De zuidelijke provincies Phatthalung en Nakhon Si Thammarat zijn dit weekend getroffen door zware overstromingen, nadat het zaterdagavond begon te stortregenen. Op sommige plaatsen bereikte het water een hoogte van meer dan 1 meter.

In Nakhon Si Thammarat werd een man meegesleurd door het water toen hij in een kanaal aan het vissen was. Reddingswerkers hebben hem nog niet gevonden. In deze provincie kreeg het district Phipun het meest voor zijn kiezen; het water bereikte er een hoogte van 50 cm.

Water uit bosgebieden zorgde voor overlast in de districten Nop Phi Tam, Lan Saka en Si Chon. Soldaten hielpen bewoners bij hun evacuatie.

Phatthalung

In buurprovincie Phattalung liepen in drie dorpen in het district Si Nakharin tweehonderd huishoudens onder water. Het water steeg er gisteren tot 1 à 1,3 meter.

Gisteravond bleef de regen beuken op vijf districten rond de bergketen Khao Banthat.

Een weggedeelte van 1 kilometer van de Phetkasem hoofdweg in tambon Chumphon raakte onbegaanbaar door waterhoogtes van 80 cm tot 1 meter. Soldaten zijn ingezet om het verkeer dat was vastgelopen, in beweging te krijgen.

Honderdvijftig gezinnen in zes dorpen van het district Khuan Khanun is gevraagd hun spullen in veiligheid te brengen want in een nabijgelegen waterreservoir heeft het water de overloop bereikt.

Trang

Veel kleine trawlers in de provincie Trang voeren niet uit omdat de golven een hoogte van 2 meter bereikten. De waterval Sai Rung mag niet meer bezocht worden, want de stroom is te sterk. Bezoekers die er al waren, zijn vertrokken. Ook voor vijf andere watervallen in Trang geldt een waarschuwing.

Waarschuwing

Het Meteorological Department heeft gewaarschuwd voor overstromingen in Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung en Songkhla. Ze worden veroorzaakt door forest runoff en kunnen tot morgen duren.

De komende dagen kan het blijven regenen. Dit is te wijten aan de combinatie van een sterk hogedrukgebied uit China en de noordoost moesson.

(Bron: Bangkok Post, 15 december 2014)

2 reacties op “Zware overstromingen in twee zuidelijke provincies”

  1. adri zegt op

    Is het af te raden om vanaf 22 december te duiken op koh tao? Of is er daar weinig te merken van de overstromingen?

  2. kiki zegt op

    Normaliter reizen we over vijf dagen af naar hat yai en vervolgens naar koh lipe. We kijken hier al een jaar naar uit maar zijn nu wat overdonderd door de weerberichten van het zuiden.
    Kan iemand ons zeggen wat het weer in koh lipe is. Weerberichten geven regen maar betekent dit constant?
    Is het beter om ergens anders af re reizen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website