Aziaten en zo ook Thai, hebben iets met nummers. Men is dan ook bereid om veel geld neer te leggen voor nummers die geluk moeten brengen zoals het nummer negen. Voor bepaalde kentekennummers worden kapitalen uitgegeven en dat geldt ook voor telefoonnummers van mobieltjes. Lang leve het bijgeloof.

In december veilt de Thaise telecomautoriteit NBTC de eerste zestien lucky nummers en daarna volgen er nog een kleine duizend. De verwachtingen zijn hoog gespannen, de NBTC denkt dat de verkoop meer dan 100 miljoen baht gaat opleveren.

Het wordt de eerste veiling van bijzondere geluksnummers. De absolute toppers zijn de nummers: 099-999-9999 en 088-888-8888. Deze zijn zeer gewild en daarom alleen weggelegd voor de superrijken. De verwachting is dat ook Chinezen gaan meebieden. Het nummer met de vele negens zal minstens 20 miljoen baht opleveren, verwacht Takorn van de NBTC.

De veiling van alle duizend nummers moet bij elkaar minstens 1,8 miljard baht opleveren.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Veiling van geluksnummers mobiele telefoons”

 1. ergens in thailand zegt op

  LO LOL mijn geluksnr is ook 9 en ik vertel je even waarom

  1. mijn zoon is 9/3/’94 geboren
  2. mijn moeder is 9/10/’32 geboren
  3. mijn dochter hier (Thailand) is geboren in 2009
  4. ik ben getrouwd hier in 2009 (Thailand)
  5. ik ben hier komen wonen in 2009 (Thailand)
  maar ik doe er niet veel koop af en toe een lot voor de Thaise Lotterij.
  Maar dat ik nu een nummer zal kopen zoals voor je auto nee dat gaat te ver haha

  Mzzl Pekasu

 2. Daniël M. zegt op

  Heeheee… Ik heb een Thaise eigenschap 😀 Als het op nummers aankomt, bvb. een gsm-nummer of een autokenteken, dan heb ik ook een voorkeur.

  Maar lotto spelen? Nee!
  Een hoger bedrag betalen om een speciaal nummer te bekomen? Nee hoor!

  Speciale nummers of nummers die gemakkelijk te onthouden zijn, zijn volgens mij ook hier bij voorkeur voorbehouden voor de rijken of de bedrijven. Dus volgens mij niks nieuws.

  Ik denk wel dat die veilingen een goede zaak zijn, op voorwaarde dat de kosten voor de gewone mensen met gewone nummers op die manier laag gehouden worden. Als het enkel bedoeld is om de winst te verhogen, dan staat dat voor mij gelijk aan egoïsme of machtsversterking.

 3. Rene zegt op

  Ook nummerplaten voor de auto met een bepaald eindcijfer worden voor hogere bedragen aangeboden bij de Thaise RDW.
  Wat ik merk is dat cijfers al snel een rol spelen in het dagelijks leven ; bij de lotto. Vele Thai wagen graag een gok. Er zijn er dan ook veel met schulden door een of andere vorm van gokken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website