In augustus start wederom een zogenaamde minor programma “Building Partnerships in Thailand” aan de Hogeschool van Amsterdam. De deelnemers hebben een Nederlands bedrijf nodig om hen in staat te stellen die studie te voltooien.

Eerder dit jaar hebben we al een aantal studenten de mogelijkheid gegeven hun wensen uit te lichten op dit blog en dit keer laten we Maurits van Hasselt aan het woord:

“Ik wil mij graag voorstellen. Mijn naam is Maurits van Hasselt. Ik ben een derdejaars student International Business and Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Komend schooljaar volg ik de minor ‘Building Partnerships in Thailand’. Het idee achter deze minor is dat ik een professionele samenwerking aanga met een Nederlands bedrijf dat de ambitie heeft om in Bangkok hun bedrijf uit te breiden.

Het minor programma start eind augustus. Komend november zal ik 4 weken in Bangkok zijn. Tijdens deze periode is het de bedoeling dat ik tenminste 15 afspraken op locatie in Bangkok maak. Dit kunnen company visits of ontmoetingen met specialisten in een bepaalde industrie zijn. Dit alles om samen met mijn team (twee Nederlanders + twee lokale Thaise studenten) een goed advies rapport te kunnen schrijven voor het Nederlandse bedrijf waarmee mijn team en ik samen zullen gaan werken.

Voorbeelden van mogelijke geschikte opdrachten die ik kan gaan uitvoeren voor het bedrijf zijn:

1) Markt toetreding (onderzoek/verkoop)

 • Het vinden van een potentiële distributeur voor de Nederlandse producten.
 • Een zakenpartner zoeken om Nederlandse expertise op de aangewezen bestemming aan te bieden.
 • Een geschikte locatie zoeken voor een pilot store op de aangewezen bestemming.
 • Een potentiële joint venture-partner vinden voor bedrijfsontwikkeling op de aangewezen bestemming.

2) Inkoop

 • Een betrouwbare fabrikant vinden voor producten van een Nederlands bedrijf.
 • Het vinden van een betrouwbare leverancier van producten/diensten.

Over de eisen voor deelname aan deze minor kunt u meer lezen op: https://www.minorbuildingpartnerships.com/questions-about-the-assignment

Ik hoop, dat een Nederlands bedrijf zich wil melden, die zaken wil doen in Thailand. Een berichtje via E-mail aan: maurits.van.hasselt@hva.nl zou ik zeer op prijs stellen.

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Maurits van Hasselt”

4 reacties op “Wie helpt student bij Building Partnerships in Thailand?”

 1. James zegt op

  Misschien wel leuk om even te melden dat ik Maurits ben benaderd voor dit project. Het heeft dus zeker zin om dergelijke oproepen in Thailandblog te plaatsen!

  • Gringo zegt op

   Kun je iets duidelijker zijn? Begrijp ik het goed, dat jij Maurits benaderd hebt?
   Zo ja, kun je iets vertellen over wat hij voor jou of jouw bedrijf gaat doen?

 2. chris zegt op

  “Ik wil mij graag voorstellen. Mijn naam is Maurits van Hasselt. Ik ben een derdejaars student International Business and Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Komend schooljaar volg ik de minor ‘Building Partnerships in Thailand’. Het idee achter deze minor is dat ik een professionele samenwerking aanga met een Nederlands bedrijf dat de ambitie heeft om in Bangkok hun bedrijf uit te breiden.

  Ik wil mij graag voorstellen. Mijn naam is Chris de Boer. Ik ben afgestudeerd aan de Landbouwuniversiteit Wageningen in 1979 en ben in Bangkok docent marketing en management. Sinds 2006 woon en werk ik in Thailand. Een land met hele grote inkomens- en vermogensverschillen en met een minimumloon van circa 10 Euro per dag (= 300 Euro per week). Ik help Thaise mensen die daarom vragen met het opbouwen van een bestaan dat niet 10, maar wellicht 12, 15 of zelfs 20 Euro per dag oplevert. Ben wel eens op zoek naar Nederlandse studenten die zo empatisch zijn dat zij – in samenwerking met Thaise studenten – nieuwe Thaise ondernemers helpen hun produkten naar Nederland te exporteren. Niet om grote winsten te maken maar gewoon om hun leven (en dat van hun familie) iets aangenamer en minder stressvol te maken. Maar het is niet eenvoudig om zulke studenten te vinden. Men is veel meer geneigd om Nederlandse bedrijven te helpen in Thailand zaken te doen. Natuurlijk profiteren daar enkele Thaise burgers van maar het Nederlandse bedrijf (veel) meer. Economisch kolonialisme, zou ik dat willen noemen. Niet partnership.

  • Petervz zegt op

   Dag Chris, ik zal mij ook even voorstellen. Mijn naam is Peter van Zanten en ik ben gepensioneerd oud ambassade medewerker.

   Maurits maakt deel uit van een grotere goep studenten, die jaarlijks op opdracht van Nederlandse bedrijven marktonderzoek gaat doen in Thailand en enkele andere landen in Azie.
   Hoe weet ik dat? Ik heb de groep die naar Thailand komt al enkele malen ontmoet, en enige hulp geboden bij de start van het onderzoek.
   Deze groep werkt overigens vanuit Salaya en in samenwerking met Thaise studenten.

   De studenten zelf zullen niet het opdrachten programma aan kunnen passen, maar je hebt wel een punt. Ik zou zeggen, stel het voor aan de Hogeschool van Amsterdam.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website