’t Is ongelijk verdeeld in Thailand. In het Noorden valt te weinig regen waardoor het Royal Irrigation Department tot 30 april de waterleverantie voor de rijstverbouw in de centrale regio stopt. Maar in Prachuap Khiri Khan is de rivier Pranburi buiten haar oevers getreden, en de provincies Ratchaburi en Phetchaburi worden eveneens gegeseld met stormen. Tal van districten zijn er onder water gelopen.

Bewoners van tambom Huai Sat Yai (Hua Hin, Prachuap Khiri Khan) zaten urenlang vast. Ze konden pas gered worden nadat soldaten een noodbrug van bamboe hadden gemaakt.

Noppadon Timtanom, commandant van het Infantry Centre van Thanarat Camp, maakt zich zorgen over de verder benedenstrooms gelegen tambon Bueng Nakhon.

Nationaal park Kui Buri in Prachuap Khri Khan ging gisteren dicht en in nationaal park Kaeng Krachan in Phetchaburi werd de toegang verboden tot de Pa La-oo waterval.

In Ratchaburi overstroomde water van de bergen boerenland en toeristische trekpleisters in het district Ban Kha. Het district Ban Kha zag zich genoodzaakt de toegang tot de warmwaterbronnen in tambon Ban Bueng af te sluiten.

Eveneens in Ratchaburi is de toegangsweg naar nationaal park Chaloem Prakiat Thai Prachan onbegaanbaar, nadat het er twee dagen had geregend. Zes vakantieparken zijn daardoor van de buitenwereld afgesloten.

Gisteren begaf in Kaeng Krachan (Phetchaburi) na drie dagen van zware regens de Huai Mae Khamoei aarden dam het. Zestig gezinnen zagen zich gedwongen hun huis te verlaten.

Overstromingen als gevolg van run-off (water dat van de bergen komt) teisterden drie dorpen in het district Cha-am (Phetchaburi). Soldaten zijn de bewoners te hulp geschoten om hun spulletjes naar het droge te brengen. Ze proberen met zandzakken het stijgende water te bedwingen.

(Bron: Bangkok Post, 9 oktober 2014)

Foto: Ban Bueng in Ratchaburi.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website