Te veel kleding mee op reis

‘Waar neemt u vaak te veel van mee op vakantie?’ Deze vraag heeft een reisorganisatie gesteld in een telefonisch onderzoek onder 500 reizigers. Maar liefst 60% van de respondenten gaf aan teveel kleding mee te nemen.

Zonvakantie Europa

Het overgrote deel van deze respondenten is vrouw (83%). Naast kleding worden ook te veel boeken (26%) en schoenen (14%) genoemd door de Nederlandse vakantiegangers. Opvallend is dat de reizigers met een overschot aan kleding vooral op zonvakantie gaan binnen Europa (81%). Van de reizigers die een verre reis maken neemt maar 19% te veel kleding mee.

De uitkomst van het onderzoek is niet verrassend te noemen, omdat kleding al jarenlang het grootste deel van de reisbagage omvat. Wel opmerkelijk is het teveel aan boeken, gezien het gewicht en je meestal maar 20 kg mag meenemen. De meest genoemde reden voor een overschot aan kleding is dat men op ieder weertype en gelegenheid wil zijn voorbereid, dit geldt ook bij te veel schoenen.

Backpackers

De reden dat er veel boeken ongelezen terugkeren naar Nederland is volgens de respondenten dat er uiteindelijk toch te weinig mogelijkheden waren tijdens de reis. Het grote verschil tussen verre reizigers en reizigers binnen Europa is toe te schrijven aan het feit dat reizigers die op vakantie gaan naar landen buiten Europa, vaker gaan backpacken dan reizigers binnen Europa. Naast dat er in een backpack vaak minder ruimte is dan in een koffer, moet de reiziger de rugzak ook meedragen tijdens de rondreis. Dit gegeven zorgt er wellicht voor dat de verre reiziger slimmer omgaat met hoeveelheid bagage. Reizigers binnen Europa gaan over het algemeen op zonvakantie en blijven gedurende de reis op een plek.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Meerderheid Nederlanders neemt te veel kleding mee op reis”

 1. thaitanicc zegt op

  Nou volgens mij zijn het met name Nederlandse vrouwen die te veel kleding mee nemen op vakantie, niet zo zeer Nederlandse mannen…

 2. Harrie Jansen zegt op

  We nemen oude kleding mee na Thailand die we na een keer gebruik weg gooien, en kopen een complete nieuwe garderobe, we zitten dan meestal ook in het Prince Palace Hotel en dat ligt boven Bo Bae Tower waar je heel goedkoop kleding kan kopen, en het weekend gaan we na de Chatuchak Market, ook daar koop je goedkoop kleding,
  vooral rond de kloktoren daar staan veel handelaren met partijen,

  • math zegt op

   Beste Harrie, u gebruikt de kleding nog een keer schrijft u, dus ga ik ervanuit dat er niets mis is met uw kleding. Geef de kleding desnoods aan het personeel van uw hotel, die zullen er zeker wel raad mee weten! Voor hun zelf of voor familie, u doet ze een groot plezier.

 3. fransamsterdam zegt op

  Naar Thailand neem ik alleen handbagage mee.
  Eigenlijk heb je aan een paspoort, pinpas en/of contanten, smartphone en eventueel medicijnen en een reservebril genoeg.

 4. jan splinter zegt op

  Voor mijn eigen neem ik nooit kleren mee naar Thailand.Maar wat ik voor mijn vrouw hier uit Nederland moet meebrengen, wil je niet weten.Elke keer het zelfde en dan maar passen en wegen die koffer.Maar ik denk dat meer mannen met dat probleem zitten

 5. Ronny zegt op

  Volgens mij een normale reactie van de doorsnee vakantieganger.

  Weken voordien kledij uitzoeken, kleurtjes sorteren om dan met veel discussie tot een selectie te komen wat noodzakelijk is en niet.
  Eens men uiteindelijk tot een overeenkomst is gekomen, wordt alles zo klein mogelijk gemaakt en verpakt volgens de tips die ze in een of ander magazine hebben gelezen.
  Vervolgens is het moment gekomen om alles in de koffer te laden en kijken ze voldaan naar de koffer. Wat hebben we dat goed gedaan en wat zijn die tips toch handig zeg.

  Dan komt het moment waarop alles misloopt, want ze komen tot de aangename vaststelling dat er nog ruimte zat is in die koffer.
  En is dit nu geen zonde van al die vrije plaats… dus kan eigenlijk dit, en dit, en dit ook nog mee.
  Gevolg, toch nog een bomvolle koffer met een pak nutteloze zaken, maar daar komt men op de vakantiebestemming dan weer achter.

  Het rare is, dat dit je zou denken dat ze hieruit leren, maar nee hoor, volgend jaar weer net hetzelfde.

 6. BA zegt op

  Klopt zo gaat het meestal wel.

  Ik begrijp ook werkelijk waar niet hoe mensen het voor elkaar krijgen om over die 20 KG limiet heen te komen.

  Maar het is maar net wat je gewend bent. Meestal is mijn koffer in 15 minuten gepakt that’s it. Wat kleding, evt papieren en documenten, plus wat zaken ala telefoonladers enz en klaar. Op zich zou ik met alleen handbagage kunnen vliegen maar ik neem meestal wat dingen mee zoals eigen haargel en dat lukt niet in handbagage. Op europese vluchten koop ik dan een ander merk op het vliegveld welke je er wel door krijgt maar in Thailand moet ik toch op de immigration wachten dus dan maakt het elkaar niet zo veel uit.

  En ik zeg ook altijd wat Fransamsterdam zegt. Het enige wat je nodig hebt om de wereld rond te reizen is een passport en een creditcard, daarmee kan je alles kopen wat je nodig hebt.

 7. P.G. zegt op

  Ik heb in het verleden veel beroepsmatig moeten reizen, ik hou het altijd heel simpel; reisdocumenten (geldige paspoort, ticket, hotelreserveringen) en geld / creditcards, dan komt pas de overige dingen. Bepaalde kledingstukken of toiletspullen die je vergeten bent kan je altijd nog ter plaatse kopen. Bij de meeste ligt de prioriteit andersom. Heb regelmatig gezien dat reizigers van allles bij hebben maar hun reisdocumenten niet op orde hebben of vergeten zijn en naar de Mareschaussee moeten gaan om een nooddocument op te maken, wat soms niet wordt verstrekt ivm eigen verantwoording.

 8. kledingmerken zegt op

  Ieder jaar opnieuw neem ik me voor om minder kleding mee te nemen omdat ik altijd teveel bij heb, en eventueel tussentijds toch kan wassen….. maar als mijn koffer dan weer half vol zit denk ik bij mezelf… gooi er nog maar wat bij, toch ruimte zat:)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website