Minister van Volksgezondheid Anutin (Redactionele bronvermelding: SPhotograph / Shutterstock.com)

Thailand gaat mogelijk weer beperkte Covid-19 maatregelen invoeren, dat zei de minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul gisteren aan verslaggevers. Het komt er concreet op neer dat alle bezoekers aan Thailand een bewijs van ten minste twee Covid-19-vaccinaties moeten aantonen. Wanneer deze maatregel van kracht gaat worden is nog niet bekend.

Bezoekers die vanuit Thailand verder reizen naar een land dat een negatieve PCR-testresultaat vereist, moeten ook een bewijs van medische (reis)verzekering met Covid-dekking overleggen, zei hij.

De maatregel komt omdat men in Thailand vanaf 8 januari weer veel Chinese toeristen verwacht, wanneer het land ook stopt met het verplichten van inkomende reizigers om in quarantaine te gaan. Omdat Thailand de Chinese regering niet voor het hoofd wil stoten worden de maatregelen niet alleen voor Chinezen, maar voor alle buitenlandse reizigers ingevoerd

Vanwege bezorgdheid over mogelijke nieuwe Covid-19-varianten uit China, hebben veel landen een negatieve Covid-test voor Chinese bezoekers geëist . Het gaat o.a. om Japan, de Verenigde Staten, Australië en veel Europese landen.

Meer over een medische reisverzekering met Covid dekking en Engelstalige verzekering verklaring voor Thailand: https://www.reisverzekering-direct.nl/allianz-global-assistance/covid-reisverzekering-voor-thailand-met-engelstalige-verklaring/

Er worden weer veel vragen gesteld over wel vaccinatiebewijs e.d. Zolang er nog niets officieel is, worden die vragen niet geplaatst. Even wachten tot er meer duidelijk is.

Bron: Bangkok Post en The Nation

22 reacties op “Minister van Volksgezondheid Anutin: ‘Toeristen moeten weer aantonen dat ze minimaal 2 Covid-19 vaccinaties hebben gehad’”

 1. Pascal zegt op

  Schandalig : ‘Omdat Thailand de Chinese regering niet voor het hoofd wil stoten worden de maatregelen niet alleen voor Chinezen, maar voor alle buitenlandse reizigers ingevoerd’.

  • Guy zegt op

   Daar is helemaal niets schandalig aan. Voorzichtigheid met Covid is nog altijd de beste preventieve maatregel.
   De moeite om een vaccinatiebewijs te bekomen en te vertonen op vraag van een overheid is al evenmin een zware opgave.

   • Pascal zegt op

    Moderator: We gaan geen discussie opstarten over het wel of niet nuttig zijn van vaccinaties, want dat is een ander onderwerp en wordt altijd een welles/nietes discussie. Laat iedereen dat lekker voor zichzelf beslissen.

  • Ralph zegt op

   Lijkt me vrij logisch dat Thailand consequent is met deze maatregel daar zij grotendeels economisch afhankelijk zijn van China en niet van mensen die altijd wat te klagen hebben.
   Beter een goede buur dan een verre vriend.
   Doen wij niet ongeveer hetzelfde met onze Europese Unie?

 2. johnkohchang zegt op

  dd moeite waard meerdere artikelen hieover te lezen. De minister volksgezondheid heeft samen met andere bobos besloten dit voor te stellen in komende vergadering eind volgende week. Is dus zeker nog niet zeker./

  • Het is zeker nog niet beslist. Dus eerst even afwachten tot het een feit is.

 3. Jan Hoekstra zegt op

  Lijkt me nu wel duidelijk dat mensen met meerdere vaccins het virus ook gewoon weer pakken. Wat een onzin zeg en stop ook eens met die mondkapjes in Thailand. Is het nog het enige land op aarde waar men mondkapjes draagt?

  • Stan zegt op

   Het is bijna nergens meer verplicht in Thailand. Zelfs in het OV zie ik al mensen zonder. Het dragen is een persoonlijke keuze. Ik kies voor niet dragen.
   In veel landen in Azië lopen nog veel mensen met rond. In China zal het nog wel overal verplicht zijn.

  • Alphonse zegt op

   Nee, niet het enige land!
   In Singapore droeg haast iedereen een mondkapje de voorbije weken, alleen verplicht in metro en bus,
   Alleen buitenlanders zoals ik droegen er geen.
   Het is dus niet de overheid maar de mensen zelf die zich het mondkapje opleggen.
   En toen ik enkele dagen geleden weer in Bangkok aankwam, droeg ook vrijwel iedereen weer een kapje.
   Zonder dat het is opgelegd.
   De mensen beseffen dus zelf dat mondkapjes bescherming bieden.
   Hier in Bkk ga ik ze ook dragen, al is het maar om anderen te beschermen.
   Over twee dagen ben ik in Saigon. Ben er zeker van dat iedereen er ook een kapje zal dragen.
   Men beseft wel degelijk de import van de Chinese covid.
   En per slot van rekening zijn er vele Thai die maar één – of geen – vaccinatie hebben gehad.

 4. Erik zegt op

  Triest en lachwekkend tegelijk. Gaan we weer met die vaccins beginnen? Ik heb voor in april 2023 een vliegticket gekocht, na 3 jaar te hebben geweigerd naar Thailand te gaan vanwege de idiote vaccinatie-, test- en mondkapplichten. Ik ben 28 jaar en heb inmiddels driemaal deze – voor mij – loopneusziekte overleefd, zonder enige moeite.

 5. Stan zegt op

  Er zijn nu nog niet veel vluchten tussen China en Thailand. Ze verwachten de golf Chinezen (of Chinese golf…) pas in maart.

  • Michel zegt op

   Vergeet niet de viering van het komende Chinese Nieuwjaar op zondag 22 januari a.s.!!!
   Er komt dan meestal een ware exodus op gang van reislustige Chinezen…vooral naar Thailand. Alle luxe shoppingmalls spelen daar nu al op in.

 6. Joop zegt op

  Omdat Thailand China niet voor het hoofd wil stoten worden er eisen gesteld aan reizigers uit Europa. Gekker moet het toch niet worden. Het zou van wijs beleid getuigen als Thailand strenge eisen zou stellen aan reizigers uit China, zoals verplichte test vóór vertrek naar Thailand en controle van alle Chinese reizigers bij aankomst in Thailand. (Nog beter zou zijn als alle landen reizigers uit China weren zolang dat land geen openheid van zaken geeft over de Covid-besmettingen in China.)

  • China is nu eenmaal belangrijker voor het toerisme in Thailand dan Europa, dus dan kan je dat verwachten.

   • Frans zegt op

    De economische (en politieke) belangen tussen deze landen zijn ook enorm, dat zal ook een grote rol spelen.

 7. walter zegt op

  Het is al vreemd dat je voor een Non imigrant OA 90 dagen visum een extra verzekering moet afsluiten terwijl als je op een toeristen visum wat nu 45 dagen geldig is en een 60 dagen visum wat je kunt verlengen met 30 dagen geen verzekering hoeft af te sluiten. Ik reis 27 Februari weer naar thailand wat me nu ook net als afgelopen jaar weer bijna 300 euro extra kost . Plus al het gedoe er om heen weer alvorens je die verzekering hebt . Ook voor de mensen die nu ook zonder gevaccineerd te zijn weer mogen inreizen zou dit wel weer is een probleem kunnen gaan worden .Ik begrijp dat De Thaise gezondheidsdienst eisen wil voor China dat word bijna over de hele wereld gedaan nu met uiteraard een uitzondering voor Nederland waar het niet nodig is . Laten we maar hopen dat het voorstel word afgewezen want het zou veel reiziers weer doen besluiten weer Thailand niet te bezoeken en naar omliggende landen te gaan . Thailand begint zich net weer een klein beetje te herstellen van de afgeopen verliezen

  • Hans Fabian zegt op

   Gisteren heeft ook de NL regering besloten dat inreizigers uit China een recente negatieve PCR test moeten laten zien. Dit omdat NL gelijk wil optrekken met de andere EU landen en om verwarring en irritatie te voorkomen.

  • Berbod zegt op

   Vanaf a.s. dinsdag gelden die eisen voor Chinezen ook in Nederland.

 8. Sjefke zegt op

  China voor het hoofd stoten zou het enige moeten zijn wat we doen. Dat land krijgt er na drie jaar nog totaal geen grip op, terwijl het daar vandaan kwam. Na drie jaar de bevolking opsluiten, niet vaccineren of vaccineren met een ondermaats vaccine, zijn ze nu nog geen klap verder. Dus ja we moeten China zeker weten voor het hoofd stoten.
  En dan, twee vaccinaties laten zien. De mijne zijn anderhalf jaar oud, wat voor zin heeft dat nog? Thailand snapt er ook werkelijk geen kont van …

 9. Peter zegt op

  https://thephuketexpress.nl/2023/01/07/breken-thailand-ministerie-van-transport-en-burgerluchtvaart-autoriteit-releases-voor-luchtvaartmaatschappijen-nieuwe-toelatingseisen-effectief-vanaf-9-januari/

 10. Zoë zegt op

  Is er al meer duidelijkheid of mensen uit NL vanaf 9 januari vaccinatiebewijs moeten hebben?
  Ik en mijn zus vertrekken morgen naar Thailand en komen dus 9 januari daar aan op het vliegveld.
  We hebben beide maar 1 vaccinatie gehad en schrikken nu van de berichten. Iemand advies of duidelijkheid?

  • Dan denk ik dat je mazzel hebt: https://www.thailandblog.nl/reizen/nieuwe-covid-inreisregels-voor-thailand-gaan-in-op-maandag-9-januari-2023/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website