Het regenseizoen in Thailand is begonnen en dat zorgt voor onstuimig weer. De Thaise meteorologische dienst heeft vandaag een weeralarm afgegeven voor grote delen van Thailand.

Er ligt een sterke moessontrog over het Noorden en delen van het Noordoosten. Het weer staat onder invloed van een lagedrukgebied boven de Zuid-Chinese Zee en er is sprake van een hevige zuidwest moesson. Stortregens en zware tot zeer zware neerslag wordt op veel plaatsen in heel Thailand verwacht.

In het bovenste deel van de Andaman Zee kunnen golven voorkomen van 2-3 meter hoog evenals een stormachtige wind.

Alle schepen moeten extra voorzichtig zijn en kleine boten dienen aan de wal te blijven tussen 11-14 juni.

Bron: www.tmd.go.th/en/list_warning

7 reacties op “Weerswaarschuwing Thailand: Zware regenval en hoge golven”

 1. ruud NK zegt op

  Vanmorgen stonden veel straten op Patong onder water. Vooral Soi Siam Yen bij het ziekenhuis had flink te leiden van wateroverlast tot rond de 60 cm. Na een paar uur alles weer weg, nadat de regen gestopt was. In de omgeving van het ziekenhuis ligt nu een boot voor het geval van een nieuwe overstroming.

  Ook vorig jaar rond deze tijd hetzelfde probleem. Zelf heb ik toen 5 dagen door het water gelopen.

 2. Roger Dommers zegt op

  Kan er me iemand vertellen of de streek rond Sisaket ook te maken heeft met overstromingen ?

 3. teun zegt op

  Ondanks recente ervaringen zou je verwachten, dat nu toch de meeste rivieren, beken etc vrij van begroeiing zouden zijn (stroomt water beter weg toch?). Maar als ik om me heen kijk, blijkt daar weinig van te kloppen. Dus het is gewoon wachten op de volgende reeks van overstromingen.

  De chinezen zouden toch komen om de problemen op te lossen? Maar die hebben het waarschijnlijk te druk om hun eigen watermanagement-problemen op te lossen. Bovendien zijn de “vooruitbetalingen” aan de nodige thaise beslissers hierin al gedaan. Dus is de urgentie derhalve een heel stuk lager op de “to do” list gekomen…..

  • Martin zegt op

   Thailand heeft een enorma pan (bekken) die laag ligt. Dat is de omgeving van Ayuthaya. Buitendien hebben de Thaise Rivieren een lage stroom snelheid=brengen dus weinig water /uur weg naar zee. Daar ligt de klem oftewel het probleem. De stroomsnelheid van de Mekong bv is zo laag, das als het smeltwater van de Himalaya met geweld naar zee stroomt, dit tegen een muur van zeewater aan botst en letterlijk weer terug stroomt. Daar door was het mogelijk dat Kamboscha 4x /jaar een rijs oogst kon hebben. Het terug stromende water overvloede een enorm, van hand gegraven bekken. Dit is nu nog te zien. Met vr gr. martin

 4. Famke zegt op

  Hopelijk hoef ik mijn vakantie in begin juli niet te cancelen naar Thailand 🙁

  • Khun Peter zegt op

   Nee, natuurlijk niet. Na regen komt zonneschijn, zeker in Thailand.

 5. Leon zegt op

  Ben gisteren teruggekomen uit Thailand, ons huisje staat in Hua Hin. Ik moet zeggen 3 weken geleden in Nakhon Sawan begonnen met zeer heet weer gemiddeld 43 graden veel zon, en s’avonds een flinke bui (is heel normaal) Laatste week in Hua Hin beduidend meer regen bijna elke dag waarvan een dag vanaf 1 uur in de middag tot tegen de avond. Ook in Cha am hetzelfde in de avond flinke buien en onweer. Maar mijn vrouw zij al dat ze blij was met deze buien, dit omdat de warmte dit jaar al in maart vrij heftig was. Maar wat Khun Peter zegt klopt ook , lekker naar Thailand want ook als het regent is er genoeg te doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website