Online tv-kijken op vakantie zeer problematisch

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags: , ,
20 april 2019

Nederlanders vinden het belangrijk om op vakantie op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de actualiteiten. Daarnaast willen ze vooral grote sportevenementen niet missen. Haperende streams door onstabiele wifiverbindingen zorgen hierbij vaak voor een kink in de kabel.

Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders dat in opdracht van Canal Digitaal is uitgevoerd door Peil.nl.

Goed beeld en geluid zijn prioriteit

Nederlanders houden van tv-kijken. Goed beeld en geluid zijn natuurlijk een voorwaarde voor het kunnen genieten van tv-programma’s. Het is dus niet verwonderlijk dat dit als belangrijkste item naar voren komt uit het onderzoek. Op de tweede plaats staat het terug kunnen kijken van programma’s, gelijk daarna komt het kunnen volgen van live evenementen.

Tv-kijken tijdens vakantie

Uit het onderzoek van Peil.nl blijkt verder dat veel Nederlanders, vooral 45+’ers, het belangrijk vinden om ook tijdens de vakantie verbonden te zijn met Nederland. Meer dan de helft van alle respondenten wil allereerst het nieuws kunnen blijven volgen, op de voet gevolgd door series en sportprogramma’s. Ook zijn de sportevenementen van deze zomer populair. Realityprogramma’s zijn het minst populair.

Onstabiele wifiverbinding

Bijna de helft van de respondenten (43%) heeft bij het kijken last van haperende streams door onstabiele wifiverbindingen, 13% zegt hier zelfs heel vaak mee te maken te hebben. De frustratie als gevolg van wankele wifi is bij alle leeftijdscategorieën aanwezig, maar jongeren (18- tot 24-jarigen) hebben hier aanzienlijk meer last van dan ouderen (76% versus 27%).

13 reacties op “Online tv-kijken op vakantie zeer problematisch”

 1. ruud zegt op

  Er staat niet bij hoe groot het percentage Nederlanders is, dat TV kijken op vakantie belangrijk vindt.
  Dat aantal kan met de aanduiding “Nederlanders” overal tussen twee en de meer dan duizend liggen.
  Maar ALS je dan TV kijkt, lijkt het me voor de hand te liggen, dat je dat liefst met een goede verbinding doet.

  Het is mij om eerlijk te zijn een raadsel, waarom canal digital geld heeft uitgegeven aan dit onderzoek, tenzij het een aanzet voor een reclamecampagne is.

 2. Rob V. zegt op

  (Internet) TV op vakantie? Als überhaupt kijk is het even Thai PBS of BBC World, misschien even NOS.nl. Hwb ik het belangrijkste nieuws met een uurtje wel gezien en kan ik doen waar ik voor kwam: vakantie, dingen zien, mensen zien, ontspannen (lezen).

  Alleen afgelopen vakantie eenmaal een NPO uitzending bekeken over die Thaise dames in dat Zweedse dorp, puur en alleen omdat documentaires na enige weken niet meer terug te zien zijn. Was wel klooien met VPN en de verbinding met de Nederlandse server matig tot slecht. Zo wil ik geen TV kijken. Ja en een paar keer ’s avond kort (15, hoogstens 30 min) YouTube gekeken e.d. maar dat werkt net zo goed als thuis.

  Dus voor mij: het belangrijkste nieuws volgen ja, tv kijken nee.

 3. harry zegt op

  Zal wel aan mij liggen, als ik op vakantie ben wil ik eigenlijk zo min mogelijk tv kijken. Nieuws is ook wel via internet te volgen.
  Vind die mensen wat op vakantie echt niet zonder tv kunnen beetje zoals al die gasten wat met de sleurhut op vakantie gaan en eigen groenten en aardappelen enzovoort meenemen.

 4. Realist zegt op

  Voor vakantiegangers is TV kijken niet zo belangrijk maar voor exparts wel.
  Helaas is het internet niet stabiel genoeg om zonder problemen te kunnen kijken.
  Wie weet wordt het in de toekomst beter en hoef je niet meer gebruik te maken van allerlei illegale aanbieders.

 5. Marcel zegt op

  Iedereen moet de keuze kunnen maken hoe hij/zij hun vakantie vieren..dus geen waardeoordelen over TV kijken of aardappelen mee nemen…VRIJHEID BLIJHEID!

  • Erwin Fleur zegt op

   Beste Marcel,

   Dat zeggen ze wel maar vroeger was het wel zo leuk om op het strand de krant
   te lezen.
   Om toch maar even te kijken wat er speelde terwijl je zelf lekker weg was van
   deze dagelijkse elende.

   Het is voor mij geen optie om op mijn vakantie deze elende te lezen waar ik aan
   ben ontsnapt voor een aantal weken.

   Fijne vakantie maar geen gezeur aan mijn hooft.

   Met vriendelijke groet,

   Erwin

 6. timker zegt op

  Wij zijn verwend met overal on-line te willen zijn, in de tijd voor alle mobiele apparaten was je al blij wanneer je op de vakantie TV CNN kon kijken en het liefst CNN Europe. Maar ja, het altijd on-line zijn heeft ook tijdens vakantie mij heel veel plezier gegeven en zo konden we bijvoorbeeld het ziekteverloop van een hele goede vriendin volgen terwijl wij in Jordanië in een strandhotel waren na een rondreis van een paar weken.

 7. jos zegt op

  Hoi, TV kijken in Thailand doe je via EuroTv NL, 600Bahtjes! Kan op voorhand laden in je PC met VPN. Greetz Jos.

 8. Joe Argus zegt op

  Leuk dat uitgerekend Canal Digitaal dat heeft laten uitzoeken, want juist aan de app van Canal Digitaal heb je door de voortdurende storingen ‘doorgaans’ niets – een pruts app!
  Ik kijk in Thailand meestal naar France 24 en liever nog naar de voortreffelijke nieuwsuitzendingen van Al Jazeera, prima ononderbroken ontvangst op hun app en een regelrechte uitblinker als het aankomt op neutraliteit en onpartijdigheid. Zoiets als de BBC met z’n uitmuntende world service radio, als internet tv is de BBC World ook slecht te ontvangen.
  Canal Digitaal gaf, desgemeld, Thailand de schuld, wat natuurlijk onzin is. In veel westerse landen denkt men dat Thailand een ontwikkelingsland is, terwijl ze er qua techniek meestal ver op het westen vooruit lopen! Als er nou e e n ding is waar de Thai heel erg goed in zijn, dan is dat internet: overal prima, veel beter dan bijvoorbeeld in Frankrijk, waar ik ook geregeld verblijf. Gelukkig heb ik daar Canal Digitaal met satelietschotel. De eerlijkheid gebiedt te melden dat in de afgelopen twintig jaar, weer of onweer, Canal Digitaal daarmee nog n o o i t in gebreke gebleven, totaal anders dan met hun ‘gratis’ app die helaas vrijwel nergens fatsoenlijke ontvangst biedt.

 9. Nicky zegt op

  Expats hebben toch meestal een vaste internet verbinding. Wij kijken in chiang mai soms met 3 verschillende computers internet tv.

 10. Jacob zegt op

  Hoe kijken de expats bij voorkeur naar Champions League of F1 bijvoorbeeld?

 11. Realist zegt op

  Formule 1 kun je hier kijken en nog gratis ook.

  http://www.racexpress.nl/formule-1/formule-1-livestream-grand-prix-volg-max-verstappen-op-de-voet/n/67786

  Klik dan op.

  Formule 1 LIVESTREAM Grand Prix: Volg Max Verstappen op de voet …

  Dan kom je op de site van Race expres
  Scrol naar beneden en klik op
  Bekijk HIER OPTIE 1 Livestream Formula 1 Grand Prix (Nederlands commentaar)
  Dan kom je op een site waar je in de rechter kolom bovenaan F1 NL. ziet staan klik hier op en je hebt beeld.

  • Jacob zegt op

   thanks


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website