Huidige situatie voor MKB-ers in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Ondernemers en bedrijven
Tags:
27 maart 2020

Martien Vlemmix van Stichting Thailand Zakelijk schrijft vandaag het volgende op zijn Facebookpagina:

“Rob HurenKamp van MAZARS auditor and advisers,Thailand gaf via een webinar een helder maar ook beangstigend beeld van de huidige situatie.

Rob heeft gisteren een kort en krachtig, verhelderend, beeld geschetst van de situatie voor Nederlandse ondernemers in een land zonder sociaal netwerk, werktijd verkorting, uitgestelde leningen, hulp van de regering en andere Nederlandse voordelen.

Ondernemers die het alleen zelf moeten zien te redden zullen het erg zwaar krijgen of dat nu al hebben. Wie heeft tenslotte geld liggen om het 6 maanden of langer uit te houden zonder, of met een zeer miniem, inkomen. Juist…..bijna niemand.

Personeel wat plots zonder werk komt en dus zonder inkomsten en waar geen bankleningen door buitenlanders kunnen worden afgesloten. Er zijn door de Thaise regering wel wat tijdelijke kosten besparende maatregelen geregeld, maar dat is slechts een druppel op de gloeiende plaat.

Rob roept op tot actie en helderheid voor alle partijen inzake …ook als het slecht nieuws is…zoals bijvoorbeeld het staken van de activiteiten. Samen kijken wat de mogelijkheden nog zijn in deze uitzonderlijke situatie. Zeker doodzonde omdat het veelal winstmakende bedrijven betreft , die je na een faillissement, niet weer zomaar even op kunt bouwen.

Ondernemers die aangesloten zijn bij de Stichting Thailand Zakelijk vanuit Nederland, Thailand en België sloten zich aan door in te loggen en dat geeft aan dat de crisis ons allen treft.

Wie een updatet rapport wil inzien, COVID 19 BUSINESS IMPACT UPDATE , wat is opgesteld door MAZARS ……….. kan dit downloaden via http://www.thailandzakelijk.com/update-covid-19.html

Wij wensen alle Nederlandse ondernemers in Thailand veel wijsheid en sterkte.

Voor vragen kunt u contact opnemen met info@ThailandZakelijk.com

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Huidige situatie voor MKB-ers in Thailand”

 1. Iwan Lalji zegt op

  Asia Travel Tours wenst alle ondernemers in Thailand heel veel sterkte en wijsheid toe. Bundel jullie krachten en komen jullie tot een gezamenlijke strategie richting de Nederlandse ambassade. Eenheid maakt macht en de ambassade zal zeker een mogelijke oplossing kunnen bieden.

 2. Johnny BG zegt op

  Over een maand of 3 weten we meer.

  Het zou mij namelijk helemaal niets verbazen als de groepsimmuniteit tactiek al in is gegaan toen de eerste besmetting bekend werd. Wat niet getest wordt is er niet als je het wetenschappelijk benaderd.

  En over dat geld lenen wat niet kan. Dat heeft meer te maken met het gebruik maken van niet deelnemende Thai, maar dat was bij het opzetten van de zaak al een gegeven en dus eigen risico. Neemt niet weg dat het uiterst vervelend is.

 3. chris zegt op

  1. Mij is de situatie niet duidelijk. Nagenoeg alle Nederlanders die hier ondernemen zijn hooguit minderheidsaandeelhouder in een Thais bedrijf. Omdat dit een Thais bedrijf is, gelden alle regels die de Thaise overheid heeft voor bedrijven en die recentelijk ivm corona zijn uitgebreid. Ik snap dan ook niet dat er geen bankleningen kunnen worden afgesloten want het gaat om een regulier Thais bedrijf.

  2. Niet alle bedrijven waarin Nederlanders ondernemen zijn hetzelfde. Sommige exporteren, andere niet en niet alle bedrijven zijn afhankelijk van de consumentenmarkt (die op zijn gat ligt) maar zijn business-to-business zoals accountantskantoren. De effecten van Corona zijn dan ook zeer divers, lijkt me. Als je maskers produceert of home delivery services hebt gaat het waarschijnlijk zelfs nu beter dan ervoor.

  3. Als het veelal gaat om winstgevende bedrijven (zoals de posting meldt) doemt de vraag op of een deel van die winsten niet is gereserveerd voor onvoorziene omstandigheden.

  4. Het meerderheid van de aandelen waarin Nederlanders ondernemen behoort toe aan een Thai (particulier) of Thais bedrijf. Zijn deze niet aanspreekbaar (en mede-verantwoordelijk) voor wat er met het bedrijf gebeurt? Het gaat zeer waarschijnlijk niet om armlastige Thais….(wink)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website