Typisch Nederlands: een boterham met hagelslag

De scholen zijn weer gestart, de dagelijkse files groeien en regenbuien trekken weer over. Voor velen is de zomervakantie van 2019 nu echt voorbij. Maar hoe graag we ook op vakantie gaan, thuis is het zo slecht nog niet. Vooral huisdieren, het eigen toilet en bed worden erg gemist tijdens de vakantie, net als ouders en typisch Nederlandse producten als kaas en drop.

De baas en de buren kan de Nederlander redelijk gestolen worden onder de Spaanse of Italiaanse zon, zo blijkt uit onderzoek* van reisorganisatie Belvilla.

Vrouwen missen meer

Opvallend is dat vrouwen tijdens hun vakantie net iets meer van thuis missen dan mannen. Dat verschil is bij huisdieren en het eigen bed overigens het grootst. Maar ook de wc thuis wordt door vrouwen net iets meer gemist. Mocht je denken dat het gemis van het eigen toilet toeneemt naarmate je ouder wordt: vooral twintigers missen hun eigen toilet op vakantie (64%), versus 47% van de vijftigers.

Ik ga op vakantie en neem mee

Uit het onderzoek blijkt dat Nederland redelijk gelijk verdeeld is over het avondeten op het vakantieadres. De ene helft van Nederland kookt tijdens de vakantie met alle liefde, terwijl de andere helft de voorkeur geeft aan een vorkje prikken buiten de deur. Vooral mannen zijn hier wat stelliger in: 57% geeft aan vrijwel nooit te koken op vakantie, tegenover 42% van de vrouwen.

Het meenemen van producten van thuis blijft ook populair onder de Nederlandse reiziger. Ruim de helft van de Nederlanders neemt geen enkel product mee op reis en stelt zich volledig open voor de internationale keuken.”

Wat mist u het meest tijdens de vakantie?

1 – Huisdier: 78%
2 – Eigen bed: 73%
3 – Eigen toilet: 53%
4 – Ouders: 51%
5 – Het eten van thuis: 36%

Welke producten neemt u mee op vakantie, omdat u deze niet kunt missen?

1 – Hollandse koffie: 17%
2 – Kaas: 16%
3 – Drop: 15%
4 – Pindakaas: 13%
5 – Hagelslag: 13%

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Nederlandse hebben heimwee naar eigen toilet en bed tijdens vakantie”

 1. Sjaak S zegt op

  Ik kan me dat goed voorstellen. Nederlandse kaas is gewoon het lekkerst, alhoewel ik nu ook tevreden met met de Cheddar van Makro. Hollandse koffie… ook hier krijg je Moccona, die mij althans lekker smaakt. Dan drop…nee jammer genoeg niet te vinden en als het er zou zijn, dan waarschijnlijk duur.
  Pindakaas maak ik intussen zelf (in Nederland zelden gegeten)… en hagelslag – tenminste puur, kun je (niet echt lekker, maar acceptabel) bij Makro krijgen.
  Maar goed het ging over vakantiegangers… daar hoor ik helemaal niet bij….nooit wat meegenomen. Die paar weken kon ik ook zonder die dingen.
  Wat ik nou hier miste was appelstroop… (zou ik op vakantie ook niet meenemen), maar ik was wel blij en dankbaar dat een goede vriend een potje voor me meenam! 🙂

 2. Christiaan zegt op

  Voordat ik uiteindelijk in Thailand ging wonen, ben ik jarenlang er op vakantie geweest op diverse plaatsen.Ik heb nooit een van de genoemde dingen gemist en evenmin geen van de genoemde dingen meegenomen.
  Daarom ging het mij wellicht zo gemakkelijk om hier te gaan wonen al bijna 18 jaar.

 3. EDDY UIT OOSTENDE zegt op

  Ben ik in Frankrijk dan leef ik zoals een fransman,in Italy like an Italian,enz.Als in in Azie ben mis ik zeker niet het voedsel dat we kennen in ons land.Pas mij overal aan zonder problemen.

 4. Rob V. zegt op

  5555 ik kan me voorstellen dat je na maanden iets uit het thuisland gaat missen, maar op vakantie? Nee, ik niet hoor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website