Bij de bomaanslag in Bangkok afgelopen maandag waren zeker tien mensen betrokken. Volgens de Thaise politie was de aanval goed voorbereid. Er zijn nog geen verdachten gearresteerd.

De politie maakte eerder al bekend dat ze op zoek zijn naar twee mensen die op de plek van de aanslag op de uitkijk leken te staan. Daarnaast gaan ze ervan uit dat er mensen hebben geholpen bij het maken van de bom en het voorbereiden van de vlucht van de aanslagpleger.

“Het is een groot netwerk. Voor de voorbereidingen werden veel mensen gebruikt”, zegt de chef van de Thaise politie. “Het gaat om mensen die op de uitkijk hebben gestaan, de bom hebben gemaakt en mensen die de vluchtroute kenden.”

Volgens een taxichauffeur die er stellig van overtuigd is dat hij de verdachte van de bomaanslag in Thailand vervoerde, kwam de man kalm over en sprak hij aan de telefoon in een hem onbekende taal. De chauffeur sprak woensdag met CNN. De taxichauffeur Kasem Pooksuwan is er van overtuigd dat de man die hij vervoerde niet van Thaise afkomst was. Hij zette hem af bij een centraal gelegen park in Bangkok. Aan CNN vertelde Pooksuwan: ,,Toen ik hem afzette, leek hij nog steeds heel kalm, net als een normale klant. Hij leek totaal geen haast te hebben.”

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. Een woordvoerder van de overheid heeft vandaag laten weten dat de aanslag waarschijnlijk niet is gepleegd door internationale terroristen. Volgens de official was de aanval ook niet direct gericht op de Chinese slachtoffers die omkwamen.

Thailand heeft inmiddels wel de hulp ingeroepen van de internationale politieorganisatie Interpol in de zoektocht naar de verdachte van de aanslag in Bangkok. In eerste instantie wilde de Thaise overheid geen hulp van buitenaf. Premier Prayut vond dat de aanval een probleem was van Thailand en dat de zaak door het land zelf opgelost moest worden. Kennelijk is hij nu van gedachten veranderd.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “‘Zeker tien mensen betrokken bij aanslag Bangkok’”

 1. Kees zegt op

  Ze hebben geen enkel idee, helaas. Hulp van Engeland is afgeslagen; dat terwijl ze daar dankzij de IRA enorm veel ervaring hebben met bom campagnes en anti-terrorisme. Dat Interpol nu te hulp wordt geroepen is een indicatie dat men denkt dat de daders niet meer in Thailand zijn, maar Interpol kan verrekte weinig doen met alleen een compositietekening zonder naam. De autoriteiten vragen de mensen vooral geen onbevestigde geruchten te verspreiden, maar komen zelf met de een na de andere tegenstrijdige theorie niet gehinderd door ontbrekende feiten. Ik hoop dat ze de daders snel oppakken maar ik heb daar erg weinig hoop op.

 2. Oean Eng zegt op

  >De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist.
  Dat verbaast me nou het meeste..afschuwelijk!!!…das nr 1…waarom???…is voor mij nr 2…en die komt maar niet.

 3. Nico zegt op

  Officeel volgt het ene bericht na het ander, met teksten als;

  “Etnische Oeigoeren veroorzaken bomaanslag”…… hoe weten ze dat?
  “aanslag is waarschijnlijk niet gepleegd door internationale terroristen” ……. hoe weten ze dat??
  “de aanval was ook niet direct gericht op de Chinese slachtoffers die omkwamen” …….. hoe weten ze dat?
  “het is een groot netwerk. Voor de voorbereidingen werden veel mensen gebruikt”…….. hoe weten ze dat?

  Ik maak er uit op, dat ze totaal niet weten waar ze moeten zoeken en daarom Interpol inschakelen, als het onderzoek fout loopt, kunnen ze Interpol de schuld geven.

  Nico

 4. Rick zegt op

  Rule number 1 Thai people never wrong dus het waren natuurlijk weer buitenlanders, waarschijnlijk zal een immigrant uit Myanmar ofzo wel weer de schuld in de schoenen geschoven krijgen.

 5. Björn zegt op

  Waarom in hemelsnaam?
  Ik dacht in eerste instantie aan internationaal terrorisme. Maar een organisatie als bv IS had de aanslag allang opgeeist want die lopen maar wat graag te koop met hun wandaden.

  Dan blijven politieke redenen en nationaal terrorisme over.

  Tja,zeg het maar….

  Het is wel weer bij Central World waar een aantal jaren geleden ook die brand was tijdens de onrusten.

  Maar zouden ze echt stom genoeg zijn om hun eigen kip met de gouden eieren op het vuur te zetten?
  Wss wel dus….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website