Het reisadvies voor Thailand is gewijzigd op 18-11-2021. Vanaf 19 november 2021 moet u als u vanuit Thailand naar Nederland reist een coronabewijs laten zien. 

Terugreis naar Nederland vanaf 19 november 2021

Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Of;
 • Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland. Of;
 • Reist u met een herstelbewijs? Dan moet uw herstelbewijs zijn afgegeven door een EU-lidstaat. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
 • Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst. Dit kan met een zelftest of  bij de GGD. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Testlocaties in Thailand

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Thailand de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Bron: Nederland wereldwijd

10 reacties op “Reisadvies Thailand gewijzigd op 18-11-2021”

 1. Jahris zegt op

  Één van de drie bewijzen…dat betekent dus dat als je volledig bent ingeent de verplichte PCR test in Thailand voor terugreizen naar Nederland is komen te vervallen. Scheelt weer wat geregel ter plaatse

  • siam zegt op

   Het kan natuurlijk nog wel zo zijn dat de luchtvaartmaatschappij een PCR test verlangt of als je een tussenstop hebt dat je voor het land waar de tussenstop is een PCR test wil zien.

 2. dirk zegt op

  Zijn er mensen die ervaring hebben?
  Hoe gaat het met controle op de luchthavens.
  Ik las laatst dat in Bangkok niemand vraagt naar een coronatest en in Amsterdam kan men gewoon doorlopen.

  • Loe zegt op

   Bij Etihad wordt wel zeker ernaar gevraagd. Probleem op 1 september was voor Etihad was 72 uur voor vertrek genoeg maar toen ging Nederland op 48 uur zitten. Ik moest de afspraak verzetten en aangekomen in Nederland heeft niemand naar iets gevraagd.

 3. Stef zegt op

  Hallo, ben 13 November terug gevlogen met Finnair.
  BKK Helsinki Amsterdam. Moest wel een PCR test laten zien bij het inchecken in BKK. Daarna is het niet meer gecontroleerd.
  Naar Finland was het niet nodig. Maar Nederland was het wel vereist.

 4. Pieter zegt op

  Je ontkomt bijna niet aan een PCR test in Bangkok omdat de airline daar bij inchecken op BKK (reis naar Ned) naar gaat vragen. De meeste gaan niet akkoord met instap zonder neg. RT PCR test.

  Betrouwbaar, goed en snel bedrijf in Bangkok: dit is uiteindelijk hetzelfde bedrijf en locatie, mogelijk heeft KKday een toeslag, ik weet niet waarom.

  https://www.medconsultasia.com/covidtesting

  https://www.kkday.com/en/product/119434-covid-19-pcr-test-with-fit-to-fly-certificate-bangkok-packages

  Kies : Express RT-PCR Test (Same-day result) of Standard RT-PCR Test (Next-day result).
  Zorg dat je bij aankomst een QC code kunt “lezen” met je tel. , die code staat op aanblik biljet in het gebouw, tevens moet je bij aankomst en net na de test gedaan (and QC aanplakbiljet) is diverse gegevens invullen op website die je alleen via die QC code kunt benaderen. Zorg dat je je paspoort bij je hebt , want gegevens moeten op die sites worden ingevuld en je moet hem laten zien ter ID.

  • Jos de Wolf zegt op

   Er niet aan ontkomen is dus zo tot en met vandaag, vanaf morgen GEEN vereiste meer, dus dan is het wel interessant of dat op de 1e dag ook al zo wordt ingevoerd.

  • Ton zegt op

   Zojuist contact gehad met een medewerkster van de KLM, de KLM volgt de richtlijnen van de overheid. Bij het inchecken op het vliegveld voor de reis Bangkok-Amsterdam is er dus GEEN negatieve PCR test nodig 48 uur voor vertrek indien men dit kan aantonen middels een vaccinatiebewijs.

 5. Casey zegt op

  Zojuist ingechekt voor KL 820, BKK-AMS. Na 50 min overleg aan de balie, en ruggespraak/chats met klm office is het gelukt om met alleen volledige vaccinatie, doch zonder actuele pcr/antigeen test ,te kunnen boarden…..
  Met excuses van medewerksters voor het oponthoud, dit was nieuw voor hen, ik was de eerste patient

 6. Bart zegt op

  Vanmorgen vanuit Bangkok aangekomen in Amsterdam. Voor Nederlanders die direct vliegen is geen extra PCR test nodig. Enkel je vaccinatie bewijs.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website