China heeft gisteren openheid van zaken gegeven over het coronavirus. De gegevens van 44.000 ziektegevallen zijn daarvoor geanalyseerd en het blijkt dat 81 procent van de besmettingen ‘mild’ kan worden genoemd.

Bij slechts een klein deel van de besmettingen was de toestand van de patiënten ernstig of kritiek te noemen. Verder blijkt dat hoe ouder iemand is, hoe groter de kans op overlijden. Opvallen is het dat er meer mannen (63,8 procent) dan vrouwen door het virus zijn overleden. Verder lopen gezondheidswerkers die veel met patiënten in contact komen, extra risico. Kinderen tot 9 jaar die het virus kregen, kwamen niet te overlijden. Het gemiddelde sterftepercentage ligt op 2,3 procent.
De huidige stand van zaken:

 • 75.197 geregistreerde patiënten.
 • 2.009 doden.
 • 26 landen hebben te maken met besmettingen.

Gelukkig genezen er ook veel mensen. Van de 73.336  besmettingen wereldwijd, zijn nu 12.968 mensen genezen verklaard van Covid-19.

Thai reizen niet meer naar Singapore en Japan na advies ministerie van volksgezondheid

Het ministerie van Volksgezondheid adviseert Thai die van plan zijn naar Japan of Singapore te reizen hun reis uit te stellen en wanneer dat niet mogelijk is voorzorgsmaatregelen te treffen. Bij terugkomst worden ze gescreend op het virus.

Volgens vice-voorzitter Charoen van de Thai Travel Agents Association denken velen ten onrechte dat het ministerie reizen naar die landen heeft verboden. Wanneer reizigers hun trip annuleren, krijgen ze geen geld terug.

Nieuws-update over het Coronavirus

 • Thailand heeft officieel 35 besmettingen en staat op plaats 6 van de landen met de meeste besmettingen.
 • De Thaise ambassade in Tel Aviv heeft Thai geadviseerd voorgenomen reizen naar Israël uit te stellen, want het ministerie heeft zondag een quarantaine van 14 dagen bevolen voor bezoekers uit Thailand, Singapore, Hong Kong en Macau. Zij mogen hun huis dan niet verlaten.
 • Canada heeft bekend gemaakt dat 32 Canadezen aan boord van de Diamond Princess in de haven van Yokohama positief getest zijn op het coronavirus. Japan zei eerder te verwachten dat alle passagiers uiterlijk vrijdag van boord kunnen gaan. Zuid Korea evacueert zijn burgers en vliegt ze naar Seoul. Engeland werkt aan een vlucht huiswaarts voor Britse passagiers.
 • De Nederlandse passagiers op de Diamond Princess mogen het schip volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken verlaten. Het gaat om vijf Nederlanders. De Nederlandse ambassade in Tokio heeft contact met hen. Ze zijn getest op het virus.
 • De laatste passagiers van het cruiseschip Westerdam die nog in Cambodja zijn, mogen terug naar Nederland, meldt de rederij Holland America Line (HAL). Hun vertrek werd uitgesteld toen vorige week bij een Amerikaanse passagier – nadat zij al van boord was gegaan – toch het virus werd vastgesteld.
 • Op één na zijn alle 138 Thaise evacuees uit Wuhan na veertien dagen quarantaine in Sattahip gezond verklaard. Ze kunnen woensdag huiswaarts keren.
 • Rusland laat vanaf 20 februari geen Chinese burgers meer toe tot zijn grondgebied in verband met de uitbraak van het coronavirus 2019-nCoV. De restrictie geldt niet voor Chinese luchtvaartpassagiers die overstappen op een Russisch vliegveld. Volgens de autoriteiten gaat het om een tijdelijke maatregel.
 • Een Chinese vrouw van 74 is op wonderbaarlijke wijze hersteld van een ernstige longontsteking door het coronavirus na behandeling met een cocktail van anti-HIV en griep medicijnen. De vrouw was op 29 januari overgeplaatst van een priveziekenhuis in Hua Hin naar het Rajvithi Hospital in Bangkok. De vrouw was de eerste patiënt die de cocktail kreeg. Drie andere Chinezen en een Thai worden er ook mee behandeld.
 • Onderzoekers aan de KU Leuven in België hebben ontdekt dat een bestaand malariamedicijn werkt tegen COVID-19, de ziekte die door het coronavirus 2019-nCoV wordt veroorzaakt. Patiënten in China die een week chloroquine toegediend kregen, vertoonden minder koorts, hadden een verbeterde longfunctie en waren sneller weer virusvrij en genezen, aldus de KU. Tot op heden konden artsen alleen de symptomen van het virus bestrijden. Het middel kan worden gebruikt totdat er een vaccin tegen COVID-19 beschikbaar is. Dit gaat naar verwachting nog twee jaar duren.

Bron: Bangkok Post en Nederlandse media

5 reacties op “Update Coronavirus (11): Vooral ouderen en mannen kwetsbaar voor COVID-19”

 1. Teddy lopez zegt op

  Op Fox News vandaag wordt voor de eerste maal gemeld dat het corona virus niet van dier op mens is gegaan maar uit een labo in China komt! Op 1 december 2019 was er sprake van de dokter in kwestie werd het zwijgen op gelegen er was reeds sprake. 10.000 doden en 100.000 besmetting , het eerste slachtoffer(= referendum) van het virus is tot vandaag nog altijd niet vrij gegeven, dit zit dichterbij de waarheid dan de versie van de divers overheden In China wat deze kan geen gezichtsverlies lijden!!!

  • Erik zegt op

   Teddy Lopez het was gemakkelijker geweest als je de bron had vermeld van jouw opmerkelijke mededeling. Die heb ik maar even opgezocht: https://www.businessinsider.nl/coronavirus-bioweapon-tom-cotton-conspiracy-theory-china-warfare-leak-2020-2?international=true&r=US

   Als je de link volgt dan lees je nergens bewijs voor die boude stelling. Een virus met een mortality rate van 2 procent kun je geen biologisch wapen noemen. Maak dan, als ik zo vrij mag zijn een tip te geven, Ebola airborn. Dan kom je over de 50% sterfte van de besmette mensen.

   Ik geloof er dus helemaal niets van.

  • Jos zegt op

   Dat het een lab-virus is wordt ook tegengesproken.
   Persoonlijk denk ik niet dat het waar is.
   Ik denk dat het een dierlijke oorsprong heeft.

   Wel stijgt de Mortality Rate.

   In het begin werd steeds gemeld dat de Mortality Rate 2% van het aantal geinfecteerd was.
   En dat dat een belangrijk criteria was.
   Nu zijn er 75.197 geregistreerde patiënten en 2.009 doden.
   2% van 75.197 is 1504 doden, niet 2.009

   En andere landen is de Mortality Rate hogen dan in China …

   De vraag is dus of we de juiste cijfers zien.

   • RonnyLatYa zegt op

    “En andere landen is de Mortality Rate hogen dan in China …”
    Inderdaad … als je 2 besmette personen hebt en 1 daarvan komt te overlijden……

 2. Onno zegt op

  Als je de cijfers zoals in bovenstaande update bekijkt dat is Covid-19 vooralsnog stukken milder zelfs dan welke griep dan ook. Duidelijk wordt ook dat de maatregelen die landen links en rechts nemen effect hebben. De angst van enkele weken geleden dat de armere landen bv in Afrika en West/Midden-Azië een eventuele besmetting niet de baas zouden kunnen zijn/worden, is tot dusver niet bewaarheid. Alhoewel ik niet heb kunnen lezen welke extra steun deze landen dan wel niet hebben gehad. Het zal zijn dat China haar grenzen op slot heeft gedaan, en haar bemoeienissen met Afrika ingeperkt.
  @Teddy zal Fox News niet goed hebben begrepen. Sensatie geloven is niet wat ik prefereer.
  https://www.foxnews.com/health/how-dangerous-is-coronavirus


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website