In Thailand zijn nog eens drie nieuwe gevallen van coronavirus bevestigd, waarmee het totale aantal van het land op 40 komt. Twee van de nieuwe patiënten, allen Thai, kwamen terug van een vakantie op het noordelijke eiland Hokkaido in Japan en kwamen in contact met de derde patiënt, een 8-jarige jongen.

Minister van volksgezondheid Anutin Charnvirakul laat weten dat ambtenaren van het ministerie van volksgezondheid niet naar risicovolle landen mogen reizen. Risicolanden zijn volgens hem China, Macau, Hong Kong, Taiwan, Zuid-Korea, Singapore, Italië, Iran en Japan.

Anutin, altijd goed voor controversiële uitspraken, zei tijdens een persconferentie dat Thai maar beter niet op reis naar het buitenland kunnen gaan. Ook deed hij een oproep aan luchtvaartmaatschappijen om het aantal aanbiedingen terug te brengen en hij voegde er aan toe:  “Hoewel de tickets goedkoop zijn, kan het je laatste vakantie zijn.”

China

Op het Chinese vasteland zijn dinsdag 406 nieuwe besmettingen van het coronavirus gemeld. Een dag eerder kwamen er nog 508 besmettingen bij. Het aantal doden als gevolg van het virus is in het land toegenomen met 52. Maandag werden er 71 nieuwe sterfgevallen gemeld. In totaal staat het aantal besmettingen in China nu op 78.064. Het aantal doden is toegenomen tot 2.715. Zo’n 98 procent van de mensen die het virus oplopen, geneest daarvan.

(Robert Wei / Shutterstock.com)

Nieuws-update over het Coronavirus

 • Het coronavirus heeft in de hele wereld 80.000 mensen besmet, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie. Ongeveer 2700 mensen zijn aan de besmetting overleden. China telt de meeste slachtoffers; daar werd het virus voor het eerst ontdekt. Meer dan 30.000 van de besmette mensen zijn weer genezen.
 • Op Tenerife is het virus bij nog twee Italianen vastgesteld. Dinsdag was al bekend geworden dat een Italiaanse dokter en zijn vrouw positief hadden getest. Daarop zijn zo’n duizend hotelgasten veertien dagen in quarantaine geplaatst. Onder hen zijn ook dertien Nederlanders.
 • In Zuid-Korea zijn er 169 nieuwe besmettingen vastgesteld, ook een Amerikaanse militair is besmet. Daarmee komt het aantal patiënten op 1.146, het hoogste aantal buiten het Chinese vasteland.
 • In Brazilië is mogelijk voor het eerst een besmetting met het nieuwe coronavirus vastgesteld. Het kan het eerste geval van het coronavirus in Zuid-Amerika zijn. Het gaat om een 61-jarige man uit São Paulo die tussen 9 en 21 februari in Noord-Italië is geweest en symptomen van het virus vertoont, meldde het ministerie van Volksgezondheid.
 • In de Duitse gemeente Gangelt, net over de grens bij Sittard, is een man besmet met het coronavirus. Volgens het RIVM is hij vorige week in Limburg geweest, de GGD onderzoekt met wie de man contact heeft gehad. Eerder werden in Duitsland al 16 besmetting gemeld. Dat ging voornamelijk over één bedrijf in Beieren en daar was iemand uit China gekomen die een aantal mensen had geïnfecteerd. Ook een is bij 25-jarige man in Baden-Württemberg het virus vastgesteld, hij ligt in een afgezonderde ruimte in het ziekenhuis.
 • In Algerije is de eerste besmetting met het COVID-19-virus vastgesteld, melden lokale autoriteiten volgens de staatstelevisie. Het gaat om een Italiaanse man die op 17 februari in het land aankwam. De man is in quarantaine gezet.
 • In Frankrijk zijn twee nieuwe besmettingen opgedoken, melden Franse autoriteiten.
 • In Italië zijn drie nieuwe doden gevallen na besmetting met het COVID-19-virus, melden lokale autoriteiten dinsdag. Daarmee komt het totaal aantal doden door de virusuitbraak in Italië op tien.

Bron: Bangkok Post en Nederlandse media

17 reacties op “Update Coronavirus (14): Thaise volksgezondheid minister ontmoedigt reizen naar buitenland”

 1. Cornelis zegt op

  Reizigers uit de door Anutin genoemde risicolanden mogen kennelijk wèl zonder enige beperking Thailand binnenkomen, maar dat is natuurlijk héél iets anders………..

  • Ruud zegt op

   Die toeristen brengen geld binnen…555 Thai die naar buitenland gaan daar zien ze niets van in de Thaise economie..;-)

 2. Jacobus zegt op

  Reactie op wat Cornelis zegt.
  Momenteel ben ik in Nederland. Vanmorgen ben ik gebeld door mijn vriendin in Thailand. Zij is verleden week met een aantal collega’s in Japan geweest. Oa op het eiland Hokkaido. Gisteren heeft ze van de overheid te horen gekregen dat zij en haar collega’s 2 weken in quarantaine moeten verblijven. Geen van haar collega’s of zijzelf hebben ziekteverschijnselen.
  Mijn vriendin is nu thuis. Ze heeft een vrijstaande bungalow en ze mag wel de tuin in, maar kan bv geen boodschappen gaan doen.

  • Cornelis zegt op

   Jacobus, ik doelde niet op uit die landen terugkerende Thais, maar op uit die landen afkomstige reizigers. Ook Chinezen, bij voorbeeld, kunnen Thailand nog steeds vrij inreizen.

   • ruud zegt op

    Alles wat de overheid roept is niets meer dan show.
    Ze zijn als de bekende keizer van Andersen.

 3. Daniël M. zegt op

  Zonet in het nieuws:

  Vannacht is een eerste Fransman in Frankrijk overleden. De toestand van een 55-jarige man in Amiens is kritiek…

 4. André zegt op

  beste, toch even erbij vermelden dat er in Tenerife ook 116 Belgen in quarantaine zitten …… kwestie om het blog nog steeds een Ned/ Bel blog te houden …..
  mvg André

 5. Dick zegt op

  We zijn afgelopen zaterdag 22/2/2020 na een longstay van enkele maanden in Cha-am weer terug in Nederland. Wat ik echt kwijt wil is dit:
  We zijn bijzonder verbaasd over het feit dat er op Bangkok airport bij de controle door de emigratiedienst – zowel op de inkomende – als uitreizende reizigers GEEN enkele vorm van mogelijke hygiëne wordt toegepast bij het checken van de vinger – en duimafdrukken op het bekende glazen plaatje.
  Als er ergens in Thailand een “link” is tussen duizenden verschillende mensenhanden – al dan niet besmet – , dan is dit hier. Overdracht van het virus via deze scanplaat is reëel .
  Suggestie : Thailand bescherm ook hier uw bezoekers en maak ná elke scan de glasplaat schoon met een desinfecterend middel.
  Mvg Dick

  • egbert zegt op

   Bedankt Dick, Had hier niet 1, 2, 3 aan gedacht,maar dat is waar wat je zegt wij zullen wanneer wij a.s. 8 Maart na onze eveneens longstay in Hua Hin weer terugreizen er o.a. ervoor zorgen dat wij een (klein) flesje alcohol gel bij ons hebben om na de vingercheck op de Airport onze handen te kunnen reinigen..

  • Cornelis zegt op

   Bij mojn binnenkomst, een paar weken geleden, stond er naast de vingerafdrukscanner een fles met een handreiniger.

  • De Inquisiteur zegt op

   En in gans het land alle deurklinken, leuningen, tafels, zitbanken of wat nog meer ook allemaal desinfecteren?!

   • HansNL zegt op

    Het hele land is eat veel gevraagd.
    Maar je handen wassen, elk uur zelfs is geen slechte zaak.
    En blijf met je vurige tengels van je gezicht af, zou mijn vader gezegd hebben.
    Overigens in eigen huis met b.v. een spuitbus Dettol of een oplossing Dettol in water wat reinigingen uit te voeren…..prima idee.

 6. Ed zegt op

  Het zou ook kunnen dat er geen Corona besmettingen zijn aangezien er geen of zeer weinig contacten zijn met het buitenland. De inwoners gaan niet naar het buitenland en er komen waarschijnlijk ook weinig buitenlanders binnen. Dus minder kans op invoer van deze ziekte.

  • HansNL zegt op

   Er zijn inderdaad weinig contacten vanuit NK met het buitenland.
   Maar natuurlijk is er wel intensief contact met…..China.
   Ook met Rusland, maar Rusland schijnt nogal agressief de grenzen met China en NK te controleren ofzelfs gedeeltelijk af te sluiten.
   Wordt allemaal met de mantel der liefde bedekt.

  • Erik zegt op

   Uit de media (o.a. Radio Free Asia) over Noord-Korea:

   Het land moet geheel in quarantaine van de leiding. Officieel zijn er geen gevallen van covid-19 al meldt de Zuid-Koreaanse pers dat die er wel degelijk zijn. Smokkel van goederen geldt aan de noordgrens als een eerste levensbehoefte om een paar centen bij te verdienen. Die smokkel is illegaal maar mensen die gepakt worden kunnen zich er uit ‘kopen’ want de ambtenarij heeft net zoveel honger….. Er ligt nu een decreet: op smokkel staan zware straffen waaronder de doodstraf. Men noemt het landverraad. Als de crisis voorbij is mogen ze weer smokkelen…

 7. Ruud zegt op

  Het komt dagelijks op het nieuws en ze maken elke Thai zo bang met dit nieuws, en het is amper erger dan de gewone griep waar je hier amper iets van hoort…en het komt precies ook goed uit om niet over de protesten aan de universiteiten te praten ivm politieke problemen…

 8. Wim van Beveren zegt op

  Wat zou je allemaal schoongemaakt willen hebben “DICK”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website