Inmiddels zijn er in China zeker 20.438 mensen besmet en 425 mensen overleden aan de gevolgen van het Coronavirus (2019-nCoV). Buiten China zijn minstens 132 besmettingen vastgesteld, waarvan twee personen zijn overleden één op de Filipijnen en één in Hongkong. Doordat het Coronavirus al meer dan 400 doden heeft geëist, is het aantal slachtoffers van de SARS-uitbraak ruim gepasseerd. In 2003 vielen er in China en Hongkong 349 doden door SARS.

China geeft toe dat het land ernstig tekort is geschoten bij de bestrijding van het coronavirus. De Chinese regering zegt dat er lessen moeten worden getrokken uit de gebeurtenissen van de afgelopen weken en dat voortaan beter moet worden ingegrepen als zich een nationale noodsituatie voordoet. Daarnaast moet de handel in verboden diersoorten beter worden aangepakt. Het vermoeden bestaat dat de uitbraak van het coronavirus in december is begonnen op een vismarkt in de stad Wuhan. De kans is groot dat het virus afkomstig is van vleermuizen.

Update nieuws over het Coronavirus in Thailand

 • Het dodental in China is inmiddels opgelopen tot 425, dat is iets meer dan 2 procent van het aantal zieken. Gisteren zijn er 3235 besmettingen bij gekomen, wat het totale aantal op 20.438 brengt. Nog niet eerder stierven er op één dag zo veel mensen aan de gevolgen van het coronavirusMaandag kende de uitbraak voor 64 mensen een fatale afloop.
 • De Thai die dinsdag worden gerepatrieerd uit China worden in gebouwen van de marine in Sattahip in quarantaine geplaatst. Ze moeten daar 14 dagen blijven, gelijk aan de incubatietijd. In het Abhakornkiatiwong Hospital op de basis wordt een commandocentrum ingericht.
 • Het Thaise ministerie van volksgezondheid begint vandaag een campagne om de bevolking voor te lichten over het virus en beschermende en preventieve maatregelen, met name wanneer gebruik wordt gemaakt van het openbaar vervoer.
 •  President Nitinai van Airports of Thailand, de beheerder van zes grote internationale luchthavens in Thailand, zegt dat het aantal passagiers dat van 23 tot 28 januari arriveerde, 4 procent lager was dan in dezelfde periode vorig jaar. Wanneer de situatie zich niet voor het eind van de maand stabiliseert, zal AoT haar groeiprognose moeten aanpassen.
 • Een uit Wuhan geëvacueerde Belg is positief getest op het nieuwe coronavirus, melden de Belgische autoriteiten dinsdag. De vrouw verkeert in “goede gezondheid en vertoont op dit moment geen ziektesymptomen”. Ze is overgeplaatst naar een ziekenhuis in Brussel. De acht andere Belgen uit Wuhan zijn niet besmet. Eerder werden ook besmettingen vastgesteld in onder meer Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland. In Nederland zijn tot nu toe geen besmettingen geconstateerd.
 • Thailand is niet meer het land met de meeste besmettingen buiten China. Dat is nu Japan met 20 besmettingen. Thailand heeft 19 geregistreerde besmettingen en Singapore heeft er 18.

Bron: Bangkok Post en Nederlandse media

2 reacties op “Update Coronavirus in Thailand (4): Coronavirus inmiddels dodelijker dan SARS”

 1. Marc zegt op

  Ten tijde van SARS woonden we in China (in de SARS-haard provincie Guangdong). Voor zover ik me kan herinneren zaten we uiteindelijk op bijna 800 overledenen (toe te schrijven aan SARS virus). Dus huidig virus is (nog) niet meer dodelijk dan SARS. Wel is het aantal besmettingen volgens de opgenomen statistieken nu hoger dan tijdens SARS en ook dit impliceert dat huidig virus zeker niet meer dodelijk is dan SARS virus. Titel van van dit verhaal is langs twee kanten incorrect.

  • Jan zegt op

   Inderdaad meer doden door SARS (tot nu toe), volgens de WHO: “During the period of infection, there were 8,098 reported cases of SARS and 774 deaths. This means the virus killed about 1 in 10 people who were infected. People over the age of 65 were particularly at risk, with over half of those who died from the infection being in this age group.” En het percentage doden onder de besmetten lag boven de 9%, ook veel hoger dan nu. De kop boven het artikel is wel 100% killing. Voor de geloofwaardigheid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website