De aanwezigheid van WiFi blijkt het belangrijkste criterium voor Nederlanders bij het boeken van een vakantie. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek waarbij reizigers is gevraagd wat zij belangrijk vinden bij het maken van een vakantiekeuze, aldus reisconcern Thomas Cook.

Bij last minute vakantieboekingen wordt de meeste inspiratie gevonden via de mobiele telefoon maar ook tijdens de vakantie kan een ruime meerderheid van de Europeanen niet zonder hun mobiel.  Waar Nederlanders voorafgaand aan de vakantie vooral reviews van hotels raadplegen wordt tijdens de vakantie gekeken naar reviews van bijvoorbeeld restaurants op de vakantiebestemming zelf. Ruim 80% van de mensen geeft aan deze reviews met een korrel zout te nemen en het te zien als een persoonlijke mening van een andere reiziger.

Europeanen zijn over het algemeen niet geïnteresseerd in ‘Open Work Spaces’ in de hotels, maar high-speed WiFi is tijdens de vakantie wel erg belangrijk. Hierbij voeren Nederlanders met 82% de lijst aan. Binnen het internationale reisconcern wordt de opmerking ‘Go Dutch, get online’ veel gebruikt. Digital-detox reizen zijn veel minder relevant dan vaak gedacht wordt.

Ligging en aanbod

De ligging van het hotel hebben wij Nederlanders liefst direct aan het strand maar hierin scoren Duitsers, Engelsen en Finnen nog hoger, voor hen is een strandhotel een absolute must. Uiteraard kiest een Nederlander voor WiFi in de hotelkamer en goede bedden voor alle gezinsleden maar ook een koelkastje op de kamer is voor de Nederlander een pre. Waarschijnlijk halen wij net wat vaker water en andere drank bij de supermarkt dat we graag gekoeld willen houden.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Vakantie boeken: WiFi belangrijkste criterium voor Nederlander”

 1. Gringo zegt op

  Goh, wat ben ik toch een gelukkig mens! Ik hoef mij om WiFi helemaal geen zorgen te maken,
  want ik heb niet eens een mobiele telefoon.

  Als ik dagelijks om me heen kijk en zie wat mensen doen met hun iPad of andere smartphones doen, denk
  ik alleen maar Wat zielig om zo door het leven te moeten gaan!

  • Khun Peter zegt op

   Wel Gringo, toch even een kleine kanttekening. Ik laat mijn keuze voor een hotel in Thailand ook afhangen van de WiFi verbinding. Ik moet iedere ochtend eerst zorgen dat Thailandblog gevuld wordt en dan is een goede WiFi verbinding toch wel gemakkelijk, haha.
   Maar ik ben het met je eens. Niets zo irritant als iemand die tijdens een gesprek steeds zijn telefoon tevoorschijn haalt. Ik heb dan eigenlijk geen zin meer in een onderhoudend gesprek.

   • ivo zegt op

    ,,WIFI kan levens redden en dat de oude garde er niet kan mee werken begrijp ik maar al te best..
    Ik gebruik WIFI voor alles en nog wat–de mogelijkeheden zijn onbeperkt

    • harry zegt op

     Beste Ivo, ik hoor bij de oudere garde maar kan zeer goed overweg met Wifi en ga zo maar door.Ben beslist geen digibeet en denk vele ouderen met mij.Maar waarschijnlijk hecht de oudere garde meer waarde aan sociale contacten in real life.

   • pw zegt op

    Ik heb altijd een boek bij me.
    Als mijn ‘gespreks’-partner dan gebruik gaat maken van de mobiel, pak ik m’n boek en ga uitgebreid zitten lezen.
    Succes verzekerd.

  • Sir Charles zegt op

   Ben zeker niet zielig en voel me ook niet minder gelukkig met mijn IPad en IPhone om contact te kunnen houden met familie, vrienden en kennissen waar dan ook ter wereld.

   Uiteraard behoren wel de basale beleefdheidsvormen in acht worden genomen, vind het ook afgrijselijk wanneer een gesprekspartner meer aandacht heeft voor zijn mobieltje maar ach voor degenen die geen mobiele telefoon bezitten die kunnen altijd nog gebruik maken van de scheepspost of telegram anders wel d.m.v tamtamslagen of rooksignalen, zoniet kan men nog altijd een postduif laten vliegen om te communiceren.

  • Ger zegt op

   Ja dan behoor je tot een langzaam verdwijnende minderheid. Natuurlijk verloop. Mijn dochter, 3 jaar oud, wist al in haar 2e levensjaar hoe Youtube werkt en is nu al wat verder internet- en smartphone ontwikkeld. Het is gewoon een andere en nieuwe levenswijze .Zij redeneren misschien andersom en denken en gebruiken hun tijd effectiever dan nutteloos wat gesprekken over onbeduidende onderwerpen te voeren om maar de tijd te vullen. Zij vullen de tijd met informatievergaring, een nieuwere manieren van communiceren, interactief ontwikkelen en ga zo maar door.

 2. FonTok zegt op

  Als ik op vakantie ben boeit me dat hele internet geen ene mallemoer. Gewoon een Buitenlandse Sim in je telefoon met eventueel internet en het nummer even doorgeven aan een paar belangrijke mensen. Even lekker gewoon een maand onbereikbaar. En als ik dan toch online moet via WIFI omdat iemand je echt zo dringend nodig heeft (wat in mijn ogen vaak helemaal niet het geval is) dan altijd met een tijdelijk (gmail) account dat ik alleen gebruik voor dat soort doeleinden.

  • Fransamsterdam zegt op

   Dus het interesseert je geen mallemoer, je bent lekker een maand gewoon onbereikbaar, en om dat te verwezenlijken:
   -koop je een buitenlandse SIM-kaart.
   -koop je beltegoed en eventueel datategoed.
   -geef je dat nummer door aan een aantal mensen.
   -maak je een Gmail account aan om toch van Wifi gebruik te kunnen maken.
   Briljant.

 3. harry zegt op

  Ik sluit me geheel bij de vorige 2 reacties aan.Door dat hele Wifi gedoe is me opgevallen dat ook menig internetcafé is verdwenen.Ik vond het wel makkelijk om af en toe daar mijn e-mail te checken.
  Maar tegenwoordig zie je dat veel mensen een zeer innige relatie met hun smartphone hebben.Net zoals Gringo al zegt, zeer zielig om zo door het leven te moeten gaan.

 4. NicoB zegt op

  Ben ook zeker geen gluurder via Wifi, etc., hoef echt niet te weten dat Pietje een nieuw fietsje heeft, een appel eet en daarna een beschuitje, zo ook van Gerritje die een nieuwe bal heeft, enz.
  Al die hele dag doorgaande gewone zaken, ben er niet in geïnteresseerd, wel interesse als er wat bijzonders aan de hand is. Als ik de mensen bezig zie denk ik wat zonde van je tijd dat je door die massa van berichten, meldingen of wat ook je heen moet werken. armoe troef.
  Om voor nood of in nood bereikbaar te zijn heb ik wel een mobiel.
  Dus als een hotel niet beschikt over Wifi is mij dat best.
  NicoB

 5. Rob zegt op

  Toch wel handig als je aan het rondtrekken bent en bijv. een hotel op je volgende bestemming wil boeken.
  En contact houden met de kids is ook makkelijk te doen als je wifi hebt.

  • Ger zegt op

   Juist ja . En de hotelboeking altijd bij de hand hebt opgeslagen in een app of email, niets geen ouderwets printje. En dat je precies kunt plannen hoe laat je aankomt op je vakantiebestemming dankzij googlemaps en er naar toe wordt geleid. En dan alvast je reservering voor een populaire voorstelling of restaurant via internet kunt boeken. Of via recensies van anderen kunt zien wat leuke trips of bezienswaardigheden zijn, altijd en overal beschikbaar. En altijd een vertaalhulp bij de hand hebt. Of dat je weet waar het dichstbijzijnde ziekenhuis is, altijd handig in noodgevallen.

 6. Leo Bossink zegt op

  Wel, als je op vakantie gaat, kijk je naar vele facetten. Ligging, kamers, restaurant, zwembad, enz. Dan is het natuurlijk niet zo vreemd om ook de wifi optie in je afwegingen mee te nemen. Het is dan gewoon een plus als die wifi er inderdaad is. Of je hem ook gebruikt, is een tweede. Niets mis met die wifi optie.

 7. Fransamsterdam zegt op

  Ja, die Gringo heeft makkelijk praten, die verstuurt zijn reactie vermoedelijk vanaf zijn desktop via een kabelverbinding.
  Maar die nemen we niet mee op vakantie natuurlijk.
  Helemaal zonder internet is ook zo wat, en dan blijkt gratis Wifi tegenwoordig in het merendeel van de hotels te worden aangeboden, dus waarom zou je dan niet voor deze eenvoudigste en goedkoopste oplossing kiezen?
  Sterker nog, zelfs een bar zonder Wifi probeer ik te vermijden.
  Juist als ik in Thailand ben moet ik van al mijn bekenden daar precies weten waar ze te vinden zijn en hoe het met ze gaat, wat ze die avond willen eten en of ze nog ergens geld voor nodig hebben. Dan kan ik eventuele afspraken nog tijdig annuleren.
  En hoe moet ik anders Thailandblog volgen?
  En kaartjes voor Kaan kopen?
  En inchecken?
  Natuurlijk zijn er wel gelegenheden waarbij het gebruik beperkt zou kunnen worden. Heel aardig is de vondst om tijdens het eten allemaal je telefoon op tafel te leggen en af te spreken dat degene die hem het eerste aanraakt afwast (thuis) of betaalt (restaurant). Kun je in de kroeg ook spelen om een rondje.
  Zo breng je het onderwerp ook ter sprake zonder dat je mensen die van de wondere wereld van de microelectronica willen en kunnen genieten meteen en masse als een stelletje zielenpoten in een hoek worden gezet.

 8. lung addie zegt op

  zoals je uit mijn “rechtzetting ivm: van het Zuiden naar Isaan” kon lezen, koos ik ervoor om 5 dagen telefoon- en internetloos door te brengen in Hua Hin. Was me dat een heerlijke tijd. Ik vraag me dikwijls af: wat kan er toch zo belangrijk zijn dat je voortdurend naar dat schermpje moet zitten kijken en niet eens de tijd hebt een deftige maaltijd van de menuekaart te bestellen? Zielig zo afhankelijk van dat internet te moeten zijn.

 9. Franky R. zegt op

  Voor mij is de kwaliteit van het WiFi een maatstaf voor de professionaliteit van de hoteleigenaar.

  Schone kamers met dito beddengoed is een zichtbare indicatie. Een goede WiFi een ‘onzichtbare’ indicatie

 10. Johan Jens zegt op

  Goeden middag allemaal! Wat een discussie zeg! Ik ben ook reeds de 60 gepasseerd, maar ga op sommige gebieden wél met de tijd mee en jullie reactie is wel schromelijk overdreven. Bekijk het ook eens van de ander kant wat er tegenwoordig allemaal kan met die digitale wondertjes `Smart Phone`! Misschien zijn er wel mensen die hun belevenissen willen delen met het thuisfront en dan is WiFi wel erg makkelijk. Of het hét belangrijkste is op de wereld, daar kun je nog wel een boom over opzetten! Stukje Hollandse kneuterigheid om daar zoveel woorden aan vuil te maken! Als wij in Thailand zijn, is het wel makkelijk om berichtjes en foto´s te delen met de thuisblijvers. Ieder z´n heug en z´n meug!
  Enne, ja…. Thailand is een leuk en mooi land, al 5x geweest en met al z´n plusjes en minnetjes, die toeristen komen toch wel. Ja ook aan het gebruik van die smartphone kleven wel wat `gedragsregels” zoals niet gebruiken/bedienen tijdens een gesprek! Lijkt wel erg op minachting van je gesprekspartner!
  Lang leve onze vrijheid van handelen en denken!

  Gemeende groetjes Johan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website