Een zware autobom heeft het centrum van Betong in de zuidelijke provincie Yala veranderd in een waar oorlogsgebied.

Bij de ontploffing gistermiddag kwamen twee personen om het leven, zeker veertig mensen raakten gewond en de schade aan bebouwing en voertuigen is gigantisch. De autoriteiten zijn verrast door de omvang van de aanval. Ze hebben de veiligheidsmaatregelen in de regio verscherpt.

De bom, die was verstopt in een pickup truck (foto homepagina), ontplofte om half vijf voor het Holiday Hill hotel (Futuna) aan de Bhakdi weg, een druk commercieel en woongebied. Juist op dat moment kwam aan de dienst van een team burgerwachten een eind en trad een nieuwe ploeg aan. Nadat de bom was ontploft, werd het gebied afgegrendeld, zodat ramptoeristen er niet in konden. Reddingswerkers en ambulances spoedden zich naar de plaats des onheils en voerden de gewonden af naar het ziekenhuis van Yala.

Burgemeester Khunawut Mongkolprachak van Besong zegt dat de aanval de zwaarste in zeven jaar was. De laatste vergelijkbare aanval vond plaats op 31 december 2006. Toen waren zes commerciële banken het doelwit.

Volgens politiecommandant Wasant Puangnoi was de pickup truck op 1 juni gestolen in Nong Chik (Pattani). De bom ontplofte een kwartier nadat de wagen voor het hotel was geparkeerd.

Woordvoerder Banpot Poonpian van het Internal Security Operations Command zegt dat Betong de laatste plaats was waar een aanval werd verwacht. Betong is de meest zuidelijke toeristenstad en zakencentrum.

‘De situatie in het district was voor de aanval heel goed. Het is verbazingwekkend dat een dergelijke zware aanval heeft plaatsgevonden.’

De autoriteiten zijn bang dat het zuidelijk geweld zich verder zal verspreiden in het gebied. Ze maken zich met name zorgen over het tijdstip: drie dagen voordat de Ramadan, de moslimvastentijd, begint. Verwacht wordt dat tijdens deze maand nog meer autobommen worden geplaatst. [Zie correctie Bert Vos. Deze zin moet luiden: in de aanloop naar het einde van de Ramadan over drie dagen. Verwacht wordt dat tijdens deze periode nog meer autobommen worden geplaatst.]

Ook elders in het Zuiden ging het geweld zoals gebruikelijk door. In Surikhin (Narathiwat) kwam gistermiddag bij een bomaanval een rangervrijwilliger om het leven. Drie personen raakten ernstig gewond. De bom ontplofte toen een team rangers dat onderwijzers beschermt, over de Samkia-Sukhirin weg liep.

(Bron: Bangkok Post, 26 juli 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Zware autobom schokt Betong; 2 doden, 40 gewonden”

 1. Bert Vos zegt op

  Wat een toestand daar. Het blijft maar doorgaan. En je hoort er weinig over in de Nederlandse media. Maar wat de Ramadan betreft. Die begint niet over drie dagen, maar is nog aan de gang en eindigt aanstaande maandag.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Bert Vos Bedankt voor je correctie. Mijn fout. Ik heb erover heen gelezen.

 2. Nakima zegt op

  Iedere keer als ik in Thailand ben zit ik te twijfelen om misschien naar het diepe zuiden af te reizen, en dan kom ik weer iets tegen zoals dit, jammer

 3. Danzig zegt op

  Tijdens mijn vakantie volgende maand zit ik zes dagen in Pattani. Ik moet maar duimen dat alles goed gaat.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Is er gewoon wegblijven dan geen optie ?

 4. Danzig zegt op

  Nee. Ik heb het mijn vriendin beloofd.

  • Davis zegt op

   Beste Danzig, – Pattani – was dat onlangs niet een van de lezersvragen, door jou gepost?
   Er kwamen vele, en vooral interessante, reacties.
   Duimen, lijkt dan vooral te zijn gericht op het succes met je ontmoeting, en het verdere positieve verloop of gevolg er van. Wens je dat sowieso toe.

 5. David H. zegt op

  De Bali bombing indachtig mag men zich gelukkig prijzen dat men BKK en Pattaya gerust laat, stel je even Walking street voor in de avonduren met zo iets te gebeuren …..!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website