Wie naar Thailand reist wil zich goed voorbereiden en gaat op zoek naar reisinformatie. Blogs, zoals Thailandblog, blijken daarbij erg belangrijk te zijn. Reizigers vertrouwen namelijk bij het maken van hun reisplannen vooral op online bronnen, zoals forums en blogs. Dat blijkt uit een onderzoek van Agoda.

In de maanden april en mei 2015 werden ruim 5.500 enquêtes afgenomen met klanten over de hele wereld. In het onderzoek stond de vraag centraal welke informatiebron zij het meest betrouwbaar vinden bij het maken van reisplannen. Online forums bleek de populairste bron te zijn, deze categorie werd door 34% van de deelnemers gekozen. Blogs en onafhankelijke websites kwamen binnen op de tweede plaats, met 28% van de stemmen. Alle online bronnen tezamen, met in begrip van forums, blogs en reis apps, zijn goed voor 71% van de stemmen.

Meest betrouwbare bronnen van reisinformatie

  1. Online forums 34%
  2. Blogs en onafhankelijke websites 28%
  3. Advies van lokale inwoners 13%
  4. Reisgidsen 12%
  5. Travel apps9%
  6. Anders 4%

Slechts 12% van de respondenten koos voor gedrukte reisgidsen. Wat betreft het delen van informatie met anderen na de reis, geeft 79% van de respondenten aan recensies te hebben gepost, berichten te hebben achtergelaten op blogs of op social media te hebben gepost over hun reiservaringen (respondenten mochten slechts een antwoord aangeven).

Deelt u uw reiservaringen online?

  • Nee 21%
  • Ja, Ik post recensies 38%
  • Ja, Ik post op social media 25%
  • Ja, Ik plaats berichten op blogs of forums 16%

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website