Het is iedere jaar hetzelfde liedje. Tijdens de nieuwjaarsvakantie gaan Thai massaal de weg op naar familie om daar Songkran te vieren. Maandag zorgde dat voor 52 doden in het verkeer en er raakte 431 personen gewond. Met als oorzaak: te hard rijden (37 procent) en alcoholgebruik (27 procent).

Bij 80 procent van de ongevallen waren motorrijders betrokken. Van zaterdag tot maandag hield de politie 3.085 personen aan en werden 75 voertuigen van de weg gehaald. 255 bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.

De overheid zal de verkeerscontroles opvoeren. Woordvoerder Anan van verkeersveiligheid zegt dat op alle grote wegen controleposten zijn ingericht. De politie controleert vooral bestuurders van bussen en minibusjes. Het percentage dronken bestuurders moet worden teruggedrongen. Anan laat weten dat er veel blaastesten worden afgenomen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Verkeer nieuwjaarsvakantie Songkran: 52 doden en 431 gewonden op maandag”

 1. Peter V zegt op

  Op dag 2 is het landelijk met een verdubbeling tov vorig jaar erg triest: http://www.bangkokpost.com/news/transport/932177/songkran-road-fatalities-nearly-double-2015-after-2-days
  Hier -in Phuket- hebben ‘we’ al 2 dagen de 0 weten te houden: http://www.thephuketnews.com/phuket-keeps-zero-road-death-toll-in-seven-days-campaign-57012.php

 2. willem zegt op

  Eigenlijk toch van de zotte.

  Nog niet eens Songkran dat vandaag, 13 april begint, en nu reeds 3085 drankrijders gearresteerd, w.v. 1984 wegens roekeloos rijgedrag; 75 in beslag genomen voertuigen; van 255 personen reeds het rijbewijs ingetrokken; 52 doden en 431 gewonden.
  Songkran moet nog beginnen en duurt een dag of wat.
  Ik houd mijn hart vast en kom mijn huis niet uit.

 3. Jacques zegt op

  De redenen waarom veel mensen in Thailand onverantwoordelijk in het verkeer zijn, die zijn inmiddels wel vaak besproken en bekend. Kortgezegd men doet wat men wil en de consequenties, who cares !!!. Dit geldt voor een aanzienlijk aantal verkeersdeelnemers. Ook buitenlanders zijn hier debet aan. Er zullen nog meer slachtoffers gaan volgen. Toch wens ik de Thaise mensen een oprecht gelukkig nieuwjaar (voor ons al weer een tijdje geleden en daar vielen ook veel doden bij), maar voor velen wordt het zoals vanouds een drama.
  En de teller tikt door………… tik, tik, tik.(Te triest voor woorden).

 4. tooske zegt op

  Ja de actie van de regering heeft niet het beoogde succes als het zo daargaat,
  Na 2 dagen al bijna het dubbele aantal slachtoffers dan in 2015.

  Ik vraag mij af of we nu kunnen stellen dat het statistisch is bewezen dat men dronkaards beter gewoon kan laten rijden.

 5. John Chiang rai zegt op

  Heb net gelezen dat het aantal doden reeds bij 116 is,en het aantal gewonden ver over de 900. Gelezen 20.30uur waarbij het aantal doden en gewonden natuurlijk ieder uur zal stijgen. Als je deze getallen leest, dan zie je dat dit feest niets meer met zijn werkelijke oorsprong te doen heeft. TREURIG TREURIG!!!!

 6. PietJan zegt op

  Bedenk dat het kadertje in het artikel slechts handelt over dag 1 van Songkran 2016. Bedenk ook dat Thai dat donders goed weten. Bedenk dan ook dat wat was vandaag, ook morgen zal zijn! In een bericht dd heden in Engelstalige berichtgeving nog even de feiten op een rij. Bedenk dan ook dat eind december van hetzelfde laken weer een pak wordt genaaid: http://www.khaosodenglish.com/detail.php?newsid=1460532933
  Triest, maar waar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website