Altijd al willen weten welk land het meest gastvrij is? Zoover zocht het uit, en wat blijkt? Vakantieliefhebbers vinden de Grieken en daarna de Thai het meest gastvrij en vriendelijk. In totaal deden meer dan 300 vakantieliefhebbers mee aan het onderzoek.

Over de tweede plek in de top 10 zijn de meningen wel verdeeld. Landen als Thailand, Bali en Japan worden vaak genoemd als het om gastvrij en vriendelijkheid gaat. Nederlandse toeristen voelen zich door de Aziatische bevolking erg welkom. Niet vreemd dus, dat Aziatische landen steeds populairder worden.

De 3e plek, met 14% van de stemmen, is voor Turkije. De Turken worden gezien als hele vriendelijke mensen waar je snel aan gehecht bent, aldus een respondent. De Nederlander geeft -naast Oostenrijk en Italië- zijn eigen bevolking een gedeelde vierde plek in de lijst. Dit kan te maken hebben dat op vakantie gaan in Nederland heel ‘eigen’ is en men krijgt wat er verwacht wordt.

De Engelsen, Zwitsers, Fransen en Belgen worden als minst gastvrij en vriendelijk beschouwd door de Nederlandse vakantieganger. Zij behalen gezamenlijk slechts 4% van de stemmen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website