De Thaise meteorologische dienst verwacht tot 17 augustus zware regenval in het noorden, noordoosten, oosten en zuiden van Thailand. Er geldt voor deze gebieden een weerwaarschuwing.

De storm met plaatselijk zeer zware regen wordt veroorzaakt door een zuidwestelijke moessontrog boven Myanmar. Dit in combinatie met een lage drukgebied boven Vietnam zorgen voor onstuimig weer.

In de Andamanse Zee en de Golf van Thailand worden golven van 2-4 meter hoog verwacht. Er wordt daarom afgeraden om de zee op te gaan.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Komende vijf dagen zware regenval in grote delen Thailand”

 1. Jolanda & Fokje zegt op

  Hoe ernstig is dit te nemen. We hebben de afgelopen weken al vaak verwachtingen van regen gehoord en er nog heel weinig van ervaren.
  Nu zitten we in Siem Reap, cambodja en ons plan is om a.s. zondag verder te reizen naar het eiland Koh Chang om daar ong. Een week te blijven. Is dat wel een goed idee , of kunnen we beter wat vroeger naar huis terugkeren ? Goede raad is duur. Groet, jolanda Hutte

 2. Daniël M zegt op

  Beter voorkomen dan genezen.

  Of anders uitgedrukt: liever een waarschuwing te veel dan een te weinig. Neem het toch maar ernstig!

 3. ReneH zegt op

  Ja, je kunt geluk hebben, maar vorig jaar had ik vier dagen achter elkaar van ‘s morgens vroeg tot’ s avonds laat regen. Ik heb ook wel eens ieder etmaal regen gehad, maar toevallig alleen ‘s nachts. Kortom, je weet nooit wanneer de regen valt, maar in het regenseizoen valt hij echt wel.

 4. ruud zegt op

  Nu maar hopen dat dat regenwater in de stuwmeren terecht komt.

 5. Ginette zegt op

  Je Moet maar op een eiland zitten en geen Elctr geen geld uit de muur ,dagen regen en storm en Je kan daar niet weg hebben wij gehad op samui

 6. ser kokke zegt op

  Geen paniek! Pas op het laatste moment je plannen noodgedwongen aanpassen.
  Het TMD (Thai meteorological departement) geeft inderdaad veel regen aan.
  Ik bekijk iedere dag meermaals die website, speciaal voor de regio waar ik woon en het klopt meestal. Maar ook voor het noorden en noordoosten lijkt het te kloppen.
  Maar veel gedetailleerder is de website van Meteo Consult, ja dat Nederlandse bedrijf van Harrie Otten voorspelt ook het weer in Thailand en op basis van de zelfde gegevens veel nauwkeuriger. Ik woon in Thailand in een gebied met een door de “bergen” rondom bepaalt micro klimaat en ook dat komt bij Meteo Consult vaak uit.
  Er zal plaatselijk veel regen vallen, maar met de wind zal het in het noorden: gerekend vanaf Tak tot Chiang Rai wel meevallen, plaatselijk onweer daar gelaten.
  Er is nog veel regen nodig om de stuwmeren in het noorden weer vol te krijgen en tot nu toe valt de hoeveelheid regen mij tegen.

 7. Janty zegt op

  De vorige waarschuwing voor heel slecht weer in oa het zuiden van Thailand, bleek op Samui loos alarm. Wij hadden prima weer, met een enkel buitje.

 8. Lung addie zegt op

  Ook hier in het Zuiden kunnen we nog heel wat water gebruiken. De vijver, hier achter de woning, staat momenteel nog meer dan 1m onder zijn normaal peil voor deze tijd van het jaar. Dus laat het maar enkele dagen goed plenzen, de palmbomen zullen gelukkig zijn.

 9. Francis Libert zegt op

  Ik ben al een week in Udon Thani en behalve een kleine regenbui gisteren , nog niet veel gezien van regen, zou toch welkom zijn om een beetje af te koel


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website