De bij Thailandblog lezers bekende huisarts, Maarten Vasbinder, is samen met twee andere artsen, Jan Bonte (neuroloog) en Els van Veen (huisarts) een nieuw initiatief begonnen, de website: Medisch Ethisch Contact. Dat is een website met als doel de eed van Hippocrates en het beroepsgeheim in ere herstellen. Voorlopig gaat het vooral over Corona en vaccinatie waarbij zij, in tegenstelling tot de mainstream media, wel kritisch willen zijn.

De initiatiefnemers maken zich zorgen over de tweedeling in onze maatschappij. Zij zien een ontwikkeling waarin er een onderscheid gemaakt wordt op basis van een vaccinatieprofiel. Zij vragen zich dan ook hardop af waar het medisch verzet en het medisch contact zijn gebleven? Het feit dat een arts kritische vragen stelt en zich vervolgens moet verdedigen door te stellen dat hij/zij geen virus-ontkenner, complotdenker of antivaxxer is, maakt hen verdrietig en geeft een machteloos gevoel.

De groep artsen van Medisch Ethisch Contact maakt zich tevens zorgen om de propaganda rondom het vaccineren tegen Covid-19, zij zeggen daarover dat er geen eerlijke voorlichting wordt gegeven:

Er is op TV vooral propaganda voor de vaccins te beluisteren. Zelfs het RIVM geeft geen eerlijke voorlichting. Er wordt bijvoorbeeld verzuimd te vermelden dat de vaccins formeel nog in fase III van het onderzoek zijn. Mensen die de injectie , ‘prik’ krijgen zouden toestemming moeten geven omdat ze meedoen aan een onderzoek. Maar het RIVM durft te stellen dat de vaccins veilig zijn, terwijl we nog niets weten over de effecten op de langere (langer dan een half jaar) termijn.

Wie geïnteresseerd is in een ander geluid kan hier de website bezoeken: https://www.medischethischcontact.nl/

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website