Vakantie naar Thailand zorgt soms ook voor vakantiestress

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags:
31 december 2012
Vakantiestress

Vakantie naar bijvoorbeeld Thailand hoort leuk te zijn, maar soms begint de stress al voordat de reis is begonnen.

Twintig procent van de Nederlanders heeft namelijk al moeite met het kiezen van de juiste bestemming en velen vragen zich af of ze niet te veel betaald hebben voor hun vakantie, zo blijkt uit een onderzoek van een Nederlandse reisorganisatie.

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat vakantiegangers vooral veel twijfels en vragen hebben bij het oriënteren, zoeken en boeken van een vakantie. Zo raadpleegt 64 procent vooraf vakantiereviewsites om van derden te horen wat er wordt gezegd over de vakantiebestemming. Ook wil 22 procent vooraf informatie hebben over welk type strand er bij de vakantiebestemming ligt en 45 procent welke handdoeken/beddengoed er in de accommodatie op de vakantiebestemming aanwezig zijn. Ook wil de Nederlander weten hoe vaak er schoongemaakt wordt.

Daarnaast speelt voor 20 procent van de Nederlandse vakantiegangers de aanwezigheid van wifi een belangrijke rol voor de keuze van de accommodatie.


» Laat een reactie achter


5 reacties op “Vakantie naar Thailand zorgt soms ook voor vakantiestress”

 1. Lex K. zegt op

  In mijn ogen zijn die 20 % procent van de Nederlanders dan zeurpieten, alles moet vooraf geregeld zijn en vooral wifi, stel je voor “geen wifi” dat kan je een mens toch niet aandoen??
  Kom op mensen een beetje zelfredzaamheid en wat avontuurlust, niet zo bang zijn, het valt achteraf allemaal wel mee en het voordeel van zelf een reis organiseren is dat je ergens anders naar toe kan als het je niet bevalt, als je een pakket reis boekt, zit je vast, ook als het je niet bevalt en de folders zijn altijd mooier dan de werkelijkheid.

  Groet,

  Lex K.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Jeannine zegt op

   Wel Lex ,ik ben géén zeurpiet(in), maar wifi is voor mij belangrijk, de reden :ik heb een moeder van 89 en die wil graag regelmatig mij horen en zien(skype).
   Ikzelf kan zo zonder boe of bah op vakantie vertrekken ,niets weten , niets opzoeken, niets vooraf plannen .Heeft zijn charme en is avontuurlijker.. Ik heb ook in het verleden vele onbetreden wegen gelopen . Maar af en toe( lees nu ik iets ouder word) weet ik soms graag wat meer over bepaalde regio’s. Ik boek wel nooit pakketreizen zoals jij dat noemt

   .Dat nog héél véél mensen naar dezelfde platgetreden paden gaan mag blijken uit de reacties van topics op het blog..Ik heb op minstens 4 sites info gevraagd over Rayong( omdat ik er wil gaan wonen), ik heb er 1 (één) antwoord op gekregen Zelfredzaamheid en avontuur ,gaan daarom zovelen naar Pattaya of Chiang Mai enz enz .Begrijp me goed ik vind daar niets verkeerd aan.
   Iedereen moet voor zichzelf beslissen of hij of zij zijn zuurverdiende centjes uitgeeft aan wat op voorhand is besloten ;;..of a la minuut .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Frank Franssen zegt op

  Als je zo op wereldreis moet kun je beter een dagje naar Giethoorn gaan.
  Om te beginnen waar naar toe? Toen er nog geen internet was kwam je thuis van het reisburo met stapels prachtige folders, toen was de verwarring pas echt groot.
  En of je niet teveel betaald? Je hebt toch zeker een budget waarover je beschikt.
  Het wordt dus Turkije -all in (of zo) of buiten Europa.
  Maar het vervelende is dat als er eenmaal geboekt is bij de zeurpieten wat in hun hoofd doorjengelen van: Heb ik niet teveel betaald? Waar wordt in het vliegtuig en rond het hotel het meest over gepraat? jawel: Wat heb jij hiervoor betaald?
  Er zou een cursus moeten komen: Leer reizen ! Een reisburo wordt nu vaak omheen gelopen want dat is zo duur…maar daar zitten wel mensen die verstand van zaken hebben en ook vaak lastminut aanbiedingen.
  Overigens boek ik zelf altijd online maar dat heb je na 20 jaar Thailand vakanties. 😉
  Wat ben ik toch een gelukkig mens en oh ja: Gelukkig Nieuwjaar !

  Frank F

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: -1 (obv 1 stem)
 3. ruud zegt op

  Als je het zo leest denk je pffff. Maar als je doordenkt, dan valt het wel mee hoor. Je moet het niet lezen als iemand die ieder jaar een paar maanden naar Thailand gaat, maar iemand ie voor het eerst naar een bepaald land gaat. Ik kan me dan goed indenken dat je je wilt oriënteren.
  Ja kan het ook als plezier vooraf bestempelen. Ik vind ook niet dat alles tot in den treure moet uitpluizen ( zoals welke handdoeken hebben ze daar ) Kan je b.v. in Thailand met karrenvrachten gelijk kopen. En ja Wi-Fi is van deze tijd. Kunnen niet meer zonder. Thailandblog geeft toch ook niet voor niets tips etc. Toch om mensen voor te lichten. Dan is het ook prettig als het gelezen word.
  Al met al valt het toch wel mee Maar maak geen stress, maar zoals ik zei; “plezier vooraf ”
  Ruud

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Roswita zegt op

  Ik betrap me er zelf ook op, dat ik wel even kijk of er Wifi aanwezig is. Ik wil toch wel het nieuws uit Nederland kunnen kijken, denk ik dan. Maar als ik uiteindelijk in een hotel met wifi zit, blijkt het gebruik ervan door mij minimaal. Je bent in Thailand toch grotendeels buiten en als ik al ‘s middags op mijn hotelkamer ben is het meestal om even snel te douchen om dan z.s.m. weer op pad te gaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website