Saranya Phu akat / Shutterstock.com

Thai Airways International (THAI) laat weten dat reeds gekochte vliegtickets geldig blijven tot eind volgend jaar of kunnen worden omgezet in reisvouchers die geldig zijn tot eind 2022.

De waarnemend president van THAI, Chansin Treenuchagron, zei dat de maatregel is bedoeld om klanten zekerheid te bieden, aangezien de luchtvaartmaatschappij in de schuldsanering zit en vluchten worden opgeschort vanwege de Covid-19 pandemie.

Al eerder liet de nationale luchtvaartmaatschappij van Thailand weten dat terugbetalingsverzoeken van klanten moeten wachten totdat het rehabilitatieplan is ingediend bij de Central Bankruptcy Court. Dat zal maandag plaatsvinden.

Ongebruikte tickets blijven geldig tot december 2021 of kunnen worden omgezet in reisvouchers, terwijl reizigers die restitutie wensen, hun tickets kunnen omzetten in reisvouchers die geldig zijn tot december 2022, aldus de heer Chansin. Het Royal Orchid Plus-lidmaatschap wordt automatisch verlengd tot december 2022.

Verlies

THAI heeft in het eerste halfjaar een verlies geleden van omgerekend 761 miljoen euro. De totale uitstaande schuld van THAI bedraagt ​​momenteel ongeveer 244,9 miljard baht. In mei werd al bekend dat THAI gaat reorganiseren, om zo te proberen weer financieel gezond te worden. Dat gebeurt onder toezicht van de faillissementsrechter.

De luchtvaartmaatschappij, die voor 48 procent in handen is van de Thaise overheid, verkeerde al voor de coronacrisis in zwaar weer en daar komt de COVID-19 crisis nog bij. Momenteel staan vrijwel alle vliegtuigen van THAI aan de grond.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Vliegtickets van Thai Airways International (THAI) blijven geldig tot eind 2021”

 1. Leon zegt op

  Het lijkt me verstandiger om gewoon je geld terug te eisen. Ik geloof niet dat ze (voorlopig) nog gaan vliegen. Airlines genoeg.

 2. PDJ zegt op

  Dat tickets geldig blijven tot eind 2021 is aardig … tenzij ze nog ‘waardevol’ zijn tegen die tijd … Ik heb nog voor de corona-ellende reeds een ticket geboekt voor eind december dit jaar. Maar ik verwacht niet dat ik er dit jaar nog gebruik van kan maken., dus een verlenging tot eind volgend jaar, of voucher tot eind 2022 is mooi …. tenzij … ik las vrijdag dat het aandeel van Thai Airways op de beurs is geschorst! Heeft (hopelijk)wellicht enkel te maken met het rehabilitatieplan dat a.s. maandag wordt voorgesteld, maar toch ….

 3. ruud zegt op

  Je geld krijg je dus nooit meer terug.
  Hooguit nog een vlucht, hoewel er uiteraard geen garantie is, dat er in de toekomst nog naar de bestemming gevlogen zal worden, waar je naar toe wil.
  Ik neem tenminste aan, dat er flink in het routenetwerk geknipt zal gaan worden.

  • Eddy zegt op

   Dat is niet helemaal waar.

   Ik had ook tickets geboekt van Thai Aiways via mytrip.com voor 17 oktober deze vlucht is geannuleerd en verzet naat 18 oktober. daar ben ik niet mee akkoord gegaan, dus een refund aangevraagd.
   Dat duurde me allemaal te lang eer ik het geld terug kreeg en heb toen de creditkaart maatschappij erachter gezet en de betaling betwist.
   dat is het voordeel als je tickets bestaal met je creditkaart.
   binnen een maand mijn geld weer terug.

   Groet Eddy

   • Patrick zegt op

    Dag Eddy,

    Vraagje, Wanneer heb je je tickets gekocht voor 17 oktober ? Ik heb met mijn vrouw reeds tickets in januari gekocht om 4 oktober te vertrekken. Momenteel staan ze nog op om te vliegen (hoewel ik dit betwijfel). Mocht het zo zijn dat de vlucht geannuleerd wordt dan wil ik ook het geld terug vragen.

    Nu ben ik nieuwsgierig wanneer jij de tickets gekocht hebt daar je de betaling betwist hebt bij de creditcard maatschappij.

 4. Lung Jan zegt op

  “Momenteel staan vrijwel alle vliegtuigen van THAI aan de grond…” Behalve wanneer er een lid van de familie van Hij wiens Naam Niet Mag Worden Uitgesproken, moet worden opgepikt. Deze week maandag zat een prinses, urenlang vast in in de door het paleis ruim afgehuurde businessclass van het toestel TG 923 van Thai Airways dat om 21.00 in Frankfurt had moeten vertrekken naar Bangkok. De luchthavenautoriteiten gaven echter geen toestemming om te vertrekken vooraleer de openstaande brandstoffactuur was voldaan… Papa, die Thai Airways als één van zijn privé-speeltjes beschouwt, was naar verluidt ééérg boos…,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website