Een 43-jarige Thaise vrouw, Ms. Nongnuch Tangman, kwam zondag om het leven door een massieve aanval van bijen, toen per ongeluk een groot bijennest werd verstoord.

Zij was bezig met een groep arbeiders van de Royal Thai Irrigation Department gras te maaien en de berm van een weg schoon te maken. Toen zij een tak van een boom kapte raakte die tak de grote bijenkorf, waardoor de bijen verstoord ten aanval trokken. Zij werd tientallen malen gestoken en vluchtte in paniek in een gracht en verdronk.

Reddingswerkers verklaarden, dat haar dood een combinatie was van de vele bijensteken, waarvan de pijn zo hevig was, dat zij bewusteloos raakte toen zij in het water sprong en verdronk.

De zes andere leden van de groep werden ook gestoken en naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Er werd nog aan toegevoegd, dat de bijenkorf op deskundige wijze zal worden verplaatst door ervaren bijenhouders.

Hieronder een video, waarbij een waarschuwing voor nogal heftige beelden op zijn plaats lijkt:

Bron: Pattaya News

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Vrouw gedood door massieve bijenaanval in Chanthaburi”

 1. Arjen zegt op

  Heel erg….

  Volgens mij is het geen bijennest maar Hornets. Het nest ziet er niet echt uit als een bijennest.
  De Thaise bijen die ik meestal zie zijn vrij klein (ter grootte van een flinke vlieg) en de steek doet nauwelijks pijn.

  Een hornet is een ander verhaal. Ze zijn heel groot, en se steek is enorm pijnlijk.

  Arjen.

  • Jan Ponsteen zegt op

   Zo,n hornet is een wespachtige en heeft een gladde angel, bijen hebben angels met weerhaken er aan als ze steken blijf de angel met het nog pompende gifblaasje in de huid hangen. De bij vliegt weg en gaat dood. Op het filmpje kan je zien dat die arme mevrouw meermalen is gestoken door bijen . Als gestoken word door bijen is het ennige wat je kan doen zo snel mogelijk wegrennen van het nest na 300 meter weg te zijn, stoppen ze de achtervolging.

 2. l.lagemaat zegt op

  Het ging hier om wespen.
  Niet dat het minder erg is!
  Triest!

 3. theo zegt op

  Het zijn bijen genaamd Thoh. Ik werd bijna door ze vermoord twee jaar geleden. 17 steken door mijn kleren heen. Gelukkig maar vijf minuten van het ziekenhuis…Een heftige ervaring, onbeschrijfelijke pijn! Zie mijn verhaal Swimming pool.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website