Iryna Rasko / Shutterstock.com

De Bangkok Mass Transit Authority (BMTA) erkent dat op bijna 27 routes er een tekort aan bussen is, daardoor moet bijna 90 procent van de forenzen lang wachten op de bus.

BMTA-directeur Kittikan Chomdoung Charuworapolkul zei zaterdag dat de BMTA in totaal 2.885 bussen heeft. De bussen zijn vijf tot 25 jaar in gebruik en niet alle bussen functioneren goed, waardoor oudere bussen soms buiten dienst zijn voor reparaties.

Vóór Covid-19 bediende de BMTA 800.000 – 900.000 passagiers per dag. Maar de pandemie dwong de maatschappij om route- en schema wijzigingen door te voeren. Als gevolg hiervan daalde het aantal passagiers in de afgelopen twee jaar tot 200.000 – 400.000 per dag, terwijl het totale aantal busreizen werd teruggebracht van19.000 tot ongeveer 17.000 per dag.

De situatie is de laatste tijd echter verbeterd door de versoepeling van de Covid-19-maatregelen: het dagelijkse aantal passagiers is gestegen tot 700.000 en het dagelijkse aantal ritten is tevens gestegen tot 19.000. Toch zijn er veel klachten van buspassagiers. De BMTA geeft toe dat er problemen zijn, voornamelijk door een tekort aan bussen, buschauffeurs en busconducteurs, alsmede aan een verkeerde planning van de dienstregeling.

Een onderzoek door de Universiteit van Bangkok, toont aan dat een meerderheid van de mensen problemen heeft ondervonden met de openbare busdienst. De peiling werd gehouden van 17-21 juni onder 1.151 respondenten in het grootstedelijk gebied van Bangkok. Zo’n 89,2% zegt lang te wachten bij bushaltes; 44,4% zegt dat bussen overvol waren en ze daardoor niet konden opstappen; en 35,5% zegt dat de bussen vies, in slechte staat en erg oud waren. Ongeveer 75,4% zegt te laat op het werk of op school te komen vanwege een tekort aan bussen; en 61,4% moet soms voor een ander vervoermiddel kiezen.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website