Na vijf van de ‘seven dangerous days’ (vrijdag tot en met dinsdag) bedraagt het aantal verkeersdoden 248 en het aantal gewonden 2.643.

Vorig jaar kwamen in dezelfde periode 256 personen om het leven en raakten 2.439 personen gewond. Het aantal ongevallen bedroeg vorig jaar 2.290 tegen 2.481 nu. Acht provincies (van de 77) zijn tot nu toe gespaard gebleven van ongelukken met dodelijke afloop: Amnat Charoen, Chai Nat, Phetchaburi, Lop Buri, Ang Thong, Narathiwat, Phangnga en Yala.

Gisteren begonnen vakantiegangers terug te keren naar Bangkok, hetgeen tot een grote drukte leidde op het bekende busstation Mor Chit (met bussen naar en van het Noorden en Noordoosten) en centraal station Hua Lamphong. Op het busstation moesten talloze reizigers uren wachten omdat er niet voldoende taxi’s waren of ze moesten een stadsbus nemen om naar huis te kunnen terugkeren.

Gouverneur Prapat Chongsanguan van de State Railway of Thailand zegt dat dit jaar meer mensen dan in andere jaren de trein namen om de verkeersdrukte op de grote wegen naar Bangkok te vermijden. De SRT zette extra treinen in tussen enkele grote provincies en Bangkok om de reizigersstroom te kunnen verwerken.

In het Patong ziekenhuis van Phuket zijn dinsdag drie buitenlanders overleden. Volgens ziekenhuizenartsen zijn ze overleden aan een hartstilstand als gevolg van de extreem hoge temperatuur dinsdag. Het kwik liep toen op naar 38 tot 41 graden C.

(Bron: Bangkok Post, 17 april 2014)

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website