten bij het rode kamp). Enige nuancering lijkt me dan ook gewenst. Thailand gaat ook mij aan het hart… en mijn hart doet zeer…

 2. Redactie zegt op

  Als je nu nog kinderen, vrouwen en ouderen in het rode kamp laat bivakkeren, dan zegt dat genoeg. Deze mensen worden opgeofferd. Ze vormen een schild zodat het leger het kamp niet kan ontruimen.
  Ik zeg niet dat de Redshirts terroristen zijn, maar dat er terroristen zijn die zich hebben vermond als redshirt. De gematigden moesten allemaal ophoepelen toch?

  De Roadmap was een duidelijk handreiking van Abhisit. Er zouden vervroegde verkiezingen komen. Maar ook dat bleek niet genoeg.

  Er valt met de Redshirts niet meer te praten omdat er geen leider is. Er is geen gemachtigde die namens de Redshirts met de regering kan onderhandelen. Met wie moet Abhisit in gesprek dan?
  De Redshirts hebben het gewoon verkloot. Jammer, maar het is niet anders.

 3. Boldone zegt op

  khun Peter, helemaal met je eens.
  Met deze lui valt niet te communiceren.
  Was al duidelijk vanaf het bloed ritueel wat het doel was van de echte leiding. Thaksin kan niet terugkeren naar Thailand als de red shirts vrede sluiten met de regering. De protesten zijn begonnen toen Thaksin zijn geld deels werd afgepakt.
  Verder plegen de red shirts schandalige misdaden jegens soldaten zelfs als die niet eens gewapend zijn:
  http://www.youtube.com/watch?v=6rGqZDvRa_U&feature=player_embedded


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website