Het waterpeil in khlong Lat Phrao, Premprachakorn en Saen Saeb heeft door de zware regen van gisteren een zorgwekkend niveau bereikt. Het is gemiddeld 20 cm gestegen. De gemeente is hard bezig het water uit met name de khlong Saen Saeb naar de rivier Chao Praya af te voeren.

Vooral de oostelijke en noordelijke districten van Bangkok werden zwaar getroffen door de regen: Nong Chok, Min Buri, Klong Sam Wa, Sai Mai, Don Muang, Lat Krabang, Kannayao en Prawet.

Boosdoener was de tyfoon Nari, die gisteren in Da Nang in Vietnam aan land kwam. In Thailand was de tyfoon inmiddels verzwakt tot een lagedrukgebied, dat over Mukdahan, Amnat Charoen en Ubon Ratchathani trok. Ook andere provincies in het Oosten, Noordoosten en de Central Plains werden getroffen.

Gouverneur Sukhumbhand Paribatra inspecteerde gisteren het waterpeil in het Saen Saeb kanaal in de districten Nong Chok en Min  Buri. Hij bezocht ook enkele woonwijken in het oosten van de stad die onder water staan.

De situatie in het Oosten is verslechterd. Niet alleen zorgde Nari voor meer regen, maar er staat ook nog 1,5 miljoen kubieke water, dat afgevoerd moet worden naar de rivier Pakong. De altijd optimistische minister Plodprasop Suraswadi, voorzitter van de Water and Flood Management Commission, verwacht nu dat het zeker 45 dagen duurt voordat al het water is afgevoerd.

In de oostelijke provincie Chachoengsao is industrieterrein Wellgrow onder water gelopen. Het water bereikte er een hoogte van 30 tot 50 cm. Sommige wegen in het district Muang zijn onbegaanbaar.

Het Meteorological Department voorspelt voor vandaag verspreide stortbuien in Bangkok, de Central Plains, het Oosten en het beneden-Noordoosten, met name in de provincies Mukdahan, Amnat Charoen, Nakhon Ratchasima, Buri Ram, Surin, Si Sa Ket en Ubon Ratchathani.

(Bron: Bangkok Post, 17 oktober 2013)

Foto: Omgevallen boom gisterochtend op de Ploenchit weg in Bangkok.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Waterpeil in drie kanalen van Bangkok zorgwekkend”

 1. chris zegt op

  een paar vragen die ‘zomaar’ in me opkomen:
  1. waar is het nationale crisiscentrum?
  2. wie heeft de leiding over de hulp?
  3. waar is de minister-president?
  4. waarom zijn gebieden niet benoemd als rampgebieden?
  5. op welke tv-zender kan ik elke dag een paar keer informatie vinden over de situatie?
  6. op welke website staan onderbouwde voorspellingen over de waterhoogtes van de komende dagen, per gebeid graag (ik woon dichtbij de Chao Phraya)?
  7. waar kan ik helpen en met wat?
  8. welke wegen zijn onbegaanbaar?
  9. moet ik me erop voorbereiden een paar dagen thuis te blijven?
  10. wat is de boodschap aan toeristen die dagelijks Thailand binnenkomen voor een zonnige vakantie?
  11. waar zijn de internationale water-experts die wellicht kunnen helpen?
  12. wat is het advies aan mensen wier huis is ondergelopen?
  13. waar zijn de legertrucks en -boten?
  14. wat wordt gedaan tegen de Thai die van de situatie misbruik maken?

  • teun zegt op

   Chris,
   Je zou toch moeten weten wat het antwoord is op al deze – overigens terechte – vragen. Namelijk: er is geen (!) instantie die overkoepelend werkt. Want het probleem zal zich uiteindelijk wel weer oplossen, omdat de zon en dus het stoppen van de regen iedereen snel laat vergeten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website