De gezondheidsautoriteiten in Chiang Mai zijn bezorgd over dengue fever. Dit jaar zijn in Chiang Mai al 741 besmettingen vastgesteld. Vooral relatief jonge mensen in de leeftijd van 15 tot 24 jaar worden getroffen.

De bevolking is gewaarschuwd voor de verspreiding en de lokale autoriteiten is gevraagd maatregelen te nemen, zoals het inzetten van bestrijdingsteams.

De tijgermug (Aedes) die de ziekte verspreid kan zich voorplanten in stilstaand water.

Dengue (knokkelkoorts) is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een virus. Het virus wordt overgedragen door muggen. Het merendeel van de denguevirusinfecties verloopt zonder ziekteverschijnselen.  Niet-ernstige denguevirusinfecties herstellen na een aantal dagen tot een week. Mensen kunnen meerdere malen dengue krijgen. Een klein deel van de infecties ontwikkelt tot ernstige dengue met complicaties zoals dengue hemorragische koorts (DHF) en dengue shock syndroom (DSS). Zonder behandeling zijn dergelijke complicaties levensbedreigend.

Preventie van dengue is vooral gericht op het voorkomen van muggenbeten, vooral in de vroege ochtend en namiddag wanneer Aedes-muggen actief zijn. Het dragen van bedekkende kleding en het insmeren van de huid met een muggenwerend met DEET, verkleint de kans op besmetting. Slapen onder een muskietennet wordt ook aangeraden.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Zorgen in Chiang Mai om oprukkende dengue (knokkelkoorts)”

  1. bert zegt op

    Toevallig heeft mijn dochter (34) vorige week ook dengue gehad. In Bangkok, schijnt ook veel voor te komen.
    Ziekenhuis heeft een melding gemaakt en de gemeente is rondom huis komen spuiten en een folder uitdelen. Of dit nut heeft betwijfel ik want 100 meter verder op zitten net zo veel/weinig muggen en die blijven daar echt niet zitten op zoek naar voedsel.
    1 Week ziekenhuis en nu weer beter, gelukkig


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website