Een Amerikaanse man van 60 jaar is de eerste persoon met de niet-Chinese nationaliteit, die is overleden na besmetting met het nieuwe coronavirus. De Amerikaanse ambassade in Peking heeft zijn overlijden bevestigd. De Amerikaan is in de stad Wuhan besmet geraakt en overleed donderdag.

Als we uitgaan van de cijfers van de Johns Hopkins University, die betrouwbaarder lijken dan die van de WHO, dan laten de cijfers het volgende zien:

 • Er zijn 34.939 personen besmet.
 • Ongeveer 15 procent van de patiënten is er slecht aan toe.
 • Er zijn 725 doden te betreuren.
 • Het sterftecijfer blijft op ongeveer 2 procent staan.
 • Zeker 2.312 personen zijn genezen verklaard na besmetting.
 • De meeste besmettingen buiten China zijn in Singapore (33)
 • Bijna alle sterfgevallen waren in de Chinese provincie Hubei waar Wuhan de hoofdstad van is.
 • De meeste slachtoffers zijn ouderen met hart- of longproblemen.

Bijzonder is wel dat de 34-jarige oogarts Li Wenliang, die als een van de eersten alarm sloeg over het coronavirus, ook is overleden aan het nieuwe Coronavirus. Hij overleed donderdag. Medici vermoeden dat hij door zijn intensieve contact met patiënten mogelijk extra zwaar is getroffen door het virus.

Nieuws-update over het Coronavirus in Thailand

 • In Thailand zijn zeven nieuwe gevallen van het nieuwe coronavirus vastgesteld, meldt het Thaise ministerie van volksgezondheid. Het gaat om vier Thai en drie Chinezen. In totaal zijn nu 32 besmettingen bevestigd in het land.
 • Nog eens twee evacuees van de 134 Thai uit Wuhan zijn in isolatie opgenomen in het ziekenhuis. Eén was bij aankomst verkouden en wordt nader onderzocht. Vier anderen met koorts zijn al eerder behandeld in het Queen Sirikit Hospital in Chon Buri, zij zijn weer ondergebracht bij de overige evacuees die veertien dagen in quarantaine op de marinebasis Sattahip moeten verblijven.
 • De 10.000 mondkapjes die vrijdagochtend bij het Government House door regeringswoordvoerder Narumon, secretaris-generaal Teerapat en ambtenaren werden verkocht, waren na een half uur al op. Later op de dag zou een nieuwe lading van 10.000 arriveren.
  De mondkapjes, die 25 baht voor een set van tien kostten, waren geleverd door het ministerie van Handel. Ook werd door de GPO geleverde handgel voor 24 (klein flesje) en 65 baht verkocht en alcohol voor 14 baht per flesje.
 • Frankrijk meldt dat er vijf nieuwe besmettingen met het nieuwe coronavirus zijn vastgesteld in het land, waarmee het totale aantal besmettingen op elf komt.

Bron: Bangkok Post en Nederlandse media

4 reacties op “Update Coronavirus in Thailand (6): Eerste buitenlandse dode”

 1. Hansb zegt op

  Als we er van uit gaan dat van de 35000 zieken er 2300 hersteld zijn, en er 725 overleden zijn en dat de overigen nog ziek zijn (dat klopt vast niet) en die zouden in dezelfde verhouding herstellen en overlijden, dan zou ruim 20% overlijden.

  Dat is vast veel te hoog maar de 2% lijkt me een onderschatting.

  • ronald schutte zegt op

   heel grappig dit. Maar het is tot nu toe heel eenvoudig: 2,2 % overledenen (aan deze griepsoort) Dat is lager dan vele “normale jaarlijkse” griepen in Nederland ….. Maar angst zaaien is altijd boeiend maar vooral destructief…….

   • Diederick zegt op

    Het gaat hier niet om een griepsoort. Dit is een onbekend virus waar geen vaccin tegen is. Zoals de griepprik. Je kunt appels ook niet met peren vergelijken.

    China gaat echt niet alles op lockdown gooien en vreselijk veel economische groei inleveren voor “een griepje”.

    En dat er een ziekte is waar nog geen vaccin voor is, en waar 2% dood van gaat, dat is geen angst zaaien. Dat zijn gewoon realistische cijfers.

    • chris zegt op

     Nee, het is inderdaad geen griepje,maar je kunt de feiten natuurlijk wel met elkaar vergelijken.
     En dan blijkt:
     – dat het griepvaccin niet 100% beschermt; (weet ik uit eigen ervaring);
     – dat ook niet 100% van de bevolking een griepprik haalt maar met name ouderen, zwakkeren en mensen met asthmatische aandoeningen. De rest wordt geacht een adequaat immuunsysteem te hebben;
     – het griepvirus ook kan muteren;
     – dat de massa Nederlanders niet met een masker op lopen in de griepperiode en de geinfecteerden veel anderen dus aansteken (bij reizen en in winkels);
     – dat veel werkgevers in Nederland de griepvaccinatie voor de werknemer betalen omdat het omzet (en economische groei) kan kosten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website