En weer slaat de angst om je hart als je de beelden ziet van een grote brand, die gisteren een horeca-gelegenheid in Pattaya’s Walking Street in de as legde.

De brand ontstond om ’s morgen half negen na een explosie van een transformator, die buiten aan een elektriciteitspaal bevestigd was. De explosie veroorzaakte brand, die vrijwel meteen oversloeg op het dichtstbijzijnde pand van drie verdiepingen, waar op de begane grond een muziekbar, de Skyfall bar, was gevestigd.

Je moet er niet aan denken, dat die explosie enkele uren had plaatsgevonden, want dan zouden er zeker vele doden zijn gevallen. Aan de beelden en de video is te zien hoe hoog de vlammen binnen korte tijd reikten, geen rat of kakkerlak in het pand heeft dat overleefd. Gelukkig waren er op het moment van de brand geen mensen in het pand aanwezig, die zouden vrijwel zeker niet hebben ontsnappen aan een wisse dood.

Brandpreventie? Aan de vlammen te zien van deze grote brand heeft brandpreventie absoluut niet op het bouwprogramma gestaan. Er lijkt veel hout te zijn gebruikt en het kurkdroge weer met een beetje zeewind zorgt dan bij het minste geringste voor afschuwelijke beelden.

Kijk voor een aantal foto’s en video op: www.thaivisa.com/forum/topic/973666-photos-fire-rips-through-walking-street-bar

10 reacties op “Walking Street in Pattaya ontsnapt aan ramp”

 1. fred zegt op

  Nou ik denk dat er toch wel wat aan preventie is gedaan anders had de hele straat wel afgebrand.
  Het pand ernaast heeft dacht ik alleen waterschade.

 2. Beer Chang zegt op

  Volgens Pattaya One News waren er wel mensen aanwezig in het pand.

  Nobody has been reported to have been injured during the blaze, but the damage to property is huge. One bar, BlueSky in particular was the worst hit, with almost nothing left to be salvaged.

  The police interviewed the cleaner of BlueSky, who was half way through her morning duties. She told police that she heard a large bang coming from outside. She went to investigate and immediately saw that a fire had broken out at the TOP of an electricity pole directly outside the bar. She ran outside and called for emergency services straight away.

  The estimated cost of the damage is not yet known, but it seems to be very substantial.

  http://pattayaone.news/en/blazing-fire-rips-walking-street-bar/

 3. Gé Goedhart zegt op

  wat ik zie op de video’s is een Thai’s “professionele”brandweer in regenpakken en overals, levensgevaarlijk voor die mannen. Hoogwerker die er niet goed bij kan komen door de elektra kabels en een man in het bakje die kijkt en geen brandslang in de handen die van boven kan blussen.
  Later in de video een brandweerman die wat woorden zegt. Lijkt mij lichamelijk geen goed getrainde brandweerman maar één die wel van een heerlijke Thaise maaltijd houdt.
  Uiteraard doen ze hun best om het vuur onder controle te krijgen maar veiligheid om goed uit deze klus te komen zie ik niet, wel dat het op hun manier ook zo kan, dus wat zeur ik nou.

  • Henk zegt op

   Bekijk het filmpje nog eens rustig en oordeel dan pas .
   1e regenpakken en overals ?? Moeten ze een stropdas aan dan ??
   2e Hoogwerker is hoog genoeg en kan nog hoger als het moet.
   3e de man in het bakkie heeft niet zoals in Nederland een brandslang in de handen maar een supermodern waterkanon die hij ook wel degelijk gebruikt .
   4e De man met de korte adem heeft misschien al een paar honderd meter moeten rennnen dus die maaltijden is een voorbarige conclusie die kant noch wal raakt .
   5e ze hebben inderdaad hun best gedaan om te blussen dus inderdaad alle respect voor die mannen .
   6e inderdaad is het beter om niet zo te zeuren over de hulpverleners want wie weet heb je ze ooit nodig .

 4. l.lagemaat zegt op

  In de posting “Walking Street in de gevarenzone” is reeds gewezen op de gevaarlijke situatie van een aantal entertainment lokaties.
  Na de laatste controle van de NPCO is er dus niets verbeterd op het gebied van de veiligheid gezien de totale verwoesting van het pand. Aan de zeekant betreft het vaak oude houten gebouwen, die “geschikt”gemaakt zijn voor amusement.en bij brand dus best willen branden.

  Ik ben zeer benieuwd hoe dit verder zal verlopen.

  • Henk zegt op

   Mocht er brand uitbreken aan de zeezijde dan heb je tenminste meestal de mogelijkheid om aan de achterkant de ondiepe zee in te springen .
   Heb het idee dat je aan de overkant als ratten in een val gevangen zit .
   En de afloop weten we allemaal al ::Het zal wel in de doofpot gestopt worden .

  • Henk zegt op

   De totale verwoesting van het pand ??? Is alleen een binnenbrand en wat wil je met al die kunststoffen in een bar ?
   De brandweer is eerder binnen als dat de brand eruit is dus weinig totale verwoesting

 5. Henk zegt op

  Om te beginnen is er bij dit soort branden een grote hoeveelheid olie die er in de fik gaat .
  Dus dat geeft direct een flinke vlam en dikke zwarte rookpluimen .
  Heb het hier al een paar keer meegemaakt hoe supersnel de brandweer ter plaatse is en hoe snel ze aan het blussen zijn .Ze zitten tenslotte tijdens de reis al boven op de brandweerauto met het bluspistool in de hand.
  Overigens is het materiaal wat ze bij zich hebben vrij modern .
  Sta er toch weer iedere keer van te kijken hoe snel en vakkundig ze een brand kunnen blussen .
  Moet er inderdaad niet aan denken dat zoiets gebeurd op een avond als er mensen binnen zijn .
  Maar daarvoor hoeven we niet met een beschuldigende vinger naar Thailand te wijzen want bij een ieder staat Volendam nog in het geheugen .

 6. Jos zegt op

  Het is niet de eerste keer dat er transformers ontploffen, met knal als een echte bom. Heb al enkele zien ontploffen, soms met brand, en als er dan dicht gebouwen staan kan je prijs hebben. Wandel is in de straten en kijk eens naar omhoog ,je zal versteld zijn hoeveel er gevaar lopen bij een transformater. Zoals gezegd dat ze geluk hebben gehad, moest savonds zijn gebeurd , had het wereldnieuws geweest.

 7. eduard zegt op

  Dit is gelukkig snel geblust zonder gewonden. Maar met song-kran vier ik het met de kinderen achterop de auto. Doe je over de naklua zo n 3 uur van begin tot eind.Als daar brand uitbreekt, is het leed niet te overzien. Geen doorkomen aan om te blussen. Eigenlijk is dit in heel Pattaya het geval, nergens komt de brandweer bij, bij deze feestdagen. Levensgevaarlijke situatie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website