Zomervakantie is een leuk vooruitzicht, maar de praktische voorbereidingen zorgen vaak voor veel stress. Vier op de tien vakantiegangers hebben hier last van. En er gaat ook nog weleens iets mis, zoals het inpakken en vergeten van spullen en ruziënde kinderen onderweg.

De gemoederen lopen soms zelfs zo hoog op dat een kwart van de reizigers er weleens aan heeft gedacht om de volgende keer met iemand anders op vakantie te gaan. Dit blijkt uit onderzoek van de ANWB onder 1.200 Nederlanders.

Voor bijna 9 op de 10 reizigers begint de vakantie op weg naar de vakantiebestemming. Echter leveren de vakantievoorbereidingen voor vier op de tien vakantiegangers stress op. De voorbereiding verloopt namelijk niet altijd vlekkeloos:

  • Een kwart er weleens aan heeft gedacht om de volgende keer met iemand anders op vakantie te willen.
  • Bijna één op tien die met een partner op vakantie gaat denkt er zelfs over zijn relatie te verbreken of een echtscheiding aan te vragen vlak voor vertrek.
  • 47% heeft zich wel eens voorgenomen de volgende keer eerder te beginnen met de voorbereidingen.

7 op 10 vakantiegangers nemen te veel mee

Het inpakken van de spullen blijkt een grote uitdaging: zeven op de tien vakantiegangers nemen te veel spullen mee. Hoewel het aantal mannen (73%) en vrouwen (68%) dat te veel spullen meeneemt vrijwel gelijk is, vindt een meerderheid van de mannen die met hun partner op reis gaat dat hun partner te veel meeneemt. En dan alsnog vergeet bijna de helft van de vakantiegangers altijd wel iets op reis.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Zomervakantie zorgt voor stress bij vier op de tien vakantiegangers”

  1. Mister BP zegt op

    Het inpakken is een kwestie van ervaring. Hoe vaker je het doet hoe handiger je er in wordt. Dat geldt voor de verschillenden type vakantie ( met auto / vliegtuig / kort-lang / rugzak-tas of koffer) Belangrijk begin op tijd en maak een lijst. In Thailand zelf valt bijna alles te kopen dus relax.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website