Nederlanders dit jaar weer vaker op vakantie

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags:
13 januari 2016

Na enkele jaren van lichte daling en vorig jaar een stabilisatie van het aantal vakanties, wordt er verwacht dat Nederlanders in 2016 weer vaker op vakantie gaan. Zowel het aantal binnen- als buitenlandse vakanties zal stijgen. De bestedingen aan vakanties nemen ook toe.

Dit baseert NBTC-NIPO Research op onder andere grootschalig onderzoek naar de vakantie-intentie van Nederlanders. Tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs op 12 januari werden de resultaten gepresenteerd.

Zowel groei voor binnen- als buitenlandse vakanties

Het totaal aantal vakanties stijgt met zo’n 2%; Nederlanders ondernemen zowel meer binnen- als buitenlandse vakanties. Voor buitenlandse vakanties wordt een groei van zo’n 3% verwacht. Het aantal buitenlandse vakanties groeit daarmee naar 18,6 miljoen. Voor vakanties in eigen land wordt een meer bescheiden groei van circa 1% verwacht, wat resulteert in 17,2 miljoen binnenlandse vakanties. De totale bestedingen aan vakanties stijgen naar verwachting met zo’n 3% en komen uit op zo’n 16,5 miljard euro.

Positieve economische verwachtingen stimuleren reislust

De belangrijkste verklaring voor het positieve vakantiesentiment vormt de aantrekkende economie. De combinatie van groeiend consumentenvertrouwen en stijgende koopkracht stimuleert de reislust. Geopolitieke spanningen en (angst voor) terreuraanslagen zouden het positieve gevoel nog wat kunnen temperen. “Maar de ervaring leert dat de effecten daarvan veelal tijdelijk en lokaal zijn. De consument wil graag op vakantie en kiest voor bestemmingen die als veilig worden ervaren”, aldus een woordvoerder.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website