Nederlanders willen niet zonder wifi met vakantie

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags: ,
22 januari 2014

Ondanks de crisis is 93% van de Nederlandse bevolking in 2013 met vakantie geweest, zo blijkt uit onderzoek van Corendon Vliegvakanties.

Een interessant onderzoek waar veel feitjes uit naar voren komen.  Het onderzoek toont ook aan dat ruim de helft van de bevolking niet naar een vakantiebestemming af reist waar geen Wi-Fi verbinding aanwezig is en dat 12% van de Nederlanders een negatief reisadvies negeert en gewoon met vakantie gaat.

93% van de Nederlanders is in 2013 met vakantie geweest

In 2013 is 93% van de Nederlandse bevolking met vakantie geweest, voornamelijk in landen binnen Europa (66%). Ook Nederland is een geliefde vakantiebestemming geweest, twee van de vijf Nederlanders (40%) is in 2013 in eigen land met vakantie geweest en slechts  8% is vorig jaar helemaal niet met vakantie geweest.

Negatief reisadvies wordt vaak genegeerd

Vakantiegangers laten zich niet goed informeren over veiligheidsadviezen. Twee van de vijf Nederlanders (39%) controleert vóór vertrek niet het actuele reisadvies en 12% negeert zelfs een negatief reisadvies. 64% annuleert de vakantie bij een negatief reisadvies en een kwart (24%) ziet af van de vakantie zodra er een gevaarlijke situatie is ontstaan, terwijl er (nog) geen negatief reisadvies is gegeven.

Nederlanders willen niet met vakantie zonder Wi-Fi

Hoewel 70% van de Nederlanders zegt twee weken zonder internet op vakantie te kunnen, zegt bijna de helft (47%) dat niet te willen. Voor ruim de helft van de bevolking (52%) is de aanwezigheid van Wi-Fi op de vakantiebestemming belangrijk bij het bepalen van de vakantie; voor 1 op de 5 Nederlanders is het zelfs van cruciaal belang. Drie kwart van de bevolking (76%) bekijkt zijn of haar e-mail op reis en 17% leest ook zakelijke e-mails. Ook sociale media worden massaal gebruikt: ruim de helft van de bevolking (51%) zegt actief te zijn op sociale media tijdens de vakantie; waarvan 57% dagelijks. Het populairste sociale medium is Facebook (47%).

Mannen zijn romantischer tijdens de vakantie dan vrouwen

Kan een vakantieliefde blijvend zijn? Drie van de vijf mannen denken van wel! 30% van de mannen wordt op vakantie sneller verliefd dan thuis. Daarmee zijn mannen romantischer ingesteld dan vrouwen, want slechts 20% van de vrouwen gelooft in vakantieliefdes en 21% zegt sneller verliefd te worden op vakantie. Hoewel vakanties vaak bol staan van romantiek, blijft extra seks meestal uit. Zo zegt 47% van de Nederlandse vakantiegangers op vakantie evenveel seks te hebben als thuis. Slechts 22% zegt vaker op vakantie de liefde te bedrijven.

Nederlanders zijn niet gierig tijdens de vakantie

Nederlanders houden vakantie-uitgaven goed in de gaten. 71% houdt de uitgaven bij en 61% bepaalt van tevoren hoeveel geld er maximaal uitgegeven wordt tijdens de vakantie. Toch gaan mannen nonchalanter met geld om dan vrouwen. Zo stelt slechts 55% van de mannen voor vertrek een budget op, versus 66% van de vrouwen. 68% van de mannen houdt tijdens de reis de uitgaven in de gaten, versus 73% van de vrouwen. Desondanks is 30% van de Nederlanders wel eens negatief verrast geweest over de uitgaven tijdens de vakantie. En hoewel Nederlanders vaak worden afgeschilderd als gierig, geeft 41% van de Nederlanders meer fooi tijdens vakantie dan dat zij thuis doen.

Corendon Vakantie Onderzoek

De onderzoeksresultaten zijn afkomstig uit het Corendon Vakantie Onderzoek dat in december 2013 is afgenomen bij 1050 respondenten met een leeftijd van 18 – 60+ jaar die minimaal één keer op vakantie zijn geweest in de afgelopen 5 jaar.

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Nederlanders willen niet zonder wifi met vakantie”

 1. Marcel zegt op

  Ik ben het inderdaad mee eens, dat wifi heel belangrijk is. Maar ook dat wifi gratis is. Ik erger me flink, dat bijna in elk land in het hotel de wifi gratis is, terwijl ik te vaak in Thailand het wel moet betalen, zoals de Baiyoke groep!

 2. henk J zegt op

  het onderzoek is gedaan onder 1050 personen die de afgelopen 5 jaar minstens 1x op vakantie geweest zijn.Uit het onderzoek blijkt dat 93% van de nederlanders afgelopen jaar op vakantie geweest is.
  De getallen van het CBS over 2012 gaven aan dat 81% van de Nederlanders op vakantie geweest is.
  In 2013 zal dit gezien de crisis alleen lager zijn. Ook opgave van CBS.

  Echter een vakantie wordt al meegeteld als je een lang weekend weg (3 dagen of meer) gaat in de cijfers van het CBS

  Het onderzoek van Corendon is dus niet relevant en is derhalve een onjuiste weerspiegeling van zaken.

  Wifi belangrijk?
  In de meeste hotels en koffie shops is wifi veelal beschikbaar. De afgelopen jaren heeft dit een enorme opgang gemaakt door het gebruik van smartphones.
  In vele landen is het veelal ook mogelijk om gewoon een sim kaart van de landelijke provider aan te schaffen.
  In Thailand zijn de kosten van internet erg laag. Heb je een smartphone dan kun je die als hotspot gebruiken om ook met je laptop op het internet te komen.
  Wifi heeft ook gevaren welke al eerder besproken zijn op dit Blog.Ikzelf prefereer nog steeds internet via mijn eigen simkaart (Dtac) en heb daar ook gewoon vrij wifi bij. Dit is op vele lokaties te gebruiken.
  Inderdaad lopen de kosten uit de hand wanneer je in het buitenland gebruik maakt van je Nederlandse simkaart.
  Een dual sim telefoon is een prettige oplossing.

  Tevens zie je nog veel mensen terecht komen in de diverse internet cafe’s. Misschien ook voor sociale contacten.

  Het blijkt dus maar weer dat vele onderzoeken erg rooskleurig zijn.

 3. Lex K. zegt op

  Wij bieden geen gratis wifi in ons resortje, heel vaak hebben we geeneens internet verbinding,
  maar in de maanden novenber t/m februari zitten we wel op een bezetting van 93% en vanaf haf december tot eind januari zitten we meestal vol, ook veel Nederlanders logeren bij ons, dus zo belangrijk vinden die het dan toch klaarblijkelijk niet, de meesten blijven trouwens langer dan 4 nachten.
  Er zijn een aantal redenen waarom wij geen gratis wifi bieden, ten 1e; wij moeten er zelf ook voor betalen,
  ten 2e; als het, weer eens, uitvalt door technische storing of stroomonderbreking heb je gelijk klagende klanten, die maar niet willen/kunnen begrijpen dat wij ook afhankelijk zijn van een aanbieder, zowel internet als elektriciteit, zo zijn er nog wel een paar redenen op te noemen, we willen ook graag een paar bath verdienen aan ons internet café en telefoneren/faxen.
  Wij hebben nog nooit klanten gehad die het als een onoverkomelijk probleem ervoeren en voor degenen die absoluut niet zonder wifi kunnen, die stuurden we naar een resort/hotel waar het wel was en zo kregen we nog een beetje commissie ook.

  Met groet,
  Lex K.

  • top martin zegt op

   Het is je eigen instelling of je WiFi wilt in je vacantie of niet. Maar ik zou blij zijn even GEEN beeldscherm te zien. Ook vind ik het niet nodig elke dag -kontakt- met thuis te houden. Deed je vroeger ook niet. Vacantie is . . relaxen . . even iets anders doen als anders ?. Je afkoppelen van de dagelijkse stress. Maar dat moet geleerd zijn.
   Het is ook zoooo . . .gezellig, als je bv. met vrienden lekker uit gaat eten, en meer als de helft zit tijden het eten te . . chatten.
   Geheel korrekt vind ik, dat je in een hotel voor WiFi betaald. Die je ook voor sauna, tennis, fiets huren etc. etc. Of je betaald voor je kamer bv. maar 1000Bht zonder WiFi en bv. 5000Bht in een ***** sterren bunker voor je kamer inkl. WiFi.
   Uiteindelijk is een goede WiFi installatie apen duur en terecht afhankelijk van je aanbieder, die het niet interreszeerd als je maar weer eens geen verbinding hebt.
   Alternatief ga je gewoon effe om de hoek in een I-Net chop voor maar 10Baht/ uur internetten.

  • Marcus zegt op

   Leg eens uit hoe dat met commissie zit voor hotel boekingen

   • Lex K. zegt op

    Heel simpel systeem, er lopen zat mensen, op het strand bijvoorbeeld, die op zoek zijn naar een kamer/bungalow, ze komen bij mij maar om een reden ( geen wifi bijvoorbeeld) willen ze niet bij mij huren, dan zeg ik; jammer maar dat ik wel een resort of 2 ken, waar ze waarschijnlijk wel willen huren, dan heeft men de keus; ze gaan zelf lopen sjouwen, over het strand of langs de weg, met hun bagage in de hitte of ik bied aan ze te brengen, met de auto, vervolgens ga ik langs bij 2 of 3 bevriende resorts, boeken ze daar een kamer/bungalow, dan krijg ik 10% van de kamerhuur over de 1e nacht plus “taxi service” natuurlijk, zo werkt het anders om ook en in het hoogseizoen, als er bijna geen accommodatie te krijgen is doen we het ook zo, op die manier heb ik, met een aantal collega’s een goede bezetting en, ondanks dat we er aan verdienen ziet men het toch als service; dat je mensen niet wegstuurt en zelf met hun spullen laat sjouwen maar een alternatief biedt en ze daar ook naar toe brengt.

    Lex K.

    • Marcus zegt op

     Hoe doe je het dan, wacht je tot de gasten uit het zicht zijn en dan stiekum vragen om de comissie?

     Ik ben door mijn lange verblijf in Thailand comissie gevoelig geworden want er wordt wat gesjoemelt, neem verzekeringen waar de tussen person een claim op je hebt en jarenlang 25 tot 45% van de premie opstrijkt.

     Commissies voor huren en kopen van een huis waar ze absoluut niets voor doen.

 4. Marcus zegt op

  Gratis WIFI is een geweldige klanten trekker en het kost haast niets om dit te leveren. In de meeste gevallen heb je al internet en is het gewoon een kwestie van een , of een paar, repeaters. Je kan inderdaad er njog een paar bahts uitpersen maar wat een slechte reclame. Rekensom, zgeg maar 1000 baht per maand kosten, 50 kamers, 20 baht per maand en dan misschien nog een 30 baht aan afschrijvine , 50 baht per maand 1.6 baht per dag en is dat de slechte naam waard. Wat reken je er dan voor, 4000% op de echte kosten????

 5. Marcus zegt op

  Ik sla inderdaad hotels met betaal wifi over, ze bekijken het maar. Maar de meeste reputabele hotels hebben dit nu wel door en is het gratis. Met mijjn Hilton Platina zelfs high speed LAN internet voor nop 🙂 Helaas geen Hilton in Cheing Mai waar ik volgende week even naar toe ga

 6. Marcus zegt op

  Tegenstelling , WIFI is “apen duur” maar de net shop levert het voor 10 baht oper uur. Waarom begrijp ik dat niet? Trouwens 1000 baht hotelletjes geven ook internet for free, laatste ervaring Cheing Rai

  • top martin zegt op

   Niet begrepen ?. Het is zo gemakkelijk. Ga je in een I-Net zaak betaald de de klant voor de dienstverlening per uur. Voor gratis WiFi in een Hotel betaald de klant niet per uur. Het Hotel moet deze dienst 24 uur ter beschikking stellen. Dat kann het Hotel dan wel in de kamerprijs verekenen; doet hij echter liever niet want dat de nette verdienst negatief beinvloed.

   Apenduur is een Hotel WiFi installatie voor/in alle Kamers. In een I-Net zaak niet, want daar staan 10-30 PC via LAN aangesloten. WLAN is daar zelfs niet eens nodig. Het durfde nu iets duidelijker voor je zijn ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website