Driekwart van de Nederlanders vindt het leuk om met de hele familie op vakantie te gaan. Wel blijft men dan het liefst binnen Nederland en moet het tripje met opa en oma niet langer dan een week duren.

 
Dat blijkt uit onderzoek van vakantiewebsite Zoover uitgevoerd door NBTC NIPO Research onder bijna 2.000 respondenten.

De meeste ondervraagden (61%) willen wel eens met de hele familie op vakantie omdat ze dat gezellig vinden. Daarnaast ziet 31 procent het als een kans om opa en oma meer tijd te laten doorbrengen met kinderen en kleinkinderen. Sommigen zien voornamelijk praktische voordelen. Zo vindt 7 procent het best handig dat de grootouders op de kids kunnen passen en gaat 5 procent alleen mee omdat de vakantie voor hen wordt betaald.

Al snel genoeg van vakantie met hele familie

Niet iedereen staat te springen om met drie generaties vakantie te vieren. Een op de drie mensen vindt dat een tripje met de hele familie helemaal niet voelt als vakantie. Het moet ook niet te lang duren. De meerderheid wil niet langer dan een week weg met dit gezelschap en voor een derde van de Nederlanders is drie dagen de max. Dit laatste geldt nog vaker voor alleenstaanden jonger dan 35 jaar; bijna de helft wil niet langer dan drie dagen met de familie weg.

Bijna niemand (3%) ziet het zitten om met de hele familie een verre reis buiten Europa te maken. Een vakantie in eigen land vinden de meesten een beter plan. Dat lijkt dan ook steeds vaker voor te komen. Maar liefst de helft van alle Nederlanders is ooit met drie generaties op vakantie geweest, waarvan 60 procent in Nederland.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Vakantie met de hele familie is leuk, maar moet niet te lang duren”

 1. Ferdinand zegt op

  Dit verhaal is herkenbaar.

  Mijn voormalige schoonouders zeiden vroeger: “Een gast en verse vis, blijft maar 3 dagen fris.”
  Dan spraken ze over de dag van aankomst, een gezamenlijke dag doorbrengen en de dag van vertrek.
  Ik heb meerdere malen meegemaakt dat dit principe wordt toegepast en daardoor de relaties niet onder druk komen.

  Echter, wij hebben in de familie een generatie neven en nichten (groep van 18 personen) die al 20 jaar met elkaar gaan logeren..
  1x in de 2 jaar een lang weekend van vrijdagmiddag 16u tot maandagochtend 12u en dit verloopt tot ieders tevredenheid erg gezellig. Na ieder afscheid wordt weer uitgekeken naar de volgende bijeenkomst.. 2 jaar later.. We worden ondertussen allemaal ouder en de gemiddelde leeftijd ligt boven de 60 jaar.
  Sinds 3 jaar heb ik een Thaise vriendin en die is afgelopen jaar voor de 1e keer mee geweest.
  Zij is ook door iedereen welkom geheten en ze heeft zich dit weekend ook erg welkom gevoeld.

  Ik denk dat het principe van 3 dagen met elkaar doorbrengen en niet veel langer dan dat, goed werkt.
  Ik wens veel families en vrienden veel gezellige dagen toe..

  groet
  Ferdinand

  • Rino zegt op

   Het spreekwoord luidt: Familie en Vis blijven 3 dagen fris

 2. fred zegt op

  In je vrije tijd houdt je je het best bezig met mensen van uw leeftijd. Oude mensen worden best met rust gelaten door jongeren en jongeren vinden die oudjes toch ook maar in het beste geval gewoon sympathiek. . De generatiekloof wordt al snel duidelijk en na een paar dagen blijft er niet veel meer over dan mekaar gedogen.

  • Rob V. zegt op

   Ondanks generatie verschillen kan het soms juist heel fijn zijn om je te begeven onder een andere generatie. Enkele van mijn goede tot beste vrienden zijn bejaarden. Daar kan ik als 30-er rustig dagen lang mee optrekken. Maar uiteraard moet ik af en toe ook mij eigen ding doen, alleen of met vrienden van rond of beneden mijn leeftijd.

  • Johnny BG zegt op

   Helemaal mee eens Fred.
   De grootouders-kleinkind verhouding is op andere zaken gebaseerd dan ouder-kind. Bij kind-ouders is de mentale achteruitgang wat moeilijk te verteren, terwijl kleinkind-ouder het net even iets liever en begripvoller is. Mentale achteruitgang treedt sneller op dan menigeen denkt en is het niet dat vlak dan gaat het over de vastgeroestte gedachten over bepaalde onderwerpen en op Nu.nl nu een leuke discussie hierover.
   https://www.nu.nl/geldzaken/6033010/met-pensioen-als-dit-zo-doorgaat-moet-ik-naar-de-voedselbank.html
   Zeggen dat je niet kunt rondkomen van 1900 euro per maand helpt natuurlijk niet als je generaties dichter bij elkaar wilt brengen.
   En dan gaat dit over een Nederlandse situatie.

   De Thaise is voor velen nog erger.
   Je hoeft niet naar Thailand want met de 2 tickets die je bespaart kunnen wij wel ff vooruit. Heb je die k.t opmerking overwonnen dan wacht er een dag vreugde en gejank en de dag erna komen de financiele problemen aan de orde en ineens ook de schuldeisers.

   Vakantie met familie. Leuk voor een paar dagen en de uitdrukking betreffende gasten (familie) en vis is er niet voor niets.
   Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden en dat het in familiekringen veelal gedogen is.

 3. Leny zegt op

  volgens mij is het spreekwoord:
  gasten en vis blijven 3 dagen fris


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website