De Stichting Thailand Zakelijk heeft opnieuw een verzoek om assistentie gekregen van een student, die contact zoekt met een Nederlands bedrijf of instelling. Was het verzoek eerder deze week van Remi van Batenburg nogal beknopt, nu heeft Myrthe Joosten uitvoerig uitgelegd wat de bedoeling is. Zij schrijft:

“Hi! Ik ben Myrthe Joosten, een 20-jarige student en in september start ik mijn Minor ‘Building Partnerships in Southeast Asia (Thailand)’ aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Voor deze minor heb ik een passende opdracht nodig van een Nederlands bedrijf of organisatie die geïnteresseerd is in het opbouwen van partnerschappen in Zuidoost-Azië met de nadruk op Thailand, omdat ik voor dit bedrijf vier weken naar Bangkok zal gaan.

De opdracht moet dus gericht zijn op het opbouwen van professionele partnerschappen in Thailand voor een Nederlands bedrijf of organisatie. Tijdens de minor zal ik minimaal 15 afspraken hebben op de aangewezen bestemming (bijvoorbeeld bedrijven bezoeken of specialisten uit de branche ontmoeten).

De meeste opdrachten vallen in een van de volgende twee categorieën:

  • Markttoegang (onderzoek/verkoop)
  • Het vinden van een potentiële distributeur voor de Nederlandse producten
  • Een zakenpartner zoeken om Nederlandse expertise te bieden op de aangewezen bestemming
  • Een geschikte locatie zoeken voor een loodswinkel op de aangewezen bestemming
  • Het vinden van een potentiële joint venture-partner voor bedrijfsontwikkeling op de aangewezen bestemming
  • Het vinden van een betrouwbare fabrikant voor producten of een Nederlands bedrijf
  • Zoeken naar een betrouwbare leverancier van producten/diensten

Als uw opdracht echter niet in één van de bovenstaande categorieën valt, is dat geen enkel probleem. De enige echte belangrijke vereisten zijn:

  • Moet gericht zijn op het opbouwen van partnerschappen op de aangewezen bestemming.
  • Vereist minimaal 15 afspraken om een goed adviesrapport te kunnen schrijven.

De opdracht is zeer open, zolang de opdrachtgevende organisatie (bedrijf) een serieus belang heeft bij het opbouwen van partnerschappen in Zuidoost-Azië. Er is geen minimum voor het aantal werknemers van het opdrachtgevende bedrijf.

Het doel van de onderzoeksmissie is om een tastbaar eindproduct te produceren dat waarde toevoegt aan de opdrachtgevende organisatie.

De beoordeling van het eindproduct wordt gedaan door de school. De opdrachtgevende organisatie moet echter wel een ‘goedkeuring voor beoordeling’ aan de school verstrekken. Dit betekent dat de opdrachtgever volledig tevreden is met de uitvoering van de opdracht en het eindproduct dat ik heb geproduceerd.

Als je nog meer voorbeelden wilt van activiteiten die deel kunnen uitmaken van de opdracht, of als je interesse hebt om mijn aanbod aan te nemen, kun je contact met mij opnemen via telefoon 06 13487072 of via e-mail [email protected]

Bron: Facebookpagina van Stichting Thailand Zakelijk

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website