Ruim een kwart (28%) van de Nederlanders checkt bij het boeken van een vakantie niet, of de reisaanbieder is aangesloten bij een brancheorganisatie of garantiefonds. Dit blijkt uit het “Zorgeloos op Vakantie Onderzoek” van D-reizen, dat onlangs is uitgevoerd onder 385 Nederlanders.

Toch geeft 84% van de Nederlanders aan het wel belangrijk te vinden, dat een reisaanbieder is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Wanneer een reisaanbieder niet is aangesloten bij deze partijen loopt men het risico om een vakantie te boeken, zonder garanties. Bijvoorbeeld m.b.t. het terugkrijgen van je geld bij een faillissement of staking.

Nederlander vaak niet bewust van ontbreken garanties

Er zijn diverse online boekingsplatforms die niet zijn zijn aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Klanten die een accommodatie en/of een vlucht boeken bij een online boekingsplatform dat niet is aangesloten, kunnen dan ook geen gebruik maken van de zekerheden en garanties die de ANVR, SGR of het Calamiteitenfonds bieden. Een groot deel van de Nederlanders is zich hier echter helemaal niet van bewust.

1 reactie op “28% van NL vakantiegangers checkt garanties niet”

  1. Kees zegt op

    Als je , zoals ik en vele anderen , alleen een vliegticket boekt heb je niets aan SGR ( je hoeft dan ook niet de 2,50 euro te betalen ). Ik vind het belangrijk om dan zo snel mogelijk mijn ticket te krijgen. Wel een keer een hele leuke rondreis door de Filipijnen gezien , maar het bleek dat de organisator niet aangesloten was. Om deze reden er dan ook vanaf gezien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website