Uit een recente enquête van de Emigratiebeurs, blijkt dat 24% van de toekomstige emigranten meer rust, ruimte en een natuurlijke omgeving voor de opvoeding van hun kinderen zoekt.

Een bijna even grote groep van 23% gaat vertrekken omdat ze de slechte mentaliteit in Nederland zat zijn. Op zoek naar een andere baan of genieten van het pensioen staan op gedeelde derde plaats met elk 16%.

Voor het eerst speelt ook de migrantencrisis een rol bij de emigratieplannen (13%). Terwijl zaken die altijd hoog scoorde, als criminaliteit en filedruk, met 5% en 3% een veel kleinere rol spelen.

12 reacties op “Rust, ruimte en slechte mentaliteit laat emigratie toenemen”

 1. dick zegt op

  Er is wat voor te zeggen. Ik werk in de bouw ,ben 52 en doe dit zo een 35 jaar .Mn knie wordt slecht, elleboog word minder.
  Moet ik dat tot 67 blijven doen? We hebben de knoop doorgehakt en gaan eind september richting thailand.
  Ook de dingen hierboven werken mee.Het word hier langzaam maar zeker steeds beroerder en ik weet overal is wel wat .Ik moet nog maar zien hoe de zorg over 20 jaar is,in ieder geval niet beter…
  Gr Dick.

 2. Hans van Mourik. zegt op

  Is juist!
  Met deze enquête heb ik mijn besluit al meer dan 18-jaar geleden genomen, door Nedeland voorgoed te verlaten en in Thailand te gaan wonen.
  Alhoewel hier in Thailand ook niet alles even perfect is, gaat mijn keuze om te leven, Thailand boven Nederland.

 3. john zoet zegt op

  vind je het gek dat ik na Thailand wil immigreren
  na 50 jaar hard werken gemiddeld 60/70 uur per week wil onze lachebek(Rutte)
  mij laten werken tot 72 jaar en dan krijg ik zaterdagmiddag vrij.
  ik hou het voor gezien in Nederland wat allang geen Nederland meer is.

  • Wim zegt op

   Helaas tot 72 jaar werken is nog niks van bekend , je hebt wel gelijk dat de mentaliteit van de Nederlanders flink gedaald is.Wat Rutte betreft die is er gekomen door democratische verkiezingen.
   Gr Wim.

 4. Jack G. zegt op

  Er bestaan ook vele verhalen dat de emigratie niet echt gelukt is. Maar wie niet iets probeert zal zeker niks bereiken is ook iets wat meetelt. Ik las in een uitgebreid verhaal in de krant dat de meeste een bedrijf gaan beginnen in het toerisme. Nee, dan is het rustiger aan doen niet de eerste wens die werkelijkheid gaat worden. Ik zie gelijk alle rampspoed voorbij komen wat te zien is het Tv programma ‘ik vertrek’ Ik vraag me vaak af; waar zijn die mensen aan begonnen? Maar misschien kiezen ze alleen voor dit soort mensen omdat anders het programma in 3 minuten is afgelopen.

 5. John Chiang rai zegt op

  Veel mensen die ontevreden zijn, met hoe hun het noemen ,de slecht heersende mentaliteit in Nederland, of de overdreven wetgeving, en burocratie,waardoor ze zich belemmerd voelen,merken eerst een paar jaar na de emigratie,dat het elders zeker niet beter is,en vaak nog slechter. Afgezien van die mensen die genoeg financiële middelen hebben,komen velen na een paar jaar teleurgesteld terug. Vaak zijn ze gedreven worden van een euforie,die meer te doen had met een vakantiestemming,als werkelijke realiteit. Vaak zijn het ook mensen,waarbij ik niet generaliseren wil,die bij ons het geluk niet gevonden hebben, lopen te zeuren,en denken dat het elders,beter en makkelijker is. Als je de wereld bekijkt,zijn er niet erg veel landen,waar het werkelijk veel beter is. Iemand die denkt van de zon te genieten en bijv.werk zoekt in Spanje of Italië merkt dat hij vaak niet alleen een nieuwe taal leren moet,maar ook als buitenlander te doen krijgt met een erg hoge werkloosheid.en het feit dat ze echt niet op jou persoonlijk gewacht hebben. De Balkan landen,of de Türkei is ook geen dagelijks suiker likken,en ook van Griekenland is de laatste jaren genoeg bekent geworden,dat het zeker geen paradijs is. In veel afrikaanse landen zijn vaak oorlog toestanden,terwijl het middenoosten ook niet veel rust,en zekerheid biedt. Amerika is zonder Greencard of hoge investeringen haast onbereikbaar,en vanwegen de heersende wapenwetten, en ellebogen mentaliteit ook niet iedereens keuze. Kan mij ook niet voorstellen dat gezien de politike situatie Rusland een enorme emigratie magneet is,zodat alleen Azië, Nieuwzeeland, en Australië overblijft,waarbij die ook niet staan te springen om emigranten. Misschien dat ik het erg depressief zie,maar als ik bedenk dat de meesten bij ons,in vergelijk tot haast alle andere landen,van de wieg tot het graf in noodgeval verzorgd zijn,en een groot deel van de wereld zich als vluchteling in onze richting beweegt,dan kan het zeker niet zo slecht zijn, zo velen altijd denken.

  • George zegt op

   John

   You nail it …de spijkers op hun koppen. Ik zeg altijd over Nederland het is makkelijk om er (even) uit te gaan binnen een uur zit je in Belgie of Duitsland en het is nooit slecht om er terug te komen. Ik ben in zo’n 80 landen geweest en niet om er aan het strand te gaan liggen …. Ik heb sinds 8 jaar via couchsurfing 300 keer gasten uit de hele wereld gehad en die bevestigen dat beeld ook. Heb zelf een korte periode in de VS gewoond en bijna een jaar in Belgie. Het gras bij de buren en zeker verder weg is niet altijd groener.
   De klagers moeten vooral emigreren …ik heb er de nodige zien terugkomen en daarnaast de nodige ontmoet die in dat andere land twee keer zo hard moeten werken als ze dat al vinden voor de helft van de verwachte inkomsten.
   Als je genoeg geld gespaard hebt kun je overal leven en is Thailand voorlopig een aardige keuze.

 6. Jacques zegt op

  Voor de mensen die ook plannen hebben om te emigreren heb ik maar een raad en dat is verdomde hard op schieten want er blijft niets meer over als de kabinetten zo door gaan. Zeg maar dag tegen het pensioentje want met de huidige belastingmaatregelen is het allen maar minder geworden. Ik denk dat het merendeel van de bevolking niet eens aan de Thaise salarisgrens komt van 65.000,00 bath per maand. Dan wordt het veel reizen geblazen. Het wordt de mensen niet gegund en zeker buiten de EU , dus doorwerken tot je er bij neervalt en vooral allemaal weer in een huis gaan wonen opa, oma , pappie, mammie, alle kinderen en kleinkinderen, zodat ze goed voor elkaar kunnen zorgen, dat zijn de antwoorden van het kabinet. Lang leven de veel vrije dagen partij.

 7. Peter zegt op

  Kan me goed voorstellen dat deze mensen willen emigreren.
  Naar,
  Een land waar we zelf grond en huis kan kopen.
  Kunnen werken als we willen
  Waar het warm is.
  Medische verzorging redelijk is.
  Niet te corrupt

  Maar naar welk land?

  Zit nu in Thailand, maar zou graag een alternatief vinden.
  Weet u waar.
  Gaarne uw antwoord,

  • Jasper zegt op

   Denk er precies zo over. In Thailand is voor ons, als gezin ook geen toekomst – het onderwijsnivo is beneden alle peil, b.v., ik schrik als ik het huiswerk van mijn zoontje zie.
   Wij overwegen nu Spanje, of Hongarije. Prijspeil scheelt niet veel van Thailand, en je bent er vrij(ER) in je doen en laten.

  • ruud zegt op

   Je emigreert meestal niet naar een land voor het gezelschap van de overheid.
   Je gaat ergens heen, omdat de mensen, de cultuur of misschien het klimaat je aanspreekt.
   De overheid krijg je er noodgedwongen bij.

 8. Rob V. zegt op

  Ik moest wel lachen, voor de “rust en minder regeltjes” emigreren en dan gaan we naar? Frankrijk (eigen camping of iets in een leeglopende plattelandsgemeente) of vlak over de grens in BE en D. Het gras zal elders wel groener zijn, met een camping haal je natuurlijk geld als water binnen zonder hard werken… De helft van de emigranten keert toch weer terug, dat gaat ook op voor immigranten: ook daar vertrekken er weer veel van uit Nederland, verhoudingsgewijs meer dan autochtonen. Het aantal autochtonen wat vertrekt is niet echt noemenswaardig, al helemaal niet hen die echt nooit meer terug keren. Gelukkig deze keer geen onzinnige, dikke “Nederland loopt leeg, massale emigratie!” chocolade letters op de voorpagina’s van de kranten.

  Nee, migratie is geen klein ding en elders is het ook niet makkelijk toeven. Al had ik wel de droom om met mijn pensioen (als ik 72+ ben) naar Thailand te vertrekken. Die droom is iets wat in de koelkast geplaatst is, als het er ooit nog van komt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website