Zes personen zijn in de afgelopen week in het Zuiden om het leven gekomen als gevolg van overstromingen die worden veroorzaakt door zware regen. In de negen zuidelijke provincies zijn 68 districten getroffen door wateroverlast en overstromingen, vooral Koh Samui heeft het zwaar.

Volgens het Meteorological Department zal het ook dit weekend blijven regenen.

In Phatthalung zijn alle elf districten met 29.327 huishoudens getroffen, in Narathiwat ook alle dertien districten, in Songkhla zeven van de zestien, in Trang vier districten en in Surat Thani zeven districten.

Het populaire eiland Koh Samui is het hardst getroffen. Honderden toeristen zijn er gestrand op de Samui International Airport.

Ook in Nakhon Si Thammarat is het bar en boos, daar zijn 72.337 huishoudens getroffen door het wassende water. Vier treinen staan vast omdat de spoorrails onder water staan. Treinen op vijf routes van Bangkok naar het Zuiden rijden niet verder dan het station in Chumphon, de meeste bussen rijden ook niet.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Zes doden bij overstromingen Zuid-Thailand, veel problemen op Koh Samui”

 1. Peter V. zegt op

  Deze kwam ik op facebook tegen; Ik meen dat dit ook in Nakhon Si is: http://hilight.kapook.com/view/147511

 2. NielsNl zegt op

  Ai, ai, ai,
  Dat zijn slechte berichten. Het doet me denken aan de vorige keer dat ik naar Thailand wilde gaan in 2011 helaas ging die rondreis niet door doordat de grote plaatsen als Bangkok toen onderwater stond.

  En nu heb ik weer een reis geboekt en is het weer mogelijk weer een spelbreker.

  Hoe is het nu in Pattaya, wordt dat ook overspoelt met regens enzo?
  Volgens de 14 daagse weer kaarten zou het rond de 19de beter worden, maar de verschillende diensten laten andere voorspellingen zien, daarom mijn vraag; zijn deze verwachting bij jullie ook wat positiever?
  En welke weer dienst is het beste te volgen (of welke welke voorspeld het best)?

  Ik zie er erg naar uit.

  Mvg
  Niels

  • Marcel zegt op

   Momenteel geen regen in Pattaya, wel bewolkt al 2 dagen en snachts misschien een korte bui. Ik woon in Bang Saray ongeveer 20 km van Pattaya.

  • Jasper van Der Burgh zegt op

   Koh Chang in het oosten heeft heerlijk weer, wel met af en toe een buitje. Overal droge voeten, niets om je zorgen te maken – behalve dat je een beetje uit de zon moet blijven i.v.m. verbranden.

 3. Nelly zegt op

  Niets is zo onvoorspelbaar als het Thaise weer.
  Zeker geen 2 weken op voorhand

 4. Sonny zegt op

  Pattaya heeft geen last van deze moessonregens hooguit een beetje bewolking. Zit zelf nu bijna een week op Koh Phangan maar wat een ellende. Het is echt nog geen paar uur achter elkaar droog geweest, zo jammer dit. Heb de hoop op beter weer opgegeven elke dag verschuift de voorspelde verbeterde weersomstandigheden weer 2 dagen verder, zal blij zijn als ik hier goed weg ben gekomen en mijn vakantie in droger Thailand voort kan zetten en afsluiten.

 5. NielsNl zegt op

  Het lijkt Nederland wel.
  Waarom ging ik ook al weer naar Thailand?

  • chris zegt op

   Kijk naar de statistieken. Er valt hier meer mm regen per jaar dan in Nederland. Het valt alleen in minder dagen.

 6. ruud zegt op

  dikke pech, vertrek 15 januari bangkok met bedoeling 20 januari vliegen surat thani en de boot naar koh phangan, als ik de beelden moet geloven, kan ik beter richting koh chang?, maar ook daar regen.

  • Sonny zegt op

   Nou Ruud tegen die tijd loopt hier de regentijd zo’n beetje op het eind dus ik zou nog niet te snel veranderen. Er staat voor eind volgende week al beter weer aangegeven, alleen was dit afgelopen week ook voor dit weekend zo en helaas is daar weinig tot niks van terechtgekomen

  • Jasper van Der Burgh zegt op

   Op Koh Chang is geen regen van betekenis, behalve gisterennacht – maar dan slaap je meestal. Af en toe een fris buitje hoeft echt de pret niet te bederven. Verder staat er geen harde wind en heeft iedereen droge voeten hier.

 7. Bert zegt op

  Gisteren terug gekomen van een 4 daags verblijf in Chaweng Beach op Koh Samui. Een regelrechte rampvakantie! We verbleven in een 5-sterren hotel maar zelfs daar kwam het water door dak en balkondeuren de kamer binnen. Stroomuitvallen, overlopende toilets, klamme natte kamer en je hotel niet uit kunnen. Pfffff ben blij dat we weer in Bangkok zijn, maar ik ga het toch weer snel terug. Onder normale omstandigheden is het gewoon een heerlijke plek om een korte vakantie te vieren.

 8. John Draco zegt op

  Wij zijn nu 2 weken in Rawai. Alleen s’nachts veel geregend. Maar overdag prachtig weer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website