De weergoden gaan in het Zuiden nogal selectief te werk. Terwijl elders in de regio minder regen begint te vallen, zijn twintig dorpen in Trang onder water gelopen.

Het zwaarst getroffen werd het dorp Moo 7 waar het water een hoogte van meer dan één meter bereikte. Vanuit het legerkamp Phraya Ratsadanupradit togen soldaten in boten naar het dorp om hulp te bieden. Een ander getroffen dorp was Lam Phula. Daar werden honderden gezinnen geconfronteerd met water vanaf de Ban That bergen en water uit het aangrenzende district Thong Song in Nakhon Si Thammarat. In het district (Huai Yot) werd een hulpcentrum opgetuigd dat 24 uur per etmaal geopend is.

Trang is een van de zuidelijke provincies die te kampen kregen met overstromingen, nadat een gemeen lagedrukgebied vanaf zaterdag over de regio trok.

Nakhon Si Thammarat

In de provincie Nakhon Si Thammarat zijn vijf districten tot rampgebied uitgeroepen, waardoor ze voor onmiddellijke hulp in aanmerking komen. Uit een eerste verkenning blijkt dat de regenval in die districten ruim 12.000 dorpelingen heeft gedupeerd, 2.000 rai boerenland heeft beschadigd alsmede zes wegen, aldus Chetsada Watthananurak, hoofd van het provinciaal Disaster Prevention and Mitigation Department.

De gouverneur van de provincie zegt dat de regen gestopt is en de overstromingen verminderen. Maar de autoriteiten blijven alert en ze blijven de getroffen bewoners helpen, belooft hij.

Andere provincies

Behalve Trang en Nakhon Si Thammarat werden ook andere provincies getroffen door zware regenval en overstromingen: Chumphon, Surat Thani, Phatthalung, Songkhla, Ranong, Phangnga, Phuket en Krabi.

Pattani

In Pattani hervatte de marine haar zoektocht naar vier vermiste bemanningsleden van een vissersboot, die zaterdag 40 kilometer voor de kust kapseisde.

Phatthalung

In de provincie Phatthalung is de regenval verminderd. De autoriteiten en vrijwilligers doen alle mogelijke moeite om water af te voeren. Verwacht wordt dat de situatie binnen een of twee dagen weer normaal is. Zorgen blijven evenwel bestaan over de hoeveelheid vloedwater in het district Lan Saka. Er zijn op zeventien plaatsen twintig pompen geïnstalleerd om het water de zee in tepompen.

Krabi

In de provincie Krabi liggen vijfhonderd longtail boten voor het strand van Koh Phi Phi voor anker. De schippers kregen zondag het advies dat ze beter niet konden uitvaren want er werden zware regenbuien en stormwinden verwacht. De boten vervoeren toeristen naar het vasteland.

(Bron: Bangkok Post, 11 november 2014)

De foto toont de situatie in Khuan Khanun (Phatthalung).

1 reactie op “20 dorpen in Trang onder water gelopen”

  1. Nonkelwin zegt op

    Is er iemand die nu in Krabi verblijft hierover meer duiding kan geven? Hoe is het daar ter plekke? Krabi Town, Ao Nang en de hogergelegen stranden.
    We hopen er omened week droog toe te komen.

    Alvast bedankt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website