In China zijn sinds gisteren meer dan 24.000 besmettingen met het Coronavirus (2019-nCoV) geteld. In de provincie Hubei zijn gisteren nog eens 65 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Dat brengt het aantal doden in China op ruim 490. Het sterftepercentage ligt nog altijd rond de 2 procent.

Thailand is niet meer het land met de meeste besmettingen buiten China, dat stokje is overgenomen door Japan, waar nu 33 mensen besmet zijn met het Coronavirus. Thailand telt 25 besmettingen.

Op een Japans cruiseschip zijn zeker tien passagiers besmet geraakt met het coronavirus. Ze zijn naar ziekenhuizen gebracht, meldt het Japanse ministerie van Volksgezondheid. Het schip ligt nu in de haven van Yokohama. Afgelopen weekend werden de passagiers in quarantaine geplaatst, nadat zaterdag bij een man van 80 in Hongkong het virus was vastgesteld. Hij was op 20 januari in Yokohama aan boord gekomen van de Diamond Princess en heeft het schip na vijf dagen in Hongkong weer verlaten.

Zes nieuwe besmettingen in Thailand

De zes nieuwe gevallen van besmetting in Thailand bestaan uit vier Thai, waaronder een echtpaar dat recent was teruggekeerd uit Japan. De overige twee zijn chauffeurs die Chinese toeristen in hun voertuig hadden rond gereden. Directeur-generaal Suwannachai van het Disease Control Department zegt dat vijf van de zes personen aan de beterende hand zijn, ze worden uit het ziekenhuis ontslagen zodra ze virusvrij zijn. De zesde is overgebracht van een particulier ziekenhuis naar het Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute in Nonthaburi en aan de beademing gelegd. De chauffeur is 70 jaar en heeft bovendien tuberculose. Hij was de bestuurder van een minibusje dat een oude Chinese vrouw naar Hua Hin had gebracht. Die vrouw is er opgenomen in het ziekenhuis; ook haar gezondheid verbetert.

Studio623 / Shutterstock.com

Update nieuws over het Coronavirus in Thailand

 • Afgelopen nacht is het vliegtuig dat Thai heeft opgehaald in Wuhan, gearriveerd op luchthaven U-tapao met 138 personen.
 • Volgens adjunct directeur-generaal Tanarak Plipat van het Disease Control Department is de kans om besmet te raken in Thailand gering.
 • In Thailand is het aantal gevallen van mens-op-mens besmetting met zes personen toegenomen. Een Koreaanse vrouw die Thailand had bezocht bleek bij haar terugkeer in eigen land geïnfecteerd te zijn, ze is nooit in China geweest. De gezondheidsautoriteiten hebben contact opgenomen met Seoul en gevraagd om details van haar testresultaten en waar ze geweest was in Thailand om personen op te sporen die contact met haar hebben gehad zodat ze getest kunnen worden op het virus. De 42-jarige vrouw arriveerde op 19 januari in haar vaderland en werd op 25 januari ziek. Ze is de 16e Zuid-Koreaan die het virus heeft opgelopen, nu is ze in quarantaine.
 • Marinebaas Sittiporn gaf gisteren de verzekering dat de marine en het ministerie van volksgezondheid voldoende maatregelen hebben genomen om te zorgen voor de teruggekeerde Thai en om verspreiding van het virus te voorkomen.
 • De voorraden mondkapjes in Thailand slinken snel. De voorraden van apotheken en kruidenierswinkels in twee districten van Bangkok zijn aan het opraken.
 • In Hongkong stonden meer dan 10.000 mensen ruim 25 uur in de rij voor mondmaskers, die daar vrijwel overal uitverkocht zijn.

Bron: Bangkok Post en Nederlandse media

6 reacties op “Update Coronavirus in Thailand (5): Zes nieuwe besmettingen”

 1. Peter Teunisse zegt op

  BRIEFING RIVM
  Het is ‘niet realistisch’ om een standaard mondkapje te gebruiken om jezelf te beschermen tegen het coronavirus. Een run op zulke kapjes heeft dus geen zin en is slecht. Zo kan het gebeuren dat er niet genoeg beschikbaar zijn voor patiënten die er wél baat bij hebben.

  Edwin van der Aa 04-02-20,

 2. Tom zegt op

  in feite kun je gewoon veilig naar Thailand afreizen als je zelf ook gezond bent .
  Gezonde mensen zullen niet overlijden aan dit griepvirus heb ik begrepen.
  Daarbij de verspreidingsexplosie lijkt alweer voorbij

  • Graag een bron van jouw bewering dat verspreidingsexplosie alweer voorbij is. Of bedenk je dat zelf?

 3. Ben zegt op

  Er zijn inmiddels ook al 8 mensen hersteld in Thailand. Zie https://wuflu.live/

 4. Eric zegt op

  “In Hongkong stonden meer dan 10.000 mensen ruim 25 uur in de rij voor mondmaskers, die daar vrijwel overal uitverkocht zijn”.

  Zie foto’s met lange rijen voorbij komen. Massa hysterie ten top. Goede handel, dat wel!

  Mondkapje gaat je niet beschermen hoor. Laat je niet gek maken.

 5. endorfun zegt op

  1 sterfgeval per 48 zieken …
  Wat me meer verontrust is dat een zeer dichtbevolkte stad (11.000.000 inwoners) dat er officieel eigenlijk zo weinig zieken zijn, maar dat er niemand meer op straat loopt …
  Die mondkapjes, die geen virussen tegen houden, worden allemaal, tegen sterk verhoogde prijzen, opgekocht door Chinese toeristen in Thailand. Moesten ze eens weten dat die “made in China zijn” …


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website