Homovriendelijke bestemmingen in Azië

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags: , ,
11 december 2019

Uit het onderzoek ‘LGBTQ+ Danger Index’ blijkt dat in Azië, Taiwan de meest vriendelijke bestemming is voor homoseksuele reizigers. Het onderzoek is uitgevoerd door reisbloggers en de onderzoekers Asher en Lyric Fergusson.

Taiwan behaalde een score van +181 en versloeg daarmee Nepal, dat land stond met +134 punten als tweede in de lijst van vriendelijke LGBTQ + bestemmingen. Waar je als homoseksuele reiziger beter niet naar toe kan gaan is Maleisië, dat land blijkt een slechte bestemming te zijn voor deze groep. Andere Aziatische bestemmingen die het slecht deden in de index waren de Malediven met een score van -100, Sri Lanka min 94 en Myanmar min 91. Verrassend genoeg blijkt Singapore ook niet erg tolerant. Het land scoorde op de ‘Danger Index’ min 19, ook Indonesië  deed het met minus 16 punten niet goed.

Voor LGBTQ+ reizigers valt er nog genoeg te kiezen in Azië. Positief scoorden de Filippijnen met +60, Hong Kong +59 en Zuid-Korea +50. India, Thailand en Laos scoorden allemaal +40, Japan scoorde plus 35.

Wereldwijd is Zweden het meeste tolerante land, van de 150 onderzochte landen, gevolgd door Canada, Noorwegen, Portugal en België.

Bron: TTRweekly

2 reacties op “Homovriendelijke bestemmingen in Azië”

  1. Arie zegt op

    Niet zo verrassend dat Maleisië en Indonesië laag scoren. Dat zijn moslimlanden en hoe moslims over homo’s denken is genoegzaam bekend. Het lijkt me wel interessant hoe zo’n score tot stand komt. Wellicht weet iemand waar ik daar iets over kan vinden.

  2. Kees zegt op

    Taiwan en Nepal nog homovriendelijker dan Thailand? Dat kan ik me moeilijk voorstellen. Echt nog nooit iets negatiefs meegemaakt in Thailand. Ik zie wel eens dat erg vrouwelijke jongens en transgenders op spot kunnen rekenen. Ben benieuwd naar de score van Nederland. Dat is de laatste 20 jaar sterk afgezakt qua homovriendelijkheid. In ieder geval lager dus dan België.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website