Choco Melt is een beginnend Nederlands bedrijf in Hua Hin, dat verjaardags- en bruidstaarten maakt. Maar Ricky Hundman, eigenaar en voorlopig nog de enige werknemer heeft meer in haar mars, want ook met andere Zwitsers/Nederlandse gebakspecialiteiten zoals moorkoppen, Bossche bollen, vlaaien, appel- en worteltjestaart, Sachertorte, Schwarzwälder Kirschtorte heeft zij al een goede naam opgebouwd in en rondom Hua Hin.

Ricky Hundman

Ricky (eigenlijke naam Regula) Hundman is een charmante vrouw, in Zwitserland geboren uit een Zwitserse moeder en een Nederlandse vader. Ik ontmoette haar onlangs op een bijeenkomst in Bangkok van MKB Thailand en we spraken over haar liefde voor koken en bakken. Zij groeide op in Limburg en kreeg het koken en bakken met de paplepel ingegoten door haar moeder, die met grote regelmaat de lekkerste taarten en koeken bakte die bij familie en vrienden goed in de smaak vielen. Vaak heeft ze gehoord dat ze daar wat mee moest gaan doen, maar daar is het nooit van gekomen.

Koken en bakken als hobby

Ricky vertelt: “Ook ik ben begonnen met het bakken van verjaardags- en fondanttaarten als hobby. Die hobby heb ik verder ontwikkeld tot dat ik, o.a. door deelname aan diverse workshops, de kwaliteit en smaak perfect vond. Ook het uiterlijk van een taart moest er van mij heel goed uitzien.

Mijn sterke punt is dat ik alleen verse producten gebruik en daarnaast divers ben in de smaken van de vullingen. Bijna alle smaken zijn te realiseren, van vruchten tot chocolade tot aan vullingen met favoriete (alcoholische) drankjes.

Thailand

Zo’n 18 jaar geleden is mijn gezin verliefd geworden op Thailand tijdens onze eerste vakantie op het eiland Koh Samui. Na die eerste vakantie volgden er meer, we kregen Thaise vrienden, die we elk jaar opzochten en met die vriendin ook vaak taarten gebakken. Die vriendin zei steeds, dat ik naar Thailand moest verhuizen om daar taarten van een hoog niveau te maken en te verkopen.

Het begin

Zo maar verhuizen bleek voor ons niet direct mogelijk, maar het idee bleef wel knagen en we zochten mogelijkheden hoe we dit avontuur konden bewerkstelligen.

Twee jaar geleden besloten het plan door te zetten om op ‘low budget’ manier naar Thailand te verhuizen en vanuit huis (net als in Nederland) het bedrijf in verjaardags- en bruidstaarten op te starten.

Na een marktonderzoek in zowel de kwaliteit, de smaak (de smaak van de Thai is toch anders dan van ons westerlingen) als in uiterlijk was het duidelijk: Iedereen hield van mijn taarten. Dit was de doorslaggevende factor waarna ik naar Thailand (Hua Hin) verhuisd ben. Inmiddels heb ik alle vergunningen om een bedrijf te mogen runnen en een werkvergunning om de taarten te mogen maken en verkopen en ben ik druk bezig om naam te maken, wat hard werken is.

Westerlingen

Een goede en lekkere taart wordt veel gemist door de westerlingen woonachtig in Thailand, maar ook de Thai zelf is zeer te spreken over de ‘westerse’ taarten, die ik aanbied. Mijn grootste passie ligt bij de 3D Fondant- en Bruidstaarten, waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan om vervolgens mensen hun droomtaart te bezorgen. Ook deze taarten worden steeds bekender in en rondom Hua Hin”

Assortiment

Uit de vele contacten, die zij inmiddels heeft gelegd, heeft Ricky gemerkt, dat er naast taarten ook behoefte is aan kleine hapjes, koeken, snacks en specialiteiten zoals Tompoucen, eierkoeken, zelf gemaakte advocaat, saucijzenbroodjes. kipnuggets en Brabantse worstenbroodjes. Zij heeft haar totale aanbod dan ook met deze producten uitgebreid. Haar motto is niet voor niets ‘’You Dream It, I’ll Bake It’

Contact

Ricky heeft een website www.choco-melt.com, een Facebookpagina en een Instagram account, waarop u alle producten kunt vinden en op de hoogte kunt blijven van de nieuwste ontwikkelingen rondom Choco Melt.

Van harte aanbevolen!

5 reacties op “Uitgelicht: Choco Melt in Hua Hin”

 1. Chris van het dorpje zegt op

  Ze heeft gelijk ! Een lekkere taart is een van de weinige dingen
  die ik hier miss . Ik ben in Wenen opgegroeid en mijn moeder
  heeft altijd de lekkerste taarten gemaakt .
  Zelf in mijn tijd in Nederland heb ik nooit zo goede taarten
  gekregen , dan je in wenen kon krijgen .
  De volgende keer wanneer ik weer in Hua hin ben ,
  ga ik zeker bij haar langs voor een lekker taart of gebak !

  • Ricky zegt op

   Jullie zijn van harte welkom.

 2. Ria Brugman zegt op

  Prachtige taarten! Mooie wensite. Denk zeker wel dat daar een markt voor is met al die Nederlandse/Duitse overwinteraars.
  Ik zou wel de website aanpassen met een plattegrond waar je precies zit of ga op de Cicadamarkt staan voor wat meer bekendheid! Succes met je onderneming.

  • Ricky zegt op

   Beste Ria, dank je wel voor je wensen.
   Op de website staat een map met adres. Alleen is deze niet op de mobiele site (telefoon) te zien.
   Maar voor de mensen die via de telefoon willen weten waar ik zit, is die map ook op Facebook te vinden.
   Ook zonder dat iemand Facebook heeft is dit te zien.
   Cicada markt is een ontzettend leuke markt maar helaas ivm koeling wat lastiger.
   Ik wil een optimaal product presenteren en verkopen wat op de cicada markt niet gegarandeerd kan worden.
   Groetjes,
   Ricky

 3. Peter Wassenaar zegt op

  Mooi verhaal. Zoals ik Ricky ken, is zij een doorzetter en iemand die heerlijke dingen maakt. Ik weet zeker dat dit een succesverhaal gaat worden zodat het gezin herenigd zal gaan worden. 1 nadeel voor ons, wij zullen het niet meer kunnen eten

  Ricky heel veel succes.

  Liefs Peter, Jacq en Gaby.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website